Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit gondoltok erről a helyzetr...

Mit gondoltok erről a helyzetről? Kirekesztés? Mást is zavarna?

Figyelt kérdés

Az egyik kollégámmal együtt szoktunk ebédelni általában. Ez az időszak azért is jó, mert ilyenkor tudjuk átbeszélni a napot, a munkatémákat, gyerekeket, problémákat stb. Jó barátságban vagyunk, ami nagy kincs, mert maga a munka nagy stresszel jár, muszáj egymást támogatni lelkileg is. Ezt haza az ember nem szívesen viszi, mert a hozzátartozók nehezen viselnék ( pl halál esetek miatt)

Tehát a szitu a következő. Bent vagyunk egy témában, amikor a kolléga egy másik munkatársa megérkezik. Szinte azonnal átveszi a szót, és nekiállnak olyan témákról beszélni, melyek engem egyáltalán nem érintenek és nem is tudok hozzá szólni. Rövid időn belül azt élem meg, hogy teljesen ki vagyok rekesztve a társaságukból. Ha ez a munkatárs jelen van mindig ez a helyzet. Bármiről beszéltünk korábban teljesen háttérbe kerül és a fókusz át helyeződik. Valahogy nagyon rosszul élem meg, leginkább ezt a kirekesztettség érzést.

Kérdésem, hogy ti ezt a szitut hogy kezelnétek? Ilyenkor feleslegesnek érzem magam. Álljak fel, menjek el, vagy mi a bölcs lépés? Vagy csak hallgassam őket mindig végig? Köszönöm, ha válaszoltok! Azzal nincs gondom ha olyan valaki jön oda, akivel van közös téma.

máj. 30. 15:39
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
Nagyban fugg a válasz attól h a kollegad férfi vagy no? És te nő vagy vagy férfi. Különböző képen kell kezelni egy ilyen helyzetet nemtől függően
máj. 30. 15:48
 2/9 anonim ***** válasza:
35%
Mert ha pl te nő vagy és a kollegad férfi, de amikor egy harmadik fél is megjelenik a képben ( pl egy másik nő ) és egyből a kollegad csak a másikra koncentrál … akkor nyilvánvaló h bejön neki, te meg kevésbé és emiatt hagy figyelmen kívül
máj. 30. 15:50
 3/9 anonim ***** válasza:
64%
Ez elég messze van a kirekesztéstől. Amikor nem beszél veled senki, elkerülnek téged és sértegetnek, keresztbe tesznek neked minden nap a származásod, vallásod, külsőd stb. miatt, na az kirekesztés. Ezt a helyzetet én inkább enyhe hisztirohamnak nevezném, amiért nem te vagy a középpontban.
máj. 30. 15:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Én nő vagyok, a kollegám és a harmadik is férfi.
máj. 30. 15:52
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

Mi az, hogy átveszi a szót? Ha nem fejeztetek be egy témát, akkor jelzed, hogy visszatértek még rá.

Ha a kollégád erre nem vevő, akkor keress valaki mást, aki kapó erre, vagy más megoldást a stressz kezelésére.

Amúgy nem tudom átérezni ezt, mert ha valaki ebédszünetben munkáról kezdene beszélni, én átülnék egy másik asztalhoz.

máj. 30. 15:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha egy férfi kollega egy másik férfi miatt hagy egy nőt figyelmen kívül akkor annak több oka lehet :

1. Önös érdekek ( hasznot vár a másik fél iránt mutatott barátságából )

2. Sexuális orientáció ( lehet meleg )

3. Helyzet leplezése ( nem akarja h úgy tűnjön “túl jó viszonyban vagy egy nővel “ mikor ő kapcsolatban él )

4. “Ha nincs ló jó a szamár is “ ( nem különösen kedvel téged de minthogy egyedül ebedeljen inkább veled tart de ahogy jon egy izgalmasabb fel akkor vált )

Stb

máj. 30. 16:05
 7/9 anonim ***** válasza:
A továbbiakban valaki mással ebédelnék egy asztalnál.
máj. 30. 16:11
 8/9 A kérdező kommentje:
7-es válaszoló, az első lehetőség lesz a “befutó”:( A megjelenő másik munkatárs a “haver” felett áll a hierarchiában némileg. Mihelyt megjelenik az asztalunknál, rögtön elkezd vele a “haver” az ő munkaterületükről, témájukról beszélni függetlenül attól, hogy előtte miről társalogtunk. Nem tudtam ma máshova átülni. Annyit tettem, hogy egy idő után felálltam az asztaltól, megfőztem egy kávét és készülődtem indulni, amikor a “haver” kolléga felállt és utánam jött végül. De nagyon kellemetlen volt a helyzet. Mert mintázat szerűen ez ismétlődik ha ez a hierarchiában feljebb álló munkatárs megjelenik. Ha tudnám mikor jön, akkor én nem mennék.
máj. 30. 16:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Talán nincs kedve se a munkáról, se a gyerekeidről, se a problémáidról (vagy a sajátjairól) beszélni, csak udvarias. A másik kollégával egyszerűen jobban kijön.
máj. 30. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!