Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek szexista az, hogy...

Szerintetek szexista az, hogy ha valaki lelkesen benne van egy közös programban és szívesen csatlakozna, majd amikor megtudja hogy ő az egyedüli nő a társaságból akkor a program előtt lemondja és kiszáll belőle, csak azért mert férfiak vannak ott?

Figyelt kérdés

A minap történt meg velem, hogy asztali szerepjátékozásra (DnD 5e-re, nem, nem gruppenszexre!) kerestem játékosokat akik szívesen eljönnének játszani közösen, először csak egy beszélgetős, ismerkedős, játékszabályátnézős nulladik alkalomra. Volt több jelentkező is, közölük egy nő is, aki mindaddig lelkesen benne volt az egészben amíg egy közös messengercsoportot nem csináltam három órával az esemény előtt, hogy a dolgokat ne mindenkivel egyessével mondjam el. Meg is köszönte hogy köztünk lehet, majd később megszólalt hogy amúgy jó lenne ha a játékok előtt lehetne találkozni a többiekkel, hogy legyen egy első benyomás a többiekről, és baj lenne-e ha most online lenne jelen. Mondtam neki, hogy ez a nulladik alkalom pont erre van, hogy nem játszunk, hanem csak ismerkedünk egymással és akkor egyetlen alkalomra se szeretne-e eljönni, mert még senkivel sem találkozott személyesen, és hogy ez egy paradoxon. Erre azt ecsetelte, hogy micsoda szörnyű dolog az, hogy ő nőként férfiak közé megy játszani, és hát ez teljességgel elfogadhatatlan és nem normális hogy ő nő, és a többiek férfiak, és akkor ők így egy lakásban legyenek vele, mert... nem volt hajlandó elmondani. Mikor beleszőttem a mondandómba hogy ez eléggé szexista, és hogy lépjen túl a játékosok nemén, felhorkant hogy de hát ő nem is szexista, hanem őt így nevelték és szerinte ez a normális, ezért ennek így kell lennie és az a normális amit ő mond. Majd letiltott.

Szerintetek hogyan lehetne az ilyen helyzeteken javítani? Miért nem mindegy egyeseknek hogy milyen nemű emberekkel játszanak egy olyan játékot, amiben teljesen mindegy másoknak a neme?

2021. máj. 24. 12:49
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
10%

Én nőként simán mentem volna, én sem értem miért gondolta meg magát. Szerintem ez csak egy ürügy lehetett. Ha meg annyira fél az ismeretlenektől, akkor ne beszéljen velük, ilyen egyszerű.

Nők között is vannak erőszakos egyedek, még ha ritka is. Sőt, a legnagyobb beetetés mindig az, hogy 3-4 nőt alkalmaznak a bizalom elnyerése érdekében. Mint amikor a pedofilok visznek magukkal egy fiatalkorú rokont, hogy a többi gyerek el merjen menni velük.

Nem lehet mindig félni valamitől / valakitől. Az nem élet, mindenről lemaradsz, ami érdekel.

Erről ennyit.

2021. aug. 1. 15:16
 42/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem szexista, hanem ilyen esetben igenis óvatos. Persze, lehet jönni a kivételes esetekkel, hogy nők is tudnak erőszakolni, de azért nehezebben és kutatások szerint jóval kisebb arányban, mint férfiak. Ezért biztos nem mennék fel lakásra idegenekkel, ahol mind férfi. Nem szexista vagyok, de féltem az életemet.
2021. aug. 26. 20:54
 43/44 anonim ***** válasza:
0%

Az, hogy egy nő sértő megjegyzést tesz, azt értsd meg, fogd fel, élj vele.

Ha egy férfi teszi ugyanezt, ásd el magad...

Remélem hamarosan vége az effajta túltolt világnak.

2021. szept. 28. 03:50
 44/44 anonim ***** válasza:
54%
Én is ilyen vagyok. Mi a kérdés? Ez nem szexizmus a részéről (részemről sem az lenne) egyszerűen nem így nevelték. Valószínűleg nagyon konzervatív volt az apukája legalábbis nálam szerintem ezért van.
2021. dec. 30. 14:02
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!