Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A csajok társaságban miért...

A csajok társaságban miért szoktak minden apró ostoba dolognak örülni és vihogni mindenen?

Figyelt kérdés

Erről a videóról jutott eszembe a kérdés:

[link]

Miért örülnek annyira annak, hogy a vízben gázolnak előre? Nem láttak még életükben vizet?

Vagy pl. télen is amikor esik a hó tipikus jelenet, hogy a csaj táncikál a hóesésben vagy mondok egy másik példát: házibuliban már ha egymásra néznek is ostobán kitör belőlük a röhögcsélés. Az is érdekes, hogy ezt csak csinos/szép lányoknál figyeltem meg igaz eddig csak társaságban (min 2 fő). A duci/ronda csajok általában társaságban is inkább feszélyezve megülnek a társaság szélén vagy szende bazsalygással reagálják le a "vicces" szitukat.

Vagy az erre a magyarázat, hogy ennyire elönti a jótestű, szép csajokat az endorfin alapjáraton is?

Én mondjuk egy Ferrarinak is csak közömbös viselkedéssel tudnék örülni és fapofával nyomni neki 200 felett nem pedig vihognék és ujjonganék.

Igaz nekem elég magasan van az ingerküszöböm és nem azért mert mindent megkaptam/tapasztaltam az életben, sőt... életemben is csak egy kényszerkapcsolatom volt (sosem volt részem romantikában/érzéki szexben), állandóan spórolok, ruppótlan életvitelem van és utálok társaságban lenni ellenben imádom a magányt, a primitivizmust és még sincsenek ostoba érzelmi kitöréseim pedig az én példám azt mutatná, hogy a legapróbb dolgok is újdonságként, élvezetként hatnának az emberre aztán mégse.

tegnapelőtt 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Elég besavanyodott ember lehetsz, ha szerinted magának az élménynek, jókedvnek sem lehet átadnia magát az embernek.
tegnapelőtt 18:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy gátlásokkal teli ember sajnos nem értheti hogy milyen, ha az ember jól érzi magát, és ezt ki is mutatja.

A pasik is szoktak a haverjaikkal hülyéskedni, röhögni, "játszani", még videók is vannak erről a neten, szóval ez nem a nemek kérdése. Az csak a te személyes döntésed, hogy annyira elfojtod magadban az örömöket, hogy lassan képtelen vagy teljes egészében megélni őket, és szándékosan üressé teszed magad. Aztán minek? Hogy mások valami tipikus menőmanó fszagyereknek lássanak, aki felette áll annak hogy valaha is kimutassa az érzelmeit? :) Kinek mi éri meg...

tegnapelőtt 18:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Újabb nőgyűlölő kérdés, ahol megint nem a nőkkel van a gond, hanem a kérdezővel. Miért nem mentek inkább pszichológushoz a problémáitokkal ahelyett, hogy ilyen incel kérdésekkel próbáljátok a saját nyomorotokat a nőkre projektálni?
tegnapelőtt 18:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hűha, már az is probléma, amikor az ember felszabadult és boldog. Én kérek elnézést, amiért sokakkal együtt képesek vagyunk látni a szépséget a mindennapi apróságokban.

Egyébként nem értem, hogy miért a nőkre van kiélezve a kérdés, amikor a férfiak ugyanilyenek, ha jó társaságban vannak és valami élvezetes dologgal kötik le magukat és egymást. Csak egy példa: nyáron néhány barátunkkal volt egy kéthetes tengerparti nyaralásunk, aminek során a srácok egyponton nekiálltak homokvárakat építeni. Mintha ovisok lettek volna, elkezdtek építkezni, közben poénkodtak, röhögcséltek, boroztak. Most nekem is el kellett volna ítélnem őket? Dehogyis, jó volt látni, hogy örülnek a dolognak. Azon pláne nem sértődtem meg, amikor a párom egy ponton felkapott és leültetett a vára mellé, mert szerinte egy kastély nem teljes egy hercegnő nélkül. Szórakoztunk, ennyi. Komolyan nem értem, hogy szerinted ebben mi az elítélendő dolog.

Sokat segítenél magadon, ha elmennél egy pszichológushoz és ezt mindenféle rosszindulat nélkül írom. Egyértelműen múltbéli traumák és rossz élmények miatt vagy ennyire befordult és besavanyodott.

25/N

tegnapelőtt 18:45
 5/9 A kérdező kommentje:
#3: Fél tucat pszichológust fogyasztottam már el, senki nem segített csak a pénzemet zabálta. Innentől kezdve csak magammal akarok foglalkozni és javítani magamon.
tegnapelőtt 19:22
 6/9 A kérdező kommentje:

"...egy ponton felkapott és leültetett a vára mellé, mert szerinte egy kastély nem teljes egy hercegnő nélkül..."

Ez - ne haragudj - de szerintem inkább debil infantilizmus mintsem boldogságot sugárzó életöröm. Mondjuk ez is egy baromi nagy kettő mérce lehet, mert ha 120 kilós alacsony Józsi meg 50 kilós Laci építette volna a haverjaival a homokvárat, akkor nem szexi/fancy/viccesmulis lett volna, hanem ostoba/lúzer/szánalomra méltó.

