Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tegyek, ha a nő nem...

Mit tegyek, ha a nő nem nyújtja a kezét kézfogáshoz?

Figyelt kérdés

Az etikett szerint a nőnek kell ekzet nyújtania. ha férfi nyújtja előre az súlyos udvariatlanság a nőre nézve.

Azon gondolkodtam, hogy mi van ha egy társaságban minden férfi taggal sorra kezet fogok, de egy nőhöz érek és ő nem nyújtja a kezét, hanem csak áll. Én nem nyújthatom, azzal megbántom. Ilyenkor mi van?

2021. dec. 14. 23:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
89%
Én boldog lennék sokszor, ha senkihez nem kellene hozzáérnem, nőként van bennem egyfajta védekezés, etikett ide vagy oda. Bemutatkozásnál még rákényszerítem magam, na de hogy minden köszönéskor, arra nem vagyok hajlandó, még ha ezzel el is árulom a műveletlenségem, bunkóságom, kinek hogy tetszik. Ugyanez a kategória a puszi, az ölelés. Érdekességképpen: pár éve német nyelvterületen élek, mindenki egy kedves mosollyal köszön és ennyivel megelégszik. Semmi bonyolult öklünket-könyökünket összerakás, semmi nyalakodás jobbról-balról, csak így. A főnököm is, egy mosoly+a köszönés. Kikophatna már Magyarországról is a sok fogdosódás, szerintem annak intim viszonyban, családban a helye.
2021. dec. 15. 02:51
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Minden nőundoros görcsnek az illemszabályok mostanában a mániái? -.- Ez már nem az első ilyen felütésű kérdés, amiben a kérdező nem is akar választ, csak a jóféle, 100éves értékrendekről és az önnön felsőbbrendűségéről papol, miközben a feministákat szidja... Egy olyan szabályrendszerben eleve nincs fikarcnyi tisztelet se, ahol egyértelműen szajhákra és hölgyekre osztják a lakosságot.
2021. dec. 15. 03:41
 23/26 anonim ***** válasza:
84%
Ez az etiketthiszti eleve az öreg nénikék meg a csökött kretének hobbija.
2021. dec. 15. 05:27
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Manapság ezeket már a kutya nem nézi. Max a "pedigrés" nemesi családokban adnak erre, de a fiatal korosztály kb. lexarja a protokollt, etikettet.
2021. dec. 15. 06:39
 25/26 anonim ***** válasza:
74%

Nő vagyok, soha nem lettem megtanítva a kézfogás szabályaira, mert (sajnos) inkább a puszival való köszönés az elterjedt idehaza.

Bennem fel se merült, hogy nekem kellene kezet nyújtanom bárkinek. Őszintén szólva fura is, azt tudom hogy pl. ha karon fogva sétálásról van szó akkor a férfi "kínálja" a kezét, és a nő elfogadja. Ez alapján nekem logikus volt, hogy a kézfogás is így működik.

Lényeg a lényeg, biztosan nem sértődnék meg. :D

2021. dec. 15. 09:00
 26/26 anonim ***** válasza:
59%
A 18-as tökéletesen megfogalmazta, pont ezt gondolom.
2021. dec. 15. 10:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!