Mik a legidegesítőbb szavak, gyakori mondások, amitől falra mászol?
Olyanokra gondolok, amik önmagukban, szövegkörnyezettől függetlenül kínosak.
Számomra pl. ezek:
-igazándiból
-megmondom az őszintét
-horror árak
-ügye (ugye helyett)
nemzeti dohánybolt
rezsicsökkentés
migránsgettó
vészhelyzet
rendkívüli
ellenség
libsi
csok
"ez van, ezt kell szeretni"
"utálóim vannak" (ha még Lady Gaga vagy Beyoncé mondaná, megérteném... de ált. külvárosi suttyók) - hasonló eset: "ha utálóid vannak, akkor vmit nagyon jól csinálsz"
"elmegyek Olaszba / Görögbe"
trutyi / trutymák
f...pörgettyű, f...i, kani, p..abubus jellegű szavak férfiakra, nőkre
frappancia
+ az olyan félremondások, mint a "szuvenír jogom", "fixa ideál", "infulenza", röngtön helyett "rögöny", "macskapóni sajt" meg "partizán sajt"
Sokat leírtak már az én nemszeretem kifejezéseim közül, pár, ami nem volt még:
“félreértés ne essék”
“ezért tart itt ez az ország”
boomer (legtöbben azt se tudják, mit jelent, csak mondják)
X, Y, Z stb. generáció
toxikus szülő, munkatárs, stb.
beájul, behisztizik, bevállal stb.
nemzet(i) - semmi bajom nem volt vele, amíg meg nem utáltatták velem azzal, hogy mindenféle agyalágyult hülyeséggel sikerült összepárosítaniuk bizonyos köröknek.
komfortzóna - mások b@szogatásának XXI. századi "jogalapja"
nyugdíj - a - "kiválasztottak" kivételével - soha, senki számára emberhez méltóan meg nem élhető "életcél"
politika - ami minden, csak nem az, de arra egy tökéletes valami, hogy az emberek feje felett értelmetlenül suhanjon el az élet, miközben a benne mozgók gátlástalanul élik a világukat!
"Ez egy munkahely" . (azt én is látom, b+)
"tűpontos"
"muszáj"
"Majd lesz másik" , "még lehet másik" (ha meghal egy házi kedvenc, vagy gyerek, vagy szakítás történt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!