Miért szólják meg a legtöbb fiatal anyukát az emberek?
Teljesen mindegy, mások mit mondanak.
Az számít egyedül, neked és a szeretteidnek mi a fontos.
Gondolom az is közrejátszik, hogy rengeteg a válás, ezért mondják, de a válások sem életkor miatt vannak, hanem önismeret, a másik ismeretének hiányából és a fogyasztói szemlélet miatt.
Szerintem sokan inkább a "ne szülj a semmire" elvet vallják. Ha nincs biztos bevétel, megfelelő anyagi háttér, amibe a lakhely is nyilván beletartozik, akkor az úgy kicsit meredekebb. Ehhez jön hozzá, hogy azért huszonévesen 1-2 év ismertség után egy rövid kapcsolatban gyereket vállalni netto baromság.
Ha csak az én kis mikrokörnyezetemből indulok ki, amelyik unokatestvérem hamar lett anya, azoknak mind vagy becsúszott, vagy azt hitték, a CSOK meg babaváró és egyéb támogatás majd elrendezi az életüket. Nos, nem így lett. Mindegyik nélkülözik valamilyen szinten. Főleg anyagiakban, de azért a párkapcsolataik sem túl egészségesek. Megcsalástól elhidegülésen át agresszióig minden van. És ezt úgy írom, hogy nem kevés női rokonom van. Ezzel szemben az egyik nagynéném 28 évesen vállalt gyereket, a 9 éves kapcsolata után. Volt már házuk, biztos munkahelyük és megfelelő terveik. A kicsi meg is kapott mindent, amire szükségük volt. Míg azért a többi rokon gyerekei nem állnak olyan fényesen... Sem a viselkedésük, sem az anyagi körülményeik nem túl jók.
És ez csak egy nagyon kis szelete azoknak a családoknak, akiket ismerek. A többi is kb ugyanezt a példát hozza. Ami azért elég szomorú. De egyébként én is fiatal szülők gyereke vagyok, és abból a mélyszegénységből ahonnan jöttem, hát nem kívánom senkinek. A szüleim nem voltak elég érettek a gyerekneveléshez, a pénzkezeléshez vagy a házvezetéshez.
Mert csak egyszerű közhelyeket ismernek szűklátókörűséggel, a trágyadomb életükből kiindulva.
Az újkori neoliberális nevelés szerint a mai generációkban túl sok felelősségvállalás, elhivatottság nem sok van, leginkább az ego van előtérben, amibe érthetően nem fér bele egy gyerek.
Az élet, a világ csakis róluk szól, az, hgoy ők adjanak egy szeletet magukból más iránt.....kizárt.
Nézd meg a párkapcsolatokat, meg az elvárásokat hozzá.
Ha meg nem szulnek akkor mié nincs gyereked mikor szulsz
Semmi nem jó
Ennyi hülye válasz adót. A 40 éves ugyanúgy lehet egyedülálló anya ha szrul választ. Nem ettől függ. Szerintem még nevetséges mikor 40es anyukák tolják a babakocsit az első gyerekkel. Az oviban, 5 éves a fiam, 32 évesen én vagyok a legfiatalabb anyuka..
Anyum 19 évesen szülte bátyámat, gyönyörű fiatal gondoskodó nő volt. Nem lett egyedülálló sem. Irigyek akik bántják a fiatalokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!