Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek szexista az, hogy...

Szerintetek szexista az, hogy ha valaki lelkesen benne van egy közös programban és szívesen csatlakozna, majd amikor megtudja hogy ő az egyedüli nő a társaságból akkor a program előtt lemondja és kiszáll belőle, csak azért mert férfiak vannak ott?

Figyelt kérdés

A minap történt meg velem, hogy asztali szerepjátékozásra (DnD 5e-re, nem, nem gruppenszexre!) kerestem játékosokat akik szívesen eljönnének játszani közösen, először csak egy beszélgetős, ismerkedős, játékszabályátnézős nulladik alkalomra. Volt több jelentkező is, közölük egy nő is, aki mindaddig lelkesen benne volt az egészben amíg egy közös messengercsoportot nem csináltam három órával az esemény előtt, hogy a dolgokat ne mindenkivel egyessével mondjam el. Meg is köszönte hogy köztünk lehet, majd később megszólalt hogy amúgy jó lenne ha a játékok előtt lehetne találkozni a többiekkel, hogy legyen egy első benyomás a többiekről, és baj lenne-e ha most online lenne jelen. Mondtam neki, hogy ez a nulladik alkalom pont erre van, hogy nem játszunk, hanem csak ismerkedünk egymással és akkor egyetlen alkalomra se szeretne-e eljönni, mert még senkivel sem találkozott személyesen, és hogy ez egy paradoxon. Erre azt ecsetelte, hogy micsoda szörnyű dolog az, hogy ő nőként férfiak közé megy játszani, és hát ez teljességgel elfogadhatatlan és nem normális hogy ő nő, és a többiek férfiak, és akkor ők így egy lakásban legyenek vele, mert... nem volt hajlandó elmondani. Mikor beleszőttem a mondandómba hogy ez eléggé szexista, és hogy lépjen túl a játékosok nemén, felhorkant hogy de hát ő nem is szexista, hanem őt így nevelték és szerinte ez a normális, ezért ennek így kell lennie és az a normális amit ő mond. Majd letiltott.

Szerintetek hogyan lehetne az ilyen helyzeteken javítani? Miért nem mindegy egyeseknek hogy milyen nemű emberekkel játszanak egy olyan játékot, amiben teljesen mindegy másoknak a neme?

2021. máj. 24. 12:49
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
27 vagyok, igazad van, 28. Nem gondoltam át. Viszont egy nőt már csak testi erő dolgában is nehezebb elképzelni, hogy lefog és megerőszakol valakit
2021. máj. 27. 22:09
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Persze, értem, csak azért mondtam, mert régen olvastam egy történetet, ahol a kémiailag kasztrált pedofil a saját pénisze helyett tárgyakat használt. Meg hogy férfiak által megerőszakolt nőkből miket szedtek ki. Üvegszilánkok, gallyak.

Sajnos nagyon megmaradta.

2021. máj. 27. 22:38
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

"Még mindig nem azt mondtam, hogy hogy képzeli hogy nem megy el idegekhez, hanem hogy ha ez van az idegenek lába között akkor az teljesen jó és biztonságos, de ha amaz van akkor az szörnyű és veszélyes."

eleinte nem tudta, kinek mi lesz a lába között. lehet hogy ha fele lány fele fiú lett volna a társaság, akkor ment volna. de komolyan akadj már le erről a témáról, egyre rosszabbnak tünteted fel magad

2021. máj. 27. 23:09
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy ezt férfiként neked nehéz megérteni. Nekem sok férfi simerősöm van akivel már feljött ez a téma és egyikőjük se értette meg, mert a férfiak ilyet egyszerűen nem élnek át. De tudod a lányokat már kicsi koruktól kezdve arra nevelik, hogy vigyázzanak magukra különösen a szexualitásukra. Nem ismerek olyan nőt aki simán végigmegy éjszaka az utcán, anélkül, hogy minden neszre figyelne, nehogy a bokorból kiugorjon valaki aki meg akarja erőszakolni. Ugyanúgy ha fiatal lányként buliba mész a szüleid csak ezerszer fogják neked elmondani, hogy "ne igyál túl sokat", "barátnőiddel vigyázzatok egymásra" stb. És az a baj, hogy így is rengeteg szexuális zaklatás történik. Igazából én is sajnálom a férfi barátaimat, el tudom képzelni, milyen rossz, ha minden ismeretlen nő a legrosszabbat feltételezi rólad, és ilyenkor bűntudatom is van. De sajnos a valószínűsége, hogy molesztálnak vagy megerőszakolnak sajnos nem is olyan kicsi és ha megtörténik, akkor utána francot sem érdekel, hogy legalább nem voltam szexista. És itt nőként én húzom a rövidebbet. Hogyha a férfiakban eleinte nem is bízom, ha idővel megismerem őket, kiépülhet a bizalom, de ha megerőszakolnak akkor cseszhetem, az olyan sebet, hagy amiből nehéz felépülni. És ezt a férfiak nem értik meg, mert bár az is lehet, hogy egy nő megerőszakol egy férfit, de annak a valószínűsége olyan kicsi, hogy nem reális tartani tőle. Ezért a férfiak nem tudják, hogy milyen ezzel a félelemmel együtt élni.

