Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mégis hogy tudtok mások...

Mégis hogy tudtok mások sikerének örülni?

Figyelt kérdés

Úgy is feltehetném a kérdést, hogy mi kell ahhoz, hogy ne legyek rosszmájú. Nem volt szörnyűséges gyermekkorom, de annyira vidám se. Szülői túlkapások miatt gyakran szenvedtem, ami azért kihat az életemre. Magányos ember lettem, amit egyszerre nagyon utálom, DE másképp nem tudnám elképzelni az életemet. Mivel az én sztorim nem átlagos (nem akarok különcködni), így számomra az "átlagosabb és boldogabb" emberek unalmasak. Szerintem nagyon rossz az ízlésük, a humoruk, talán a nehéz gyerekkor az ami miatt az chilles, de melankolikus zenéket kedvelem (pl. triphopp),vagy amiért egy kicsit beteg a humorvilágom. Valamiért nem tud érdekelni, hogyha valaki elmeséli az amerikai utazását, de amikor valaki arról mesél hogy egy mazoista ismerőse azt kérte az egyik szexpartnerétől, hogy gázolja el, na akkor fellélegzem és mondom magamban, hogy végre egy érdekes sztori. Vagy nem értem a poénokat, tudjátok ezeket a vicceskedő megszólalásokat amikre válaszul mindenki nevet, főleg akkor ha egy fontos ember mondja (tipik seggnyalás szerintem), úgy hívom, hogy "koktél viccek",amiken nevetni kell de nekem nem megy. De amikor az egyik volt ismerősöm azt mesélte el hogy a szorulását úgy kezeli hogy beleül egy kád forró vízbe és abba belesz@rik, hát én sírtam a röhögéstől🤣, pedig egy normális ember ezen megbotránkozna, nekem még azon a sztorin se sikerült megbotránkoznom, amikor a karatemester felrúgta a kisfiút pedig láttam a videón, hogy majdnem kitörte a gyerek nyakát. Viszont mások sikerének se tudok örülni, sőt vannak emberek akik világéletükben elvoltak, sose esett össze az énképük vagy a világról alkotott képük, sose voltak súlyosabb szorongásaik, sikeresen teljesítettek a suliban, vannak barátaik...lényeg hogy szeretetben és harmóniában nőttek föl, ezért nincs miért szomorkodniuk, na az ilyenek kívánom azt, hogy történjen valami az életükben, hogy lelkileg teljesen összeroppanjank. Egyszerűen igazságtalannak érzem, hogy nekem két idegösszeroppanást is teljes segítség nélkül meg kellett oldanom nagyon fiatalon (20-22 éves voltam), és komoly anyagi gondjaim voltak…de nem sikertelen az életem, kirángattam magam a szarból, letettem egy szakmát, lett rendes munkám, egzisztenciám, mégis néha bosszankodom, mert annyi van bennem és ha nem lettem volna hátráltatva még többet kihozhattam volna magamból. Vannak céljaim, nem maradtam depressziós, van hobbim...de akkor is úgy érzem "b@sszák akiknek a sorsát egyengették" és várom mikor lesz végre nekik is rossz... A másik probléma pedig az, hogy nem tudom elképzelni, hogy normális életem legyen, a hideg futkos a hátamon, ha belegondolok, hogy normális emberekkel kell ellennem. Az emberek, akikkel jóban voltam/vagyok nem mondhatóak normálisnak, de sokkal érdekesebb sztoriaik vannak még a humoruk is jobb, gátlástalanabb. Egy párszor megkapom, hogy tökre normálisnak tűnök, jól nézek ki (természetes szőke haj, kék szem, sportos-nőies megjelenés), el lehet velem beszélgetni (főleg amikor megjátszom magam 😅), mégis kreténekkel lógok...és kérdőre vonnak hogy miért.

A kérdésem az is lehetett volna, hogy mégis hogy lehet normális lenni?

