Az emberek miért vannak rosszindulattal azok iránt, akik nem akarnak társat maguknak, mert jó nekik egyedül? 26/L
Nagy vonalakban egyetértek veled, ám úgy érzékelem hogy ugyanazt a hibát követed el amit számonkérsz másokon :)
Ha valaki úszik a hitelekben, de az 5 gyermek és a nagy család tökéletesen boldoggá teszi a kis életét, miért ne élne úgy?
Lehet egy gyermekkel és megtakarításokkal boldogtalanabb lenne, mert az ő érték rendszerében neki az anyagi jólét és biztonság nem annyira számít.
Persze, technikailag igazad van, de én úgy gondolom, mindenki saját magának alakítsa úgy az életét hogy az örömteli legyen.
Aztán kit mi tesz boldoggá, elégedetté, mosolygóssá a mindennapokban is.
- Akik írták hogy más ne mondja meg nekik. Úgy vélem, igazuk van első körben. Másodikban pedig nekik azt kell megérteniük, hogy akik írták azok jó része legény / leány korában nem gondolta volna, mennyi rengeteg örömöt, nagy-fokú boldogságot, felelősség teljesebb de felnőttebb életmódot jelent majd a család alapítás. Ezt próbálják a maguk módján megosztani veletek, hogy felkeltsék ez iránt az életmód iránt az érdeklődéseteket. A maguk módján. Igazából csak segíteni szeretnének, néha jobb, néha rosszabb formában.
"hogy akik írták azok jó része legény / leány korában nem gondolta volna, mennyi rengeteg örömöt,
nagy-fokú boldogságot, felelősség teljesebb, de felnőttebb életmódot jelent majd"
Figyelj szerintem nem kéne ráerőltetned a véleményed alapvetően senkire sem. Ha ezt felfognák emberek sokkal jobb hely lenne a világ.
Vannak emberek, akik igy élnek és vannak, akik nem akarnak igy élni, akkor is igy van, ha ezt nem értitek meg.
Én is marketinggelhetnék Western Digital-tol kezdve a Sony-n át Lugano-ig. Sok minden mellet mégis feltudom fogni, hogy ez másokat nem érint vagy nem érdekel.
Ennyire egyszerű.
"Azt persze teljesen magától értetődőnek tekinted, hogy ha iskolába mész, ha dolgozni mész, ha szórakozni mész, stb., mindig (vagy legalábbis túlnyomó többségben) fehér bőrű, magyarul beszélő emberek vesznek köröl. ...és szerinted ők honnak jönnek? A gólya hozza őket? Vagy netán laboratóriumban tenyésztik ki? Neked (és a te generációdnak) legyen meg a kiterjedt baráti, haveri, szerelmi, stb. kapcsolatrendszere és azok álljanak mindig a rendelkezésedre, de neked eszed ágában sincs a következő generációról gondoskodni, mert csak az a lényeg, hogy neked jó legyen, a többi meg le van sz@rva... Inkább köszönetet kellene mondani a szüleid generációjának, hogy mindezt megteremtették és neked is tenned kellene azért, hogy egyszer majd neked is megköszönjék."
Ez a komment zsinórban 13 db lepontozást generált. (Azt hittem, ez nálam egyéni rekord, de aztán megnéztem a kettővel korábbit és ott is összejött a 13, így ez "csak" csúcsbeállítás...) :)
Persze, poénkodhatok ezen, de a jelenség valójában rettenetes és ijesztő. Hogy egyesek nem csak hogy nem veszik észre, hogy jelenleg az európai fehér ember kihalásának irányába tartunk, de még ösztönzik és bátorítják is azokat, akiket (nyilvánvalóan a liberális média hatása miatt) kizárólag csak a saját maguk egyéni boldogulása érdekli. Közben pedig azokat szinte ellenségnek tekintik, akik mindezek hosszútávú következményeire próbálják felhívni a figyelmet.
"A te életed, a te döntésed." - írtam még korábban. (Örülök hogy itt "csak" 12 lepontozás tapadt össze, már ez is valami.) Vagyis eszem ágában sincs a kérdezőt arra kényszeríteni, hogy márpedig azonnal találjon párt és szüljön neki gyereket. Engem aztán hol érdekel, hogy ő valószínűleg szingliként fog eltávozni, hisz' azt sem tudom, kicsoda?! Engem inkább a tágabb társadalmi vonatkozások és ennek hosszútávú következményei érdekelnek, amelyek - belátom - kissé nehezen értelmezhető a földhözragadt gondolkodású egyének számára. Ezek a következmények pedig lesújtóak: Európa leggazdagabb országaiban gyakorlatilag alig születik gyerek (pedig az anyagi feltételek adottak lennének hozzá), ehelyett tonnaszámra hozzák be a robbantgató, késelő, tömegbehajtó, ártatlan civileket lemészárló muszlim söpredéket (az egyik épp most lőtt agyon Brüsszelben két svéd szurkolót). Ők bezzeg szaporodnak: négyesével szülik a következő évtizedek potenciális robbantgatóit, késelőit, tömegbehajtóit, mészárosait. Mi lesz így Európából néhány évtized múlva? Belegondoltatok már? Vagy nektek ez így tökéletesen megfelel?
Nekem ez így teljesen megfelel, még ötven év, és úgyis meghalok. Meg te is, úgyhogy neked is nyugodtan lehetne teljesen mindegy.
Egyébként én Hollandiában élek, és tudom, hogy a te fajtád agya ezt nehezen fogja fel, de a "bevándorlók" (akik amúgy holland anyanyelvű állampolgárok, a szüleik, nagyszüleik költöztek ide külföldiként) is teljesen normális dolgozó emberek, csak pár/több árnyalattal sötétebb a bőrük, megígérem, hogy nem fáj, ha rájuk nézel.
Ha kinyitod a füled, hallani fogod, hogy Magyarországon a fekete/kínai (ők vannak a legtöbben, de minden más kisebbségre igaz) fiatalság anyanyelvi magyart beszél, mert ott nőttek fel, úgyhogy még a magyar miatt sem kell sírnod.
Az meg már tényleg kisbetűs, hogy arra bátorítanál szülőségre alkalmatlan embereket, hogy kölykedzenek csak mert kell a fehérember, anélkül, hogy belegondolnál, milyen körülmények között nőne fel a gyerek? Milyen traumák érnék? Nem kell extrémekre gondolni, az is elég, ha nem szeretnek eléggé kiskorodban, és máris egy komplexusos felnőtt leszel. Ilyen embereket akarsz a világba?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!