Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » 2024ben mennyibe kerül eltarta...

2024ben mennyibe kerül eltartani magad egy hónapban?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel össze szeretnénk költözni egy Sárváron (Vas megye) és kb mennyibe kerülne eltartani magunk? Nyilván nem várok pontos választ csak hozzávetőlegeset. Minden kiadásra értem bérleti díj, rezsi, kaja stb

jan. 27. 20:36
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
68%

Én főzök, dobozolok szinte mindennap és mégis elmegy legalább 90 ezer egy hónapban. Pedig nem is lazacot eszek meg kaviárt, hanem pl pörkölteket, bolognait stb. Nem is értem, aki ilyet ír, hogy 25 ezret költ

Az valami időutazó lehet, mert a mai árak mellett ennyiből már csak a vajas kenyér jön ki, esetleg főzelékek. Húsos ételeket annyiból nem lehet kihozni.

Minden ilyen kérdésnél vannak ilyen valóságtól elrugaszkodott emberek. Az is lehet, hogy elfelejti beleszámolni, hogy az anyukája minden hónapban feltölti a hűtőt-fagyasztót vagy a munkahelyen kap ingyen ebédet.

febr. 14. 08:27
 32/43 anonim ***** válasza:

Ki lehet hozni, sőt ki lehet hozni egészségesre is, csak nagyon észnél kell lenni. Nyilván banánt csak ritkán fogsz enni, ha ennyiből akarod kihozni. Halat enni nem tudom, belefér-e. Én sem csinálom így, csak kiszámoltam. Száraz, zacskós hüvelyesekre alapozva fedezed a fehérje szükséglet nagyját, kiegészíted csirkehússal, pulykahússal, tojással, túróval, olcsó sajttal (néha még mindig 2000 Ft/kg a trappista itt-ott). Kenyeret magad sütöd vagy magad főzöl zabkását, esetleg a tésztát is magad gyúrod. Zöldségből alapvetően olcsót veszel: sárgarépa, káposzta, sütőtök (legjobb ősszel venni és tárolni, ha megoldható), ha jól le van akciózva, akkor jöhet a cukkini, pdlizsán. Fagyasztott zöldbab, borsó, spenótpüré. Gyümölcs is szokott lenni olcsó, mi ősszel a XVI. kerületi piacon 250 Ft/kg áron vettünk egy rakás pici almát. De aki tárolni nem tud, most is 400 Ft/kg az alma.

Semmi baj nincs azzal, ha valaki sertésfasírtot enne rizibizivel vagy lecsót, de ezek messze drágábbak, mint a sárgaborsó főzelék kemény tojással, dietetikailag pedig a sárgaborsó a jobb, vagy legalábbis nem rosszabb.

febr. 14. 08:54
 33/43 anonim ***** válasza:
71%

#31 ezek ugyanazok az emberek, akik azt írják, hogy nettó 300 ezres fizetésből is 200 ezret félreraknak és nem értik, másnak ez miért nem megy, biztos szórják a pénzt.

Csak azt kifelejtik belőle, hogy anyunál laknak és esznek ingyen, nincs autójuk, háziállatuk, hobbijuk. Úgy ugyebár könnyű félretenni, csak kérdés mi értelme így élni xD

Egyébként kérdező ahogy a válaszokból kiderül, teljesen igényfüggő, ki mennyiből jön ki havonta. Én gazdag családban nőttem fel, nem tanítottak meg spórolni, így nekem a nettó félmilliós fizum is kevés Pesten. Arra meg nem vagyok hajlandó, hogy az akciókat vadásszam az Aldiban és előre lefagyasszak 5 kg húst, aminek a fele még a fagyóban is megromlik és dobhatom ki. Plusz pl. ha el akarok menni moziba, vagy nyaralni, vagy 30 ezres cipő tetszik meg, akkor én nem tudok nemet mondani magamnak. Így nőttem fel, ez van, nem akarok lejjebb adni annál a szintnél, amit megszoktam.

Mások viszont egy családot is el tudnak tartani ennyiből, szóval kulcsszó az igények.

febr. 14. 09:03
 34/43 anonim ***** válasza:
48%

"Én főzök, dobozolok szinte mindennap"

Jó érzés a saját rabszolgádnak lenni? Minek főzni majdnem mindennap? Talán nem eszed meg a másnapos, vagy harmadnapos ételt, mert ennyire finnyás vagy?

"Nem is értem, aki ilyet ír, hogy 25 ezret költ" (egy főre, tehát két főre a duplája)

"Húsos ételeket annyiból nem lehet kihozni."

Mi heti csak egyszer főzünk, vasárnap. Reggelire szalámit, zöldséget, gyümölcsöt és házi kenyeret eszünk, ebédre, amit főztünk, vacsira meg én egy pékárut gyümölccsel. Heti 1-2 ebédet eszek csak apánál. Amikor elfogy itthon csütörtökön az étel, párom szendvicset visz magával.

A heti főttételhez a hús kb. 1700-2000 forint, ami két személyre kijön 3-4 ebédre, attól függ, hogy ki mennyit eszik.

Egy rúd kolbász, amit lehet kapni, nekem kb. 4-5 reggelire elég.

Nem is neked kell megérteni. Én se értem pl. a kvantumfizikát, más meg simán megérti és ezzel is foglalkozik.

Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Ha egyesek nem foglalkoznak az akciókkal, az az ő dolga, más meg igen. Valakinek a napi kalóriabevitele 2000-3000, van aki jól elvan 1200-1500 kalórián is.

Nem kell hitetlenkedni, nem vagyunk egyformák. Minden az igényeken múlik csak.

