Mit gondoltok erről a helyzetről? Kirekesztés? Mást is zavarna?
Az egyik kollégámmal együtt szoktunk ebédelni általában. Ez az időszak azért is jó, mert ilyenkor tudjuk átbeszélni a napot, a munkatémákat, gyerekeket, problémákat stb. Jó barátságban vagyunk, ami nagy kincs, mert maga a munka nagy stresszel jár, muszáj egymást támogatni lelkileg is. Ezt haza az ember nem szívesen viszi, mert a hozzátartozók nehezen viselnék ( pl halál esetek miatt)
Tehát a szitu a következő. Bent vagyunk egy témában, amikor a kolléga egy másik munkatársa megérkezik. Szinte azonnal átveszi a szót, és nekiállnak olyan témákról beszélni, melyek engem egyáltalán nem érintenek és nem is tudok hozzá szólni. Rövid időn belül azt élem meg, hogy teljesen ki vagyok rekesztve a társaságukból. Ha ez a munkatárs jelen van mindig ez a helyzet. Bármiről beszéltünk korábban teljesen háttérbe kerül és a fókusz át helyeződik. Valahogy nagyon rosszul élem meg, leginkább ezt a kirekesztettség érzést.
Kérdésem, hogy ti ezt a szitut hogy kezelnétek? Ilyenkor feleslegesnek érzem magam. Álljak fel, menjek el, vagy mi a bölcs lépés? Vagy csak hallgassam őket mindig végig? Köszönöm, ha válaszoltok! Azzal nincs gondom ha olyan valaki jön oda, akivel van közös téma.
Mi az, hogy átveszi a szót? Ha nem fejeztetek be egy témát, akkor jelzed, hogy visszatértek még rá.
Ha a kollégád erre nem vevő, akkor keress valaki mást, aki kapó erre, vagy más megoldást a stressz kezelésére.
Amúgy nem tudom átérezni ezt, mert ha valaki ebédszünetben munkáról kezdene beszélni, én átülnék egy másik asztalhoz.
Ha egy férfi kollega egy másik férfi miatt hagy egy nőt figyelmen kívül akkor annak több oka lehet :
1. Önös érdekek ( hasznot vár a másik fél iránt mutatott barátságából )
2. Sexuális orientáció ( lehet meleg )
3. Helyzet leplezése ( nem akarja h úgy tűnjön “túl jó viszonyban vagy egy nővel “ mikor ő kapcsolatban él )
4. “Ha nincs ló jó a szamár is “ ( nem különösen kedvel téged de minthogy egyedül ebedeljen inkább veled tart de ahogy jon egy izgalmasabb fel akkor vált )
Stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!