Édesanyámat is szűk körben temettük el, csak a testvéremmel.
Pedig a város nagy része ismerte, és persze rokonok stb. De nem volt hozzá semmi kedvünk.
ma 15:03
2/8 anonim válasza:
Gondolom akit érint a dolog az úgyis tudja, hogy apukád nem akar szertartást, így az lenne a normális, hogy ezt tiszteletben tartják.
Tudom nem pont ilyen eset, de én akkor jöttem rá, hogy az én életemet úgy kell éljem, ahogy akarom, amikor kollektív nekem esett 2 teljes család, hogy csak 4 fős esküvőt akarok (mi és 2 tanú).
Felőlem lehet megsértődni, hisztizni, nem érdekel.
Tartsák tiszteletben a hozzátartozók édesapád akaratát.
ma 15:26
3/8 anonim válasza:
A közvetlen hozzá tartozók döntési joga a temetési szertartásról. Sőt elméletileg olyat is meglehet csinálni hogy el hamvasztják az elhunytat. Majd a hamvakat ki kéred a temetkezéstől, és haza viszed a hamvakat egy urnában.
ma 15:31
4/8 anonim válasza:
Persze, nem kötelező. Ha valaki rákérdez, meg lehet mondani, hogy ez volt apukád kívánsága, ez azért csak tiszteletben tartják. Nem hiszem, hogy bárki téged tartana bunkónak miatta. De ha mégis, az se érdekelne a helyedben, úgysem tartjátok a kapcsolatot. Ha az életében valaki nem vett részt, nem értem miért fontos neki, hogy a temetésére elmehessen.
ma 15:34
5/8 anonim válasza:
#4 de sajnnos bunkónak, parasztnak és önzőnek fogják tartani, mert fel fognak tűnni hirtelen könnyes szemmel azok a rokonok, akiket évek óta nem láttatok és azt sem tudják, hogy apukád beteg. Csak hogy belétek rúgjanak még jobban. Erre érdemes felkészülni.
ma 15:38
6/8 anonim válasza:
Azt csináld amit ő kért.
Így leszel nyugodt, a többivel ne foglalkozz.
ma 15:50
7/8 anonim válasza:
Nem tudom hol laksz, de létezik szóróparcella több temetőben. Szerintem a szertartás is nagyon szép. Nincs utána sírkő, meg minden, de aki akar, vihet később akár virágot is.
ma 16:41
8/8 anonim válasza:
#7 Na, a szóróparcella biztosan tetszene a kérdező apukájának... nem nagyon lehet elképzelni ennél undorítóbb és kegyeletsértőbb módját a temetésnek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!