Saját lakásban élünk a párommal és nincs hitelünk.

febr. 14. 12:58
 35/43 anonim ***** válasza:
Azt mondjuk nem értem, ha nincs hiteletek, akkor miért sanyargatjâtok magatokat ezzel? Én általában 2 napig eszem ugyanazt az ètelt, harmadik nap már nem esik jól ugyanazt enni. Nem vagyok finnyás, de szeretem a változatosságot. Szerencsére nem vagyok a magam rabszolgája, mert mindig azt csinálok, amihez kedvem van, àltalában kikapcsol a főzés. Ha nincs kedvem, akkor valami gyorsat csinálok. Sajnos kicsi az albérletben a fagyasztó , nem tudok egy hétre előre főzni, fagyasztani. De én is nézem az akciókat, minden bolti kuponos alkalmazást használok és saját márkás dolgokat veszek. Ezért nehezen hiszem el, amikor valaki olyan összegeket ír, amiből esetleg a kenyér kijön, de más nem igazán.
febr. 15. 00:34
 36/43 anonim ***** válasza:

"akkor miért sanyargatjâtok magatokat ezzel"

🤣🤦👏🤷

Olyan szánalmas vagy, hogy az már nevetséges. Nem sanyargatás az, ha megeszed azt, amit főzöl, ami kb 3-4 napra elegendő. Ha ez neked sanyargatás, akkor ez van. Én nem érzem annak. Nem vagyunk egyformák.

febr. 15. 05:26
 37/43 anonim ***** válasza:

Mindenkinek màs!

Én is jó izuen 2x eszek valamiből 3x csak akkor ha valami nagyon favorit a kaja után pl az uncle banksbol 4x is tudok enni,vagy a kacsamell lila káposztával. De a rántott hús csak frissen. Másnap nem bírom megenni.

Szóval nekem kaja függő. Ha külön költözok arra kell figyelnem,hogy 2-3 adag kajanal ne csináljak többet,mert azt csak úgy is kidobom. Múltkor egyedül voltam itthon,főztem. 3 ebédet kihoztam 2 ezer Ftbol. 4x már nem volt kedvem ugyan azt ebédelni.

De ahonnan szoktunk kolleganomnel kaját rendelni ott meg 2600-2800 Ft körül vannak a menük. Én kétszerre eszem meg. Szóval 1300-1400bol kijön az ebéd. Pl 2060 Ft a főzelékek amiből 3x vígan eszek mert tele rakjak a dobozt .

Szóval én azért fogok rendelni is,főzni is. Illetve anyum a lelkemre kötötte hogy vasárnaponként ebédre menjek.

Szóval nálam sem lesz a kaja szerintem horribilis.

De nyílvan ha külön költözok akkor derül ki.

febr. 16. 07:22
 38/43 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem egymagam 90-100 ezerre jön ki a kaja/hó saját lakasban élek 260 ezerből. Minden más költségemre elég még 100, marad 50-60 félretenni. Ebből nyaralni és autót fenntartani nem tudok, de nem is tervezek örökké ilyen kevés pénzért dolgozni.

Én megértem azt, aki 25.000-ből igyekszik kijönni kajaügyileg, 2019-ben volt egy egyetemi társam, akinek 5000 forintja volt hetente kajára, de az már akkor is vállalhatatlanul keves volt. Neki azért töltötte a konyhát a családja szárazélelmiszerrel, tojással, tehát 30 alatt ő se jött ki.

Az mondjuk igaz, ha 1200-1500 kalórián vagytok és párod is csüt-vasàrnap közt csak szendvicset eszik, akkor ki lehet jönni olcsón.

Én sajnos túlsúlyos vagyok és 2000 kaloriát megeszem egy nap, de ebben nagyon sok a fehérje és a zöldség-gyümölcs. Bocsánat, de iszonyatosan drága minden. A szalámit utálom, bár az olcsó sonka se olcsóbb, kenyeret amúgy süthetnék de tömegközlekedés mellett így sincs szabadidőm elég. Szóval én nem tudom hova tudnék a mai világban kevesebből kajálni.

febr. 29. 15:22
 39/43 anonim ***** válasza:
3 gyerkőccel (ebből egy csecsemő) a bevásárlás kb. havi 150-250 ezer, a rezsi, (saját ház) kb. havi 40-50k. Ezen kívül minden hónapban van valami, amire költeni kell még, de ezek nem rendszeres dolgok. (Legutóbb pl. kocsi javítás volt egy váratlan 200. Két hónap múlva megint lesz majd egy ilyen. 25..30 ezer a műszaki vizsga.) Ha ezeket mint összeadom és átlagolom az 5 fővel, akkor fejenként olyan 80...120 körülre jövünk ki. Nyilván torzítja a képet, hogy egy csecsemő valós költsége jóval ez alatt van, de pl. a fűtés esetében nem számít. Nem gondolom, hogy ebből annyira nagyon húznánk a nadrágszíjat, néha a felső polcról is vásárolunk a Tescoban, de természetesen nem is élünk nagy lábon. Ennyiből még meg kell azért nézni, hogy miből, mennyit és milyet vesz az ember.
márc. 3. 18:41
 40/43 anonim ***** válasza:
Szerintem ott mehetett félre, hogy már megint azt hiszik sokan, pl most a 25 ezer per fő per hónap kaja válaszoló, hogy az összes 3 és fél pipás válaszoló ugyanaz, pedig nem. Jó dolog a főzés, de azért ahhoz hogy valaki reálisan lássa mennyi az annyi, kellene egy kis gondolkodás is.
márc. 4. 09:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!