Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mást is irritál, amikor azt a...

Mást is irritál, amikor azt a kifejezést hallja, hogy "mindent IS"?

Figyelt kérdés
Lehet eleinte még vicces volt pár alkalommal, de annyira elhasznált közhellyé vált, hogy folyton nyílik a bicska a zsebemben és nem tudok elvonatkoztatni tőle annyira bántja a fülem.

2023. febr. 10. 08:38
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
88%

Nekem is feltűnt már ez a nyelvi panel.

Néhány éve jött divatba, régebben nem hallottam.

Nyelvtanilag nem érzem helyesnek, úgyhogy zavar. Habár engem sok dolog zavar a mai köznyelvben (ami egyre inkább prolinyelv).

2023. febr. 10. 10:45
 12/35 anonim ***** válasza:
25%
#11 30 éve is használatban volt, de csak egy bizonyos szólásban, "mindenhez IS ért", kb. a magukat táltosnak kikiáltó, okoskodó alfahímekre használtuk cinikusan.
2023. febr. 10. 10:50
 13/35 anonim ***** válasza:
87%

#11 vagyok.

Hm, érdekes.

30 éve én még azt a kifejezést sem szoktam hallani, hogy alfahím. :-)

2023. febr. 10. 10:56
 14/35 anonim ***** válasza:
14%
#13 Nem is mondta senki, hogy 30 éve alfahímeztünk másokat, de amúgy az a kifejezés elég régóta benne van a köztudatban, pl. nem tudom, volt-e 30 éve kutyád. :) Amúgy is ma már nem alfahím van, hanem "gigachad", ezt a múlt héten tanította a fiam.
2023. febr. 10. 11:00
 15/35 anonim ***** válasza:
88%
Engem is zavar. Valahogy, szerintem legalábbis, van egy mesterkélt hangzása, amihez még az is hozzájön, hogy szinte mindenhol ezt hallani.
2023. febr. 10. 11:08
 16/35 anonim ***** válasza:
0%
nekem fel se tűnt.
2023. febr. 10. 11:13
 17/35 anonim ***** válasza:
0%
Engem minden IS irritál.
2023. febr. 10. 11:18
 18/35 anonim ***** válasza:
21%
Azt megjegyezném a nyelv folyamatosan alakul és változik. Be is b-szna ha még mindig úgy beszélnénk ahogy 1000 éve.
2023. febr. 10. 11:19
 19/35 anonim ***** válasza:
81%

Igen, ki lett égetve, mint a mázas köcsög, pedig jópofa retorikai geg. Zavarni nem zavar, de tökéletesen megértem, ha valakit igen.

Minden jópofa dumának ez a vége. Az első gyerekems születésekor rapid idő alatt zajlottak ezek le nálam. Amikor először hallottam a szoptatásra, hogy a kereslet-kínálat egyensúlynak ki kell alakulni, elmosolyodtam, hogy milyen szellemes piacgazdasági metafora. Aztán két hét múlva már megütöttem volna a modoroskodó kismamákat, mert mindegyik azzal jött, hogy "hát igen, a kereslet-kínálat". Még most is felidegel.

2023. febr. 10. 11:29
 20/35 anonim ***** válasza:
45%
Egyébként szerintem nem sokban tér el az olyan mondásoktól, mint pl. a "van itt minden, mint a búcsúban". Ha indokolatlanul, folyton használják, akkor minden költői túlzás idegesítő egy idő után, én ezt mindig úgy oldottam meg, hogy kevesebbet beszéltem azokkal az emberekkel, akik irritáltak.
2023. febr. 10. 11:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!