A turatars.com oldalra érdemes előfizetni? Van sok aktív felhasználó, vagy ellenkezőleg, haldoklik?
Múltkor feltettem itt egy kérdést a turatarssal kapcsolatban, de rosszul, végülis értem.., ezért törölve lett. Talán most jó lesz. :)
Lenne még további kérdésem is az oldallal kapcsolatban, ezért örülnék, ha írnának olyanok, akik aktívan használják és egyben ismerik a honlapot!
Köszönöm!
Szia! Én pont most találkoztam ezzel az oldallal és hasonló kérdések fogalmazódtak meg bennem.
Kaptál azóta választ máshonnan vagy lett személyes tapasztalatod?
Nem, sajnos nem írt senki eddig , de örülnék neki pedig... :)
Amikor először tettem fel (rosszul) a kérdést, akkor írt valaki, hogy ismeri, és kérdezhetek tőle, de épp úton voltam, nem tudtam neki rögtön írni, és mire újra beléptem, törölték a kérdésemet, és ezzel együtt a lehetőséget, hogy írjak neki privátban... Hát szóval azóta semmi.
Annyit mondhatok neked, hogy én ezt az oldalt még a létrehozása után használtam. Volt az már vagy 15 éve! Tetszett nagyon, sokan voltak, sokan szerveztek túrákat. Rögtön el is mentem egy kisebb társasággal egy Börzsöny-túrára. Aztán ezzel a társasággal sokszor mentünk sok szép tájra, de mindig előre megbeszéltük hova, vagy telefonon szóltak, vagy emailben és én már nagyon be sem léptem a turatarsra, mert hát mindig megvolt már előre a fix program....
De aztán családalapítás, elköltözés miatt nem jártam már túrázni, és a kapcsolatok is megszakadtak...
Hamarosan szeretnék újra túrázni járni, néztem újra az oldalt, de ahhoz, hogy lássam mennyire aktív, van-e sok aktív tag és túra kiírás, ahhoz elő kell fizetni. Ezt még halogatnám legalább addig, míg egy rendes túracipőt nem veszek!
Meg egy ismerősöm mondta, hogy ő is aktív tag volt jó pár éve, de akkor neki nem tetszett, mert akkoriban minden átkerült a Facebookra, mindenki kirándulós csoportokat hozott létre és azokon szervezkedtek inkább. Szerinte akkor nem volt túl aktív a turatárs. De már ő se tudja ki a helyzet.
Hát elsősorban ezért is érdeklődöm, de másra is kíváncsi volnék... :)

Csak a szokásos, számít hogy honnan jöszz, mibe jöszz, van -e rutinod. Már csak az ausztriai túrák voltak meghirdetve. Oda nem mehet "akárki". x) Pedig ez az ország nem kicsi annyira.
Egyébként szerintem 15 ha nem 20 éve ugyanolyan az oldal de havi 120-ftért talán megéri...............................................................

Én ismerem az oldalt. Az éves díja összesen 1790 Ft. De nem kell előfizetni, ha csak túrákat akarsz nézegetni, vagy rájuk jelentkezni.
Több mint 55 ezer a regisztrált tag, de nem túl sokan használják, én is azt hallottam, hogy régebben sokkal nagyobb élet volt rajta. Minden hétvégén van pár belföldi túra (persze időjárás függő is lehet). A túravezetőknek is már megvan a baráti/túrázó köre. Én voltam onnan már jó pár túrán több vezetővel is, s jól éreztem magam.
Nem vesztesz semmit egy regisztrációval.
Na jó, de az, hogy "túravezető", ott igazából annyi, hogy ki hirdeti meg a túrát, vagy tévedek?!
Van valami feltétel, nem írhat ki bárki túraeseményt?
Nekem pl van jó pár túraterv régóta a fejemben, egyedül is járkáltam sokat, családtagokkal is, viszont simán vállalnám ,hogy idegenekből álló csapatot úgymond én vezetek.
Viszont nem tudom mennyire lenne a turatarson rá jelentkező. Jó, persze meg kell próbálni, fogom is, ja úgy áll az életem.
Addig is fejben készülök...
Igen, és ezt sejtem én is, hogy kialakultak csoportot, és már ki sem írják hova mennek, de mennek...?! Lehet benne valami, sőt azt hiszem én is így koptam ki onnan régen!
Meg a Facebookot okolják sokan...
Meglátjuk. Majd gondolok egyet, beregisztrálok.
Addig is, bárki gondolatát szívesen olvasom! Köszönöm!

7. Lényegében bárki írhat ki túrát, igen, de azért akik csoportokat szerveznek, azért azok járatosabbak a helyszínekben, tájékozódásban, utazásszervezésben és a helyről ismeretek adnak át.
A csoportos túrákra szívesen mennek többségében nők. Sok férfi inkább csak kettesben szeretne.
1-1 túra után már küldik is külön a meghívókat a tagoknak az alapos túravezetők, nem is kell figyelni a kiírást.
Ha már "túravezetőket" említetek... Olyan is van, hogy fizetős túrákat hirdetnek, vagy ingyenes mind?
(Mármint a túravezetésért és szervezésért kérnek-e pénzt? Nyilván az útiköltség, belépők, szállás költség, esetleges éttermi, akár kocsmai :) fogyasztások mindenkinek a magánügye.... De úgymond a túravezetés más dolog!)
Tehát akik túrát hirdetnek, vannak fizetősek, akik ebből élnek? Ha igen, akkor nagy az arányuk?
Vagy megmaradt baráti, közösségteremtő oldalnak, mint ahogy emlékeim szerint indult?
Vagy

9. Én eddig csak egyetlen embernél láttam, hogy kért érte díjat, de nem sokáig hirdetett és nem is nagyon jelentkeztek hozzá.
Ahhoz már valami extrát kell hozzáadni a túrához véleményem szerint, hogy valaki ezért fizessen, hisz egy telefonos alkalmazással már bárki eltud menni kirándulni magának is.
Olyan volt, hogy úgy számolta ki valaki az összköltséget (külföldi útnál), hogy azért jusson és maradjon is neki.
Az oldal pedig az agilis tagoktól lesz aktív! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!