25L

aug. 21. 22:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

#9 minden amiken keresztül mentem nagyon is összefüggnek, ezek miatt égtem ki morálisan, lettem iszonyatosan negatív, kiabrándult, nihilista...

Hiába a párkapcsolat, ha az emberekbe vetett hitemet már rég elsirattam. Persze a szerelem sokat dobhatna rajtam, de nekem senki se tetszik🫤. Amúgy amiben kiélhetem magam, azok az utazások, smink, kertrszkedés, sport, extrémebb túrák, országúti kerékpár...de társam ebben nincsen. Akikkel jóban vagyok, azért nem utaznak, mert sosincs pénzük (mindig elszórják), a testi megeröltetést igénylő programokat se szereti mindenki🫤. Ami a pasikat illeti, örülnék egy értelmes csávónak, akinek amellett, hogy van egzisztenciája, jól néz ki, okos, művelt, erős és férfias... Micsoda igények😅

aug. 22. 11:42
 12/15 A kérdező kommentje:
#10 nem azt mondom hogy mindenkinek olyan fasza élete van. De aki havi szinten kiposztolja közösségi médián, hogy mennyire élvezi az életet, ilyen olyan utazások..anyu-apu viszi ide-oda, barátokkal megy ide-oda, annak valószínűleg sose esett össze az énképe, és a világról alkotott képe, azaz nem érte utol az idegösszeroppanás.. és igen, szeretném hogy az ilyen emberek is megtapasztalják azt a mélyen átható lelkifájdalmakat, amiket nekem meg kellett élnem. Nevetségesen hangzik, de én akkor is ezt érzem...
aug. 22. 11:49
 13/15 anonim ***** válasza:

#11: Én elsősorban belső tulajdonságokra gondoltam az alatt, amikor azt írtam, hogy jól elvagytok. Közös értékrend, hasonló hobbik, hasonló érdeklődési körök, érzelmi intelligencia stb. Külső tulajdonságokat csak akkor várjad el, ha te is megtudod ezeket a dolgokat adni vagy nagyon jól nézel ki. Pénz és anyagiak szintén.

Én úgy gondolom a közeg amiben vagy sokat segít, hogy változtasson a hozzáállásodon, pláne egy jó párkapcsolat, ezért is írtam. Na meg a jó szex. Viszont az első lépés az lenne, hogy elismerd, hogy változtatni kellene ezen.

aug. 22. 11:53
 14/15 A kérdező kommentje:
Meg ami nagyon felidegesít, amikor valaki hasonló sz@rban van mint amilyenben én voltam, de a fájdalmat nem meri megélni, inkább kerüli, elfojtja és inkább valami életfelfogásnak hódol (bármit amit lehetővé tesz számára posztmodern világ) és megpróbálja bebeszélni magának hogy boldog, holott iszonyatosan szenved és ez akkor jön ki amikor méltatlankodik az illető, annyi ilyet láttam. Én nem ilyen vagyok, ha kellett az idegeimmel is játszva de mertem megborulni, de végül megérte, mert iszonyat tempóban kezdett megváltozni az életem, értem el sikereket, álltam ki próbákat. De valamiért nem érzem azt, hogy learattam a babérokat, sőt olykor dühös vagyok mennyi hülyeségen kellett keresztül mennem, nagyritkán büszkeséggel is eltölt, hogy kiálltam a próbákat, de az semmi.
aug. 22. 11:58
 15/15 A kérdező kommentje:
#13 jól nézek ki, a vagyonom gyarapodik, a szexben mindig jó voltam, bár ott azóta van nagyon durva visszaesés és attól való undorodásom, amióta félelemből lefeküdtem a nárcisztikus exemmel, meg volt, hogy akaratom ellenére még akart... Fuuuh mennyire haragszom még mindig érte, magamra is, de ha az a pöcs elém kerülne, nem állnék jót magamért....
aug. 22. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!