Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek szexista az, hogy...

Szerintetek szexista az, hogy ha valaki lelkesen benne van egy közös programban és szívesen csatlakozna, majd amikor megtudja hogy ő az egyedüli nő a társaságból akkor a program előtt lemondja és kiszáll belőle, csak azért mert férfiak vannak ott?

Figyelt kérdés

A minap történt meg velem, hogy asztali szerepjátékozásra (DnD 5e-re, nem, nem gruppenszexre!) kerestem játékosokat akik szívesen eljönnének játszani közösen, először csak egy beszélgetős, ismerkedős, játékszabályátnézős nulladik alkalomra. Volt több jelentkező is, közölük egy nő is, aki mindaddig lelkesen benne volt az egészben amíg egy közös messengercsoportot nem csináltam három órával az esemény előtt, hogy a dolgokat ne mindenkivel egyessével mondjam el. Meg is köszönte hogy köztünk lehet, majd később megszólalt hogy amúgy jó lenne ha a játékok előtt lehetne találkozni a többiekkel, hogy legyen egy első benyomás a többiekről, és baj lenne-e ha most online lenne jelen. Mondtam neki, hogy ez a nulladik alkalom pont erre van, hogy nem játszunk, hanem csak ismerkedünk egymással és akkor egyetlen alkalomra se szeretne-e eljönni, mert még senkivel sem találkozott személyesen, és hogy ez egy paradoxon. Erre azt ecsetelte, hogy micsoda szörnyű dolog az, hogy ő nőként férfiak közé megy játszani, és hát ez teljességgel elfogadhatatlan és nem normális hogy ő nő, és a többiek férfiak, és akkor ők így egy lakásban legyenek vele, mert... nem volt hajlandó elmondani. Mikor beleszőttem a mondandómba hogy ez eléggé szexista, és hogy lépjen túl a játékosok nemén, felhorkant hogy de hát ő nem is szexista, hanem őt így nevelték és szerinte ez a normális, ezért ennek így kell lennie és az a normális amit ő mond. Majd letiltott.

Szerintetek hogyan lehetne az ilyen helyzeteken javítani? Miért nem mindegy egyeseknek hogy milyen nemű emberekkel játszanak egy olyan játékot, amiben teljesen mindegy másoknak a neme?

2021. máj. 24. 12:49
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

Én elfogadom hogy nem akar eljönni, nem is ezt mondtam hogy hogyan tudnám meggyőzni hogy mégis jöjjön. (annak ellenére hogy lelkesen és nagyon szívesen benne volt, egészen addig a pontig míg meg nem tudta hogy a többiek neme férfi)

Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy miért van az, hogy így megkülönböztetik az embert a neme alapján egy olyan dolognál ahol egyáltalán nem evidens, de valahogy mégsem szexizmus, mert... egyesek szerint a nem alapján való megkülönböztetés és a nem alapján való megkülönböztetés között is vannak különbségek, ahol az egyik esetben üldözött a mások neme alapján való megkülönböztetés, máskor meg szinte elvárt hogy az ember másokat a neme alapján különböztessen meg. Érdekes mód sokan egyoldalúan csak az egyik nemről beszélnek, de valahogy fordítva meg nem... Akkor ezek szerint a mások neme alapján való megkülönböztetés is csak specifikus esetekben használható és akkor is csak az egyik nem számára...

2021. máj. 27. 18:31
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
#21 de te most komolyan beleállsz valakibe, mert nem akarta magát olyan helyzetbe hozni ahol nem érezte volna biztonságban magát?? innen csak egy lépés az áldozathibáztatás
2021. máj. 27. 18:32
 23/44 A kérdező kommentje:
Egészen addig biztonságban érezte magát és lelkesen benne volt amíg ki nem derült hogy mások nadrágjában mi van. Ha teljes mértékben nem akart volna eljönni megérteném, de nem tudom mi és miért annyira nem biztonságos vagy nem biztonságos azon hogy mások lába között ez vagy az van. Bármilyen nemű ember tud ártani a másiknak.
2021. máj. 27. 18:37
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de te nem vagy komplett hogy még mindig vered marad azon hogy egy nő szexista mert nem ment fel egy lakásba több idegen férfival. Nem megyünk, szokd meg. De hogy ne legyek ennyire szexista, kisfiam van, bár a tinikornál jóval kisebb, de ő se fog felmenni mondjuk kistini korában netről megismert felnőtt gamer férfiakhoz, azt garantálom. A fiúkat ugyanúgy féltjük a netről összeszedett aberráltaktól. Akik, ha tetszik ha nem, szinte kizárólag férfiak.
2021. máj. 27. 18:49
 25/44 A kérdező kommentje:
Még mindig nem azt mondtam, hogy hogy képzeli hogy nem megy el idegekhez, hanem hogy ha ez van az idegenek lába között akkor az teljesen jó és biztonságos, de ha amaz van akkor az szörnyű és veszélyes. Ha a lábunk között nem egy vessző lett volna eljött volna, hiába vagyunk idegenek neki.
2021. máj. 27. 18:58
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

"Egy csapat idegen nő miért nem erőszakolhat meg vagy ölhet meg egy nőt/másokat?"

De, simán. Csakhogy erre az esély nagyon kicsi.

Én örülök annak, hogy nem érted, ez a te privilégiumod, hogy megfelelő empátia hiányában nem érted. Örülj neki.

2021. máj. 27. 20:21
 27/44 anonim ***** válasza:
97%
Tudod, a megerőszakolás általában úgy történik, hogy egy pénisszel behatolnak valaki valamely testnyílásába akarata ellenére. Ez pedig nehezen kivitelezhető, ha nincs ilyenje valakinek...
2021. máj. 27. 21:30
 28/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak pénisszel lehet, sajnos. Bármit bedugnak.
2021. máj. 27. 21:44
 29/44 A kérdező kommentje:
A szex nem kizárólagosan csak a behatolásból áll. Mindemellett, vannak egyéb tárgyak is amiket lehet használni, melyek mindkét nemnek elérhetőek.
2021. máj. 27. 21:45
 30/44 anonim ***** válasza:
86%
Igen, de a férfiak sokkal agresszívabbak.
2021. máj. 27. 21:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!