Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért szólják meg a legtöbb...

Miért szólják meg a legtöbb fiatal anyukát az emberek?

Figyelt kérdés
Egyre többször olvasom meg látom, hogy aki a 20-as éveiben szül, azt megszólják. "Gyereknek gyerek." "Élned kellene még." "Majd később megbánod." Hallottam, hogy egy 25 éves nőnek mondták ezt, aki babát vár. Mégis mért kell mindenkinek 30+-osan szülnie? Én is "fiatal" anyuka és feleség szeretnék lenni, a húszas éveimben megvalósítani mindkettőt. Nagy családom van és imádom. A nagyszüleimet mind ismerem (a papám is pár hónapja halt meg) és a dédimet is. Ennyivel később érnek meg manapság az emberek? Már az idősek is nagyon tolják ezt, hogy harminc után jöhet minden.

ma 13:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
0%
Túl sok a tiltás. Így kinek van kedve.
ma 13:10
 2/24 anonim ***** válasza:
69%

Teljesen mindegy, mások mit mondanak.

Az számít egyedül, neked és a szeretteidnek mi a fontos.

Gondolom az is közrejátszik, hogy rengeteg a válás, ezért mondják, de a válások sem életkor miatt vannak, hanem önismeret, a másik ismeretének hiányából és a fogyasztói szemlélet miatt.

ma 13:16
 3/24 anonim ***** válasza:

Szerintem sokan inkább a "ne szülj a semmire" elvet vallják. Ha nincs biztos bevétel, megfelelő anyagi háttér, amibe a lakhely is nyilván beletartozik, akkor az úgy kicsit meredekebb. Ehhez jön hozzá, hogy azért huszonévesen 1-2 év ismertség után egy rövid kapcsolatban gyereket vállalni netto baromság.

Ha csak az én kis mikrokörnyezetemből indulok ki, amelyik unokatestvérem hamar lett anya, azoknak mind vagy becsúszott, vagy azt hitték, a CSOK meg babaváró és egyéb támogatás majd elrendezi az életüket. Nos, nem így lett. Mindegyik nélkülözik valamilyen szinten. Főleg anyagiakban, de azért a párkapcsolataik sem túl egészségesek. Megcsalástól elhidegülésen át agresszióig minden van. És ezt úgy írom, hogy nem kevés női rokonom van. Ezzel szemben az egyik nagynéném 28 évesen vállalt gyereket, a 9 éves kapcsolata után. Volt már házuk, biztos munkahelyük és megfelelő terveik. A kicsi meg is kapott mindent, amire szükségük volt. Míg azért a többi rokon gyerekei nem állnak olyan fényesen... Sem a viselkedésük, sem az anyagi körülményeik nem túl jók.

És ez csak egy nagyon kis szelete azoknak a családoknak, akiket ismerek. A többi is kb ugyanezt a példát hozza. Ami azért elég szomorú. De egyébként én is fiatal szülők gyereke vagyok, és abból a mélyszegénységből ahonnan jöttem, hát nem kívánom senkinek. A szüleim nem voltak elég érettek a gyerekneveléshez, a pénzkezeléshez vagy a házvezetéshez.

ma 13:21
 4/24 A kérdező kommentje:
Az én családomban mindenki fiatalon szült. Mindenki szereti és segíti egymást. Én mondjuk nem voltam tervezett gyerek, de mindkét nagyszülő segített anyáékon, ahogy tudott. Egyáltalán nem emlékszem olyanra, hogy valaha éheztem vagy megfagytam volna otthon. A szüleim is együtt vannak már 20 éve, pedig 40-esek. Szeretik egymást még mindig.
ma 13:27
 5/24 anonim válasza:
0%

Mert csak egyszerű közhelyeket ismernek szűklátókörűséggel, a trágyadomb életükből kiindulva.

Az újkori neoliberális nevelés szerint a mai generációkban túl sok felelősségvállalás, elhivatottság nem sok van, leginkább az ego van előtérben, amibe érthetően nem fér bele egy gyerek.

Az élet, a világ csakis róluk szól, az, hgoy ők adjanak egy szeletet magukból más iránt.....kizárt.

Nézd meg a párkapcsolatokat, meg az elvárásokat hozzá.

ma 13:33
 6/24 anonim ***** válasza:
29%
Főleg falun biztos nem szólnának meg érte, ott inkább a gyermektelenség miatt szokták, no de mindkettő magánügy és másnak köze nincs hozzá. Örülök neki kérdező, hogy te ebben találod meg a boldogságod és életcélod! Nekem ezek teljesen mások, de azt kell megtalálni amitől te elégedett leszel.
ma 13:44
 7/24 anonim ***** válasza:
60%
Mert igazuk van. Huszas évek elején még tanulnia kéne, megteremteni az egisztenciát, nem pulyát ringatni és eltartatni magát a férjével, aki hülyére dolgozza magát. Ja, meg egy lerobbant kádárkockában vagy parasztházban nevelni, mert arra fussa vagy még rosszabb, a szülők nyakán lakni gyerekkel.
ma 14:39
 8/24 anonim ***** válasza:
79%
Egyedülálló anyák lesznek nagy eséllyel azért
ma 14:46
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg nem szulnek akkor mié nincs gyereked mikor szulsz

Semmi nem jó

ma 15:58
 10/24 anonim ***** válasza:
37%

Ennyi hülye válasz adót. A 40 éves ugyanúgy lehet egyedülálló anya ha szrul választ. Nem ettől függ. Szerintem még nevetséges mikor 40es anyukák tolják a babakocsit az első gyerekkel. Az oviban, 5 éves a fiam, 32 évesen én vagyok a legfiatalabb anyuka..

Anyum 19 évesen szülte bátyámat, gyönyörű fiatal gondoskodó nő volt. Nem lett egyedülálló sem. Irigyek akik bántják a fiatalokat..

ma 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!