Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek szexista az, hogy...

Szerintetek szexista az, hogy ha valaki lelkesen benne van egy közös programban és szívesen csatlakozna, majd amikor megtudja hogy ő az egyedüli nő a társaságból akkor a program előtt lemondja és kiszáll belőle, csak azért mert férfiak vannak ott?

Figyelt kérdés

A minap történt meg velem, hogy asztali szerepjátékozásra (DnD 5e-re, nem, nem gruppenszexre!) kerestem játékosokat akik szívesen eljönnének játszani közösen, először csak egy beszélgetős, ismerkedős, játékszabályátnézős nulladik alkalomra. Volt több jelentkező is, közölük egy nő is, aki mindaddig lelkesen benne volt az egészben amíg egy közös messengercsoportot nem csináltam három órával az esemény előtt, hogy a dolgokat ne mindenkivel egyessével mondjam el. Meg is köszönte hogy köztünk lehet, majd később megszólalt hogy amúgy jó lenne ha a játékok előtt lehetne találkozni a többiekkel, hogy legyen egy első benyomás a többiekről, és baj lenne-e ha most online lenne jelen. Mondtam neki, hogy ez a nulladik alkalom pont erre van, hogy nem játszunk, hanem csak ismerkedünk egymással és akkor egyetlen alkalomra se szeretne-e eljönni, mert még senkivel sem találkozott személyesen, és hogy ez egy paradoxon. Erre azt ecsetelte, hogy micsoda szörnyű dolog az, hogy ő nőként férfiak közé megy játszani, és hát ez teljességgel elfogadhatatlan és nem normális hogy ő nő, és a többiek férfiak, és akkor ők így egy lakásban legyenek vele, mert... nem volt hajlandó elmondani. Mikor beleszőttem a mondandómba hogy ez eléggé szexista, és hogy lépjen túl a játékosok nemén, felhorkant hogy de hát ő nem is szexista, hanem őt így nevelték és szerinte ez a normális, ezért ennek így kell lennie és az a normális amit ő mond. Majd letiltott.

Szerintetek hogyan lehetne az ilyen helyzeteken javítani? Miért nem mindegy egyeseknek hogy milyen nemű emberekkel játszanak egy olyan játékot, amiben teljesen mindegy másoknak a neme?

2021. máj. 24. 12:49
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
Én is visszamondtam volna a találkozást. Ő egyedüli nőként egy csoport férfi között az egyikük lakásán.. nem túl bizalomgerjesztő.
2021. máj. 24. 15:34
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem érted... Ha pl munkahelyen nem hajlandó együttműködni veled csak mert pasi vagy, akkor tényleg szexizmus. De még mindig nem élünk olyan világban, hogy nőként a tökéletes píszíséget a személyes biztonságunk elé helyezhetnénk. Egyszerűen azért, mert nem lehetünk benne biztosak, hogy nem fizetünk rá nagyon csúnyán
2021. máj. 24. 15:48
 13/44 anonim ***** válasza:
12%
Megis csak hitte, hogy gruppenszex lesz, és hogy mindeki őt akarja majd megszexelni.
2021. máj. 25. 00:16
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudhatod, kérdező, nem történt-e vele valami traumatikus dolog. Lehet megerőszakolták egy házibuliban, és ezért nem akar idegen lakásán férfiakkal találkozni
2021. máj. 25. 09:26
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha valami baj van, utólag mindenki azt mondaná, hülye pitsa, mire számított egy csomó idegen pasitól.

Pont erről olvasok könyvet, hogy a személyes biztonságérzetet mindig előre kell venni, és rólad is szó van benn, mikor valakit megvádolsz valamivel, hogy bizonyítsa, hogy nem az. Ezzel csak azt mutattad meg, hogy jól tette, hogy nem ment el, mert aki ezt szexizmusnak veszi, mint te, annak elcseszett gondolkodása van.

2021. máj. 26. 18:18
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem ezeket a játékokat, de nem lett volna lehetőség nyilvános helyen találkozni? Akár kültérben (mondjuk egy parkban), akár egy étteremben (persze ott fogyasztani is kell).

Én férfi vagyok, de valahol megértem, hogy egy nő nem szívesen megy föl egy lakásba úgy, hogy ott csupa férfi van, akik közül senkit se ismer.

Fordítsd meg a dolgot: ha fölmenne és ott megerőszakolnák, akkor a rendőrtől kezdve a családjáig mindenki azt mondaná, hogy lehetett ilyen elővigyázatlan felnőtt nő létére.

2021. máj. 27. 10:26
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

#14 és még csak nem is kell ilyen trauma csak elég a józan ész és elővigyázatosság. Nem erőszakoltak meg, mégse mennék fel egy lakásra 4-5 idegen férfival.

Vicces. Nem megy fel, szexista, előítéletes, tán egyenesen férfigyűlölő.

Felmegy és esetleg baj lesz, minek ment oda, magának kereste a bajt, különben is hogy volt öltözve és mit gondol az aki felmegy egy csapat idegen férfival egy lakásba? Ő is akarta csak játszotta az agyát.

Hát bocs, ennek a lehetőségét - nagyon helyesen - legtöbb nő el akarja kerülni.

Szóval nem, nem a nő a gáz hogy nem ment fel. És ha nemet mondok egy ilyenre de továbbra is erőszakoskodnál és ilyen aljas érzelmi zsarolással akarnál rávenni hogy mégis menjek (hogy milyen rossz, előítéletes ember vagyok), nos az még inkább arra az oldalra billentené a mérleget hogy ez a helyes döntés. És én is tiltottalak volna.

2021. máj. 27. 12:21
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
#17 persze, ez egy extrém példa volt, sokkal kevesebb is elég lehet (lehet nem is vele hanem egy ismerősével történt valami), hogy ne bízzon idegenekben
2021. máj. 27. 13:03
 19/44 A kérdező kommentje:

Egy csapat idegen nő miért nem erőszakolhat meg vagy ölhet meg egy nőt/másokat? Miért csak akkor van esély erre ha a társaság férfiakból áll?

Vagy, ha egy férfit hívnak női társaságba, akkor ő is kezdjen feltétlen óvakodni hogy ismeretlen nők közé megy, biztos csak rosszat akarnak?

2021. máj. 27. 14:29
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
nem értem mit kell itt hepciáskodnod kérdező, ezzel csak rosszabb képet festesz magadról. miért nem fogadod el, hogy ez a nő nem akart veletek így találkozni? egy idegen emberről beszélünk, lehet innentől soha semmi közöd nem lesz hozzá az életben.
2021. máj. 27. 16:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!