Miért bosszant fel jobban egy üres frázis, kamu reménykeltés mint akár egy rosszindulatú beszólás?
Azt szeretném elmesélni, hogy ez a dolog, hogyha valaki üres frázist puffogtat, kamu reményeket kelt, "segítő" szándékkal, az jobban felbosszant, mint egy gonoszabb beszólás - mert azt legfeljebb nem veszem komolyan vagy elengedem a fülem mellett.
A szituáció az volt, hogy közölte egy ismerősöm, hogy ő is boldogtalan lenne, ha az én életemet kellene élnie (ez tök jogos, nem is zavar ez a része), "mert lehetne ezt máshogy is". Visszakérdeztem, hogy "Hogyan?" erre nem válaszolt meg rögtön témát váltott. Ez már jobban bosszant, mint akármilyen beszólás, mert olyan érzésem van, mintha tudatosan hülyének nézne. A beszólások többsége jogos, el is fogadom, mert igaz.
De amikor valaki ilyen szar közhellyel reményt kelt benne, hogy az élet talán lehetne jobb is, de ezt csak üres közhelyként, át sem gondolva teszi, az felbosszant, de nagyon. (Ehhez tudni kell, hogy nagyon széthullott lelkiéletem van, az életem hiábavaló, sőt én vagyok a példa arra, amikor felesleges valakinek az élete, valószínűleg öngyilkos leszek idén nyáron, de ez most nem a fő téma). Zavar az, hogy most vagy 1.hazudik és hülyének néz vagy pedig 2.tudja a választ, de nem mondja meg. Ez hol "segítő szándék?" Ez gonoszabb dolog, mint egy sima beszólás... Engem jobban bánt.
Sajnos ennek az ismerősömnek régi taktikája, hogy ilyenkor elsunnyog pár napra, aztán úgy kezdi újra az egész beszélgetést, mintha ez meg sem történt volna. Ez rendszeres, minden téma elöl kitér, random félbehagyja a beszélgetéseket, nem tudom ezt hová tenni. Ez pedig olyan bunkóság, ha élőben csinálná ezt valaki, akkor talán egyet is értenének velem, de neten "hát ez belefér". Nem, nem fér bele.
Ráadásul több más ügyben is kamu segítségnyújtási dumái vannak, amikről eleve tudom, hogy nem igazak, de akkor miért kell mondani? Ennek mi értelme van? Olyan megalázó. Ha ilyen egy "haver", akkor milyen egy ellenség?
Szívesen megszabadulnék a vele való kommunikációtól, de ezt csak úgy tehetem meg, ha én leszek "a szemét" és szó nélkül blokkolom mindenhol, de ezt a terhet pedig nem akarom még pluszban viselni a többi felett, elég szar az életem enélkül is, az egyetlen ami miatt még vagyok, mert vissza akarok fizetni minden adósságot, hogy utólag ne mondhassa senki, hogy emiatt mentem el + a rokonaim egy kemény projectben vannak, és nem férne bele ez most (remélem hamar a végére érnek).
Bocsánat a zavarásért. Kérem ne sértegessenek a válaszokkal, vegyük úgy, hogy mindenféle beszólást megkaptam amit csak lehetett. Orvoshoz járok magánhoz és államihoz is, rendszeresen.
Ha ennyire lennt vagy,onnan csak feljebb lehet.
Mindenkinek vannak ilyen mélypontok ,tarts ki. Valahogy segít rajtad az univerzum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!