Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mások magánélete általában a...

Mások magánélete általában a legérdekesebb téma az emberek közt?

Figyelt kérdés
Én jártam többféle társaságban, elsősorban fiatalok közt, mert még annak számítok, de azt megfigyeltem, hogy ez az a téma, amire mindenki ráharap, ha feljön. Az ilyen kulturális, közéleti, technikai, sport kérdéseket is lehet beszélni bizonyos emberekkel, de mindig az a legizgalmasabb, hogy másokkal mi történik, ki kivel jött össze, kivel szakított, milyen szexuális kalandjai voltak, mennyi pénze van, hogy meghízott, milyen ruhája van, stb. És ezt szerintem az is alátámasztja, hogy a celebeket, influenszereket tömegek követik és érdekli milyen tökéletes kirakat életet élnek, gyakorlatilag az egész közösségi média, hogy másoknak szerepelni.

nov. 25. 17:19
 1/5 anonim ***** válasza:
De az se sokkal jobb, hogy minden nap világháborúval riogatnak, meg régebben ugye vírusokkal.. A politika egy métely.
nov. 25. 17:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Bizonyos emberek között. Engem max. akkor érdekel ilyen dolog, ha nagyon közeli szerettemről van szó, és ő akar beszélni róla. Az, hogy az ismerősi körből ki kivel, mikor, hogyan max. akkor érdekel, ha az illető ilyen erkölcscsősz ájtatósmanónak adta ki magát addig, az is inkább a helyzet ironikussága miatt. Múltkor az egyik kollégámról derült ki, hogy poligám kapcsolatban van, én megvontam a vállamat "ha neki ez így jó" jeligével. Sokkal jobban tudnak érdekelni beszélgetések filmekről, társadalmi problémákról, állatokról pl.
nov. 25. 17:47
 3/5 anonim ***** válasza:
42%
A magyarokkörében igen.
nov. 25. 21:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sokszor így van, én is ezt érzem. Szerintem az van mögötte, hogy sok ember a napi teendők mellett egyszerűen kevésbé érzi fárasztónak azt, ha ilyen könnyedebb témákról beszélgetnek, mintha bármi olyanról, amin gondolkodni, véleményt nyilvánítani kell. A közéleti, kulturális kérdések eleve megosztóak, kevésbé szoros baráti kapcsolatokban sokszor senki nem is akar ilyen témát bedobni, sokan meg már eleve amúgy ís belefáradtak az ilyen témákba.

Akikkel nem történik soha semmi izgalmas, és nem is tudnak/akarnak megnyilvánulni mélyebb témákban, azok szintén nem fognak tudni nagyon másról beszélni, mint az ilyen helyi pletykákról, vagy celebekről.

Sajnos én abba a szűk rétegbe tartozom, akik utálják az ilyen csevegést, de sajnos ezek azok a dolgok, amikről a legtöbb ember feszélyezettség nélkül, nagyobb „erőkifejtés" nélkül tud beszélni.

nov. 25. 22:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert nincs sajátjuk.
nov. 25. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!