Na erre kíváncsi leszek mi lesz a véleményed, mert szerintem ez marhára így van amúgy.

tegnapelőtt 19:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Az a bajod, hogy túlságosan komolyan veszel mindent. Nem tudod elengedni magadat, nem tudsz boldog lenni. (Ismételten kiemelném egy jó pszichológus szükségességét, illetve hozzátenném, hogy nem egy szakember fogja megoldani a problémáidat. Ő irányt mutat, de neked kell beletenned az érdemi munkát.) Pont azt szeretem a páromban, hogy teret enged az érzelmeinek. Mer nevetni, mer sírni. Képes elengedni magát és szórakozni, de a fontos dolgokhoz komolyan és éretten áll hozzá.

Engem nem érdekel, hogy Józsi vagy Laci mit csinálnak, elvégre nem az ő barátnőjük vagyok. Szívük joga úgy élvezni az életüket, ahogy szeretnék, nem fogom őket debilnek vagy infantilisnek tartani. Az egyik kollégám is ilyen Józsi alkat (van felesége és kettő fia, kb. egy tízessel idősebb, mint én) és ő például nagyon szereti gyerekkora óta a Pokémonokat. Egy irodában vagyunk és az asztalán is van néhány figura. Szerintem tök aranyos, hogy megmaradt ez a gyerekkori szeretete a dolog iránt, és baromi aranyos, amikor bent vannak a kisfiai és hallom, ahogy közösen beszélik ki, hogy milyen-ilyen olyan Pokémon van. Emellett nagyon is jól ért a munkájához, egy nagyon intelligens ember, de nem veszítette el a gyermeki oldalát sem. (Sőt, ez különösen tetszett, egy közös irodai ünneplés alatt mindenkihez kirendelt egy egyéni Pokémont a jellemünk és kedvenc dolgaink alapján. Az enyém Dragonair. :D)

Mint említettem, a páromban is ez a sokszínűség az egyik kedvenc dolgom. Részben azért is szerettem bele, mert annyi dolog iránt szenvedélyes. Hogy mennyire boldoggá teszik az olyan mindennapi dolgok, hogy bimbóznak az orchideáink vagy hogy kikeverte a tökéletes színt egy festményéhez. Most azért kellene elítélnem, mert szereti az életét és nem fél kimutatni a boldogságát? Szerinted az lenne a normális, ha mindenki búskomoran meredni maga elé és nem foglalkozni semmivel, ami vidámságot visz az életébe? Ne is haragudj, de ez nagyon disztópikus megközelítés.

25/N

tegnapelőtt 20:03
 8/9 A kérdező kommentje:

"...mennyire boldoggá teszik az olyan mindennapi dolgok, hogy bimbóznak az orchideáink vagy hogy kikeverte a tökéletes színt egy festményéhez..."

Bocsánat, valóban nem vagyunk egyformák, de amikor ezt leírtad akkor arra gondoltam, hogy a férjed vagy aspergeres vagy pedig (ami valószínűbb) olyan stabil anyagi helyzete van, hogy ráér ilyen dolgokon kattogni, hogy ne unja szét az agyát a gondtalanság közepette.

Nekem például egy új autó, egy saját ház, egy fullos szexis csajjal való kapcsolat vagy bármely komolyabb vagyontárgy okozna valódi érzelmet, nem pedig egy tök jelentéktelen virág vagy festékárnyalat.

Nem tudom, hogyan lehet megélni a boldogságot ilyen üres, sótlan módon.

Ez az a szint, amikor a kopasz, kövér aputestű férfi látszólag totál boldogságban él a bojlertestű, dauerolt hajú debella feleségével aki adott neki 3 gyereket és állandóan megy a családi hancúrozás. Nekem nem ilyenek az igényeim...

tegnapelőtt 20:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyikünk se aspergeres (mondjuk az se számítana, ha nem így lenne), egyszerűen egyaránt tudunk örülni a nagy és a kis dolgoknak. Most komolyan azzal látsz problémát, hogy veled ellentétben mások pozitívan állnak az élethez? Ennyire csak nem lehet nyomorult a saját létezésed...

Anyagilag jól megvagyunk, ez tény, bár az unalom messze áll mindkettőnktől (személy szerint az egyik legrosszabb dolognak tartom). Mindkettőnknek van szakmája, mindig tanulunk valamit, vannak hobbijaink, ha tehetjük, utazunk, és ezek mellett időt töltünk egymással, a családjainkkal, a barátainkkal. Már rég vehettünk volna egy minőségi autót, de minek, nem szorulunk rá, így abból a pénzből inkább kettő hetet töltöttünk Egyiptomban, ami fantasztikus élmény volt és mindkettőnknek egy gyerekkori álma vált valóra.

Szerintem pont az olyan embereknek van üres és sótlan élete, akik a boldogságukat vagyontárgyaktól várják. Látod, te magad is arról írtál, hogy magányos vagy és hogy mennyire semmi sincs az életedben, ami elégedettséggel töltene el. (A primitivizmus filozófiája egyébként pont szembemegy azzal, hogy drága vagyontárgyakat halmozz fel, hiszen a legfőbb tétele, az egyszerű és természetközeli lét.) Bár egy párkapcsolatban fontos a kölcsönös (!) külső vonzalom, ha ezt helyezed a prioritásaid élére, akkor szintén nem leszel sikeres; ismételten, ezért sem meglepő, hogy nem voltál még szerelmes.

Más emberek másra vágynak, ez tény. Viszont szerintem nem lesz attól debil, infantilis vagy bármi egyéb, ha mondjuk neki nagy szenvedélye az autóipar és erre az érdeklődésére költ. Szerintem én sem leszek bármivel kevesebb attól, hogy mennyire magával tud ragadni egy jó könyv vagy film.

25/N

tegnapelőtt 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!