Miért beszélgettek, játszottak rögtön mással amikor bejött a társaságba, vagy lejött a játszótérre?
Kiskoromban is ez volt meg a suliban is, hogy tökre jol elvoltam valakivel és mikor bejött egy másik ember mintha én ott se lennék már, mindig a másikat választották inkább beszélgetésre, játszásra stb. De amikor én mentem be valahova, miattam nem hagyták ott soha a másikat...
Ez mindig így volt sajnos. Mi lehet az oka?
Talán azért, mert anno nem voltál a társaság kedvence. De miért foglalkozol azzal, hogy mi volt kiskorodban?
Most felnőttként is ez van, hogy kisebb rudalnak? Akkor veled, a személyiségeddel van probléma.
Valószínűleg unalmasabb vagy, mint a többiek a társaságban és/vagy nem túl jó a kommunikációs készséged. Utóbbinál nem arra gondolok, hogy nem beszélsz változatosan vagy szépen, hanem arra, hogy sok témához nem tudsz hozzászólni, vagy csak nagyon tömören. Esetleg a semmitmondó általános beszélgetésekbe nem tudsz bekapcsolódni, mert egyszerűen nincs mit mondanod, de, ha akarnál is mondani valamit, akkor sem jut eszedbe semmi.
Én is ilyen vagyok csak én ezt elfogadom.
Túl érzékeny vagy és egoista. Te miért nem fordultál soha az újonnan érkezett illető felé (azért érezheted úgy, hogy otthagynak, mert OTT MARADSZ)? Miért gondolod, hogy neked kell a középpontban lenni és maradni?
Teljesen normális dolog, hogy ha egy társasághoz érkezik egy új, akkor abban a pillanatban illik őrá figyelni, észrevenni, hogy csatlakozott. Attól még nem ő lesz az örök központ, sőt, visszatérhettek az előző témára, amiben te is RÉSZT vettél (de nem okvetlenül te voltál a középpontban!) és az új is részt vesz.
Esetleg túlságosan "központ" szeretnél lenni - de ez senkinek sem megy. Szerintem, ha a többiek egy újonnan érkező felé fordulnak, FORDULJ TE IS, te vond bele a társalgásba őt!
Ne érezd sértve magad, hogy rajtad kívül más is felkelti az érdeklődést.
(Milyen alapon gondolod, hogy nem vagy csúnya vagy unalmas? )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!