Mit tegyek, ha a nő nem nyújtja a kezét kézfogáshoz?
Az etikett szerint a nőnek kell ekzet nyújtania. ha férfi nyújtja előre az súlyos udvariatlanság a nőre nézve.
Azon gondolkodtam, hogy mi van ha egy társaságban minden férfi taggal sorra kezet fogok, de egy nőhöz érek és ő nem nyújtja a kezét, hanem csak áll. Én nem nyújthatom, azzal megbántom. Ilyenkor mi van?
9: én ezt értem, sőt megértem, de engem mégis úgy neveltek, hogy tiszteld a másikat minden áron. Nem tehetek róla, nem fogom megszegni a szabályokat. Számomra ez muszáj.
És még mindig nem értem miért vagyok attól nőgyűlölő, hogy gyakorlom a nőkre vonatkozó etikett szabályait, hogy megtiszteljem őket és ne legyek tapló.
Eddig azt hittem, értettem, de most már tényleg nem.
A 11-es hozzászólásban arról írsz, hogy az illem szerint a nő felsőbbrendű és ez így van jól, ezt nagyon szigorúan be kell tartani.
A 14-esben meg helytelennek tartod, ha valaki felsőbbrendűnek tartja őket.
Egy baj van a viselkedéseddel meg a gondolkodásoddal: téged egyáltalán nem érdekelnek más emberek, nem tisztelsz valójában senkit. Betegesen ragaszkodsz néhány szabályhoz és neked okoz szenvedést, ha máshogy kell csinálnod. Kizárólag arról szól ez, hogy neked van igazad és egyedül te tudod, hogy hogy kell viselkedni és mindenkit lenézel, aki máshogy viselkedik. És mindenkinek a te gondolkodásodhoz kell igazodnia. Ha ez nem így van, rosszul érzed magad. Nem mások miatt, hanem magad miatt, mert nem úgy táncol mindenki, ahogy te szeretnéd.
Feminista az, aki a nőket egyenjogúnak tartja.
Engem igazából nem érdekel az etikett, mert szerintem értelmetlen. Nem szeretem, ha valamiben nincs logika. Valaki 100 évvel ezelőtt kitalálta, hogy legyen így, mert csak. Mikor fiatal 20-asként bekerültem egy társaságba, volt ott egy srác, aki mielőtt elment, minden férfival kezett fogott. Én borzasztóan örültem volna, ha nekem is odanyújtja a kezét. Etikettet nem ismerve parasztnak tartottam a srácot. Amúgy kedves volt, de minden elköszönéssel az volt bennem, hogy utálja a nőket, nem tartja egy kézfogásra sem érdemesnek őket. Nekem ez olyan volt, mintha bejött volna, és csak a fiúknak köszönt volna.
A munkám során találkoztam pár iráni férfival, akik nemhogy kezet nem fognak velem, a szemembe se néznek, ha beszélek. Vicces lenne, ha nem lenne megalázó, hogy úgy beszélgetünk, hogy ők a kollégámat nézik, hozzá beszélnek, de én válaszolok, és úgy tesznek, mintha ő beszélt volna.
És mikor az a srác nem nyújtotta a kezét, nem tartott egyenlőnek, akkor ugyanígy éreztem magam, kicsinek és jelentéktelennek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!