Ha a nagyon rövidre nyírt haj a legférfiasabb, akkor a
legtöbb férfi vagy férfias istennek miért volt hosszabb
haja?
Figyelt kérdés
Többször hallottam, hogy minél rövidebb a haj, az annál férfiasabb. Még hogy a nagyon rövidre nyírt haj az olyan katonás, ezért tök szexi, meg menő.
De akkor a legtöbb férfias istennek miért volt hosszabb haja a képeken? Kétlem, hogy direkt femininre csinálták volna őket...
Zeusz, Jupiter, Emil, Enki, Odin, Thor... De a középkori istenábrázolások sem túl femininek voltak, ott is hosszú haj volt mégis... De keleten is így van: Buddha, Síva stb.
Az erő jele a hosszú haj. meg akkor régen amúgy is más volt a divat.
jún. 17. 16:40
2/7 anonim válasza:
A divat koronként és helyenként változik. Amúgy meg még az ollót sem ismerték.
jún. 17. 16:40
3/7 anonim válasza:
A szellemi kisugárzás jelképe a haj,szakáll.Így nincs ezekben az ábrázolásokban semmi meglepő.Furcsa is lenne egy szellemiség nélküli istenség....
jún. 17. 16:47
4/7 anonim válasza:
"Többször hallottam, hogy minél rövidebb a haj, az annál férfiasabb"
Nem tudom, hol hallottad, mert ez szimplán nem igaz. Én a nők többségétől at hallom, hogy bejön nekik a hosszabb (De nem nőiesen hosszú!) haj, jól megformázott frizura.
jún. 17. 16:51
5/7 anonim válasza:
4: Nem biztos, hogy a nők döntik el, mi a férfias.
jún. 17. 16:55
6/7 anonim válasza:
Régen a rabszolgáknak és a fegyenceknek nyírták le a haját. Aztán a modern kori katonaságnál jött be ez az elvárás, részben praktikus okokból, részben az egyéniség megtörése végett. Magukévá tették aztán ezt a viseletet szubkultúrák is (lásd skinheadek), bejött a hétköznapi divatba is... de egyáltalán nem volt ez mindig magától értetődő törvényszerűség. Sőt, mi több, vannak nők is, akik rövidre nyírt hajjal nőiesek tudnak lenni.
jún. 17. 16:57
7/7 anonim válasza:
Próbálkozni kéne mindenkinek mindegyik hosszúsággal. Kinek mi ad erőt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!