Az emberek miért vannak rosszindulattal azok iránt, akik nem akarnak társat maguknak, mert jó nekik egyedül? 26/L
Látom itt egyeseknél befigyel "az asszony dolga a szülés" szemlélet. :D
Roppant "felvilágosult".
Nem mi fogjuk megállítani azzal az egy-két fehér gyerekkel az évszázadok óta tartó küzdelmet. Olyanokkal szemben akik tucatszám szülik a gyerekeket. És egyetlen céljuk a fanatikus "kultúrájuk" elterjesztése, főleg erőszakkal az egész világon.
Amúgy meg, egy gyerek szerinted mégis mit érezhet ha csak ezért hozzák létre? Ez nagyon lealacsonyítja a családokat.
Mert valószínű antiszociális vagy, és nem tartozol közéjük.
Az emberiség meg évezredek óta úgy működik, hogy kilöki mangából a "mást".
Ennyi, és ez sosem fog megváltozni.
Persze hogy beszólnak, mert nem kedvelnek.
Vannak? Hm. Én nem tapasztalom, pedig 20 éves korom óta egyedül vagyok.
Nem tudom, hogy aszexuális és aromantikus vagy-e. Viszont a kérdésedből jött ilyen hangulat számomra. Ha nem is vagy az, javaslom fontold meg, hogy az ilyeneknek annak hazudod magad, for ur peace's sake. Ez egy kb semmiség, és úgy is csak azoknak hazudnád, akik konkrétan eléggé zavarnak téged ezzel, ha már kiírtad ide.
Speciel, visszakérdeznék a bepróbálkozóknál, hogy "Van valami semmi közöd hozzá?!"
Ő élje a saját életét, azt a jogot pedig hagyja meg neked, hogy te is élhesd a sajátodat!
Nem kötelező neked mindenkivel jóban lenni!
Nem vagy köteles másoknak megfelelni, ha te nem akarod, hogy x szintnél mélyebben legyen része az életednek!
Én már azt hittem, ez régen kiment a divatból.
Amikor én fiatal nő voltam (80-as évek második felében voltam annyi idős, mint te), akkor is ment ez a bszogatás (szerencsére nálunk sem a családom, hanem ismerősök, kolléganők részéről).
De eskü, én már azt hittem, ez a téma nincs terítéken, pedig ezek szerint de:(
Engem baromira irritált akkor is. Amúgy volt olyan kolléganőm, aki kerek perec megmondta, hogy "neked se legyen jobb, mint nekünk". Még röhögtem is volna, de nem nevetve mondta, hanem komolyan.
Kérdező, teljesen megértelek, ha neked így jó, akkor így éld az életedet. Akinek nem tetszik, az kapja be, ennyi.
Ha találkozol azzal, kivel szívesen leélnél egy életet, akkor majd meggondolod magad.
Sok gyermek szerencsésebb lett volna ha az ők szülei se nősültek/mentek volna férjhez, csak hogy valami legyen - mert a barátnőim már beelőztek, a mamám b...at ...
Aztán jött a covid és kiderült hogy nem bírják elviselni egymást.
Ilyen kapcsolatot az ellenségeimnek se kívánok...
Ha eljön az ideje tudni fogod.
Mert nem tudnak a társadalmi normákon kívül gondolkozni. Egyáltalán nem kell foglalkoznod vele, téged ez semmilyen formában nem érint.
Ellenben az, hogy 26 éves létedre lánynak hívod magadat, és nem nőnek, sejtet pár dolgot az érettségedről, és hogy miért így állsz ehhez a kérdéshez. Majd ha már nőnek látod magad, rá fogsz jönni, hogy teljesen totálisan tök mindegy, ki mivel b*sztat, ha te így boldog vagy.
Az emberek nagytöbbsége azt gondolja, hogy wow, követni kell miindenkinek a konvenciókat. Pedig nem, mert sok dolog azt mutataja, hogy pont, hogy nem feltétlen éri meg.
Úgyhogy nyugi, ne foglalkozz azzal, hogy emiatt csesztetnek: lgy egyedi:).
Hát a többség által van egy úgymond elfogadott vagy elvárt életút. Én se ezt követem, csak a kérdésedre a válasz miatt hoztam most fel. Hogy sokan ezt próbálják meg számonkérni az emberen, hiszen "ez a világ rendje". Amúgy nem. Mindenki úgy él ahogy akar és tud, aztán van sok ember aki megpróbál beleszólni, meg kéretlen tanácsokat osztogatni. Van amelyikük őszintén (de számodra hibásan) segíteni próbál, van amelyik okoskodni, van amelyik csak frusztrált, főleg ha pl a te életed jobb mint az övé, a párjával együtt is.
Egyébként a jelenség valós, a kommentek kb harmadában is ahogy láttam előveszik a kérdezőt hogy de miért nem? :) Szóval elég jól mutatja ez is, hogy létező a jelenség.
Én azt vettem észre, hogy elve nagyon sok ember van kb 80% aki a saját kis korlátolt világképével vagy véleményével, ha úgy tetszik.
Egyszerűen képtelen felfogni azt, hogy nem mindenki attól boldog amitól te.
És mindenkire erőltetik rá ezt a párkapcsolat, házasság gyerekezés triót. Akkor is ha téged ez nem érdekel!
Meg irigyek is. Konkrétan, hogy én a munkát leszámítva azt csinálok, amit akarok, arra költöm a pénzem amire akarom.
És nem arról szol az életem, hogy gyereket kell nevelni.
Én erre azt tudom mondani, hogy a saját döntéseiteknek vagytok az elszenvedői.
Mondták is hogy elmész és megveszed magadnak a drága dolgokat.
Ja, hogy ezt úgy érted, hogy a saját fizetésemet költöm magamra. Meg hogy ha a szexről volt szó csak olyannal feküdtem le, akinél használtunk óvszert és nem abban a helyzetben vagyok, mint bizonyos munkatársak, hogy koton nélkül csináljuk azt 4 meg 5 gyerek van.
Komolyan én kérek elnézést.
Gondolkodni ugyebár luxus volna.
Nincsen semmink és úszunk a hitelekben.
Igen igen ez is az én hibám.
35 F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!