Én értem, hogy ez miért zavar és én azt mondanám, hogy igen, ez szexizmus, mert nemi sztereotípiákra épül, de sajnos szükséges. Remélem majd egyszer eljutunk oda, hogy ne kelljen ilyenektől tartania senkinek.

És egyébként, igen van rá egy pici esély, hogy nők is megvernek, megölnek, megerőszakolnak egy nőt, de ez elég kicsi. A nők nagy része nem vonzódik nőkhöz. Na meg egy nőnek azért több esélye van nők ellen védekezni, mint férfiak ellen, már csak testi adottságokból kifolyólag is.

Még azt is azért megemlíteném, hogy különböző férfiaknak különböző az elképzelése arról, hogy mi a zaklatás. Sokan gondolják, hogy ha egy nő olyan részeg, hogy nem tud ellenkezni akkor az akarja is. Illetve azt is, hogy ha eredetileg nem akar, de manipulálják, rábeszélik a szexre az is oké. Pedig ez is igazából szexuális bántalmazás. És tényleg idegen férfiaknál -saját tapasztalatból mondom- nagyobb az esélye, hogy nem megbízhatók, mint hogy igen.

2021. máj. 31. 22:28
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Örülj, hogy olyan helyzetben vagy, hogy képtelen vagy megérteni miért mondta vissza. Eleve 4-5idegennel egy lakásba felmenni rizikós, de csak férfiakkal én se lennék hajlandó. Igen csúnya általánosítás és tudjuk, hogy nem minden férfi stb stb de sajnos a nemi erőszak elszenvedői legtöbbször nők, és az elkövetői pedig legtöbbször férfiak (plusz azok az áldozatok, akik férfiak gyakran egy másik férfi áldozatai). Úgy gondolom, hogy a személyes biztonság sokkal előrébb való mint a pc-seg, vagy egy ilyen helyzetben mások érzései.

Csak egy példa, hogy te is aterezd: statisztikák szerint míg egy nő sokkal nagyobb eséllyel áldozata nemi erőszaknak, mint egy férfi, addig az utcán verekedésben, lövöldözésben, zsebeleses támadásokban nagyobb számban halnak meg férfiak. Tegyük fel, hogy arra kérnének menjél végig egy utcán, ahol az elmúlt időben több embert is megtámadtak.... Gondolom ilyen helyzetben nem lennél nyugodt, pedig a több száz lakosból csak 1-2 problémás.

Arról nem is beszélve, hogy egyes férfiak (főleg ha alkohol is van vérükben) elég érdekesen kezelik a nők maganszferajat. Ha olyan emberekben, akiket ismerek amúgy nem tudok megbízni, hogy részegen ne hozzanak olyan helyzetbe, amikben kellemetlenül érzem magam, akkor idegenekkel nem is teszek próbát.

Férfiként a legtöbb, amit tehetsz az az, hogy nem akadsz fenn ilyen dolgokon, nem hisztizel be, hogy ez mennyire "szexista" hanem átgondolod az okokat és elengeded a dolgot.

Szerintem gondold végig, hogy a saját baráti körödben hány olyan férfit tudsz mondani akit fogdostak részegen, nem részegen, a metrón, utána fütyültek/kiabáltak gusztustalanságokat az utcán, parti drogot kevertek az italába, hiába mondta azt, hogy "nem" megpróbálták meggyőzni egy egyejszakásra, követték hazafelé, levideoztak meztelenul a tudta nélkül stb. Mert én mindegyikre tudok mondani legalább egy lányt az ismeretségi körből, és mindegyik zaklató férfi volt.

2021. jún. 10. 02:41
 36/44 anonim ***** válasza:
15%

Mi az, hogy "szexista"?

Hülyeség.

Abszolút normális, ha éppen vegyes társaságra vágysz a homogén társaság helyett.

Vissza kell állni a normalitás világába. Nem szabad engedni, hogy mindenféle ostoba ideológiák befolyásoljanak. Az ember egészséges ösztönei jól működnek. Arra kell hagyatkozni.Ahol csak lányok, vagy csