Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha a nagyon rövidre nyírt haj...

Ha a nagyon rövidre nyírt haj a legférfiasabb, akkor a legtöbb férfi vagy férfias istennek miért volt hosszabb haja?

Figyelt kérdés

Többször hallottam, hogy minél rövidebb a haj, az annál férfiasabb. Még hogy a nagyon rövidre nyírt haj az olyan katonás, ezért tök szexi, meg menő.

De akkor a legtöbb férfias istennek miért volt hosszabb haja a képeken? Kétlem, hogy direkt femininre csinálták volna őket...

Zeusz, Jupiter, Emil, Enki, Odin, Thor... De a középkori istenábrázolások sem túl femininek voltak, ott is hosszú haj volt mégis... De keleten is így van: Buddha, Síva stb.

Miért?

jún. 17. 16:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az erő jele a hosszú haj. meg akkor régen amúgy is más volt a divat.
jún. 17. 16:40
 2/7 anonim ***** válasza:
62%
A divat koronként és helyenként változik. Amúgy meg még az ollót sem ismerték.
jún. 17. 16:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A szellemi kisugárzás jelképe a haj,szakáll.Így nincs ezekben az ábrázolásokban semmi meglepő.Furcsa is lenne egy szellemiség nélküli istenség....
jún. 17. 16:47
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

"Többször hallottam, hogy minél rövidebb a haj, az annál férfiasabb"

Nem tudom, hol hallottad, mert ez szimplán nem igaz. Én a nők többségétől at hallom, hogy bejön nekik a hosszabb (De nem nőiesen hosszú!) haj, jól megformázott frizura.

jún. 17. 16:51
 5/7 anonim ***** válasza:
39%
4: Nem biztos, hogy a nők döntik el, mi a férfias.
jún. 17. 16:55
 6/7 anonim ***** válasza:
92%
Régen a rabszolgáknak és a fegyenceknek nyírták le a haját. Aztán a modern kori katonaságnál jött be ez az elvárás, részben praktikus okokból, részben az egyéniség megtörése végett. Magukévá tették aztán ezt a viseletet szubkultúrák is (lásd skinheadek), bejött a hétköznapi divatba is... de egyáltalán nem volt ez mindig magától értetődő törvényszerűség. Sőt, mi több, vannak nők is, akik rövidre nyírt hajjal nőiesek tudnak lenni.
jún. 17. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Próbálkozni kéne mindenkinek mindegyik hosszúsággal. Kinek mi ad erőt.

#6 Nagyon szépet írtál!

jún. 17. 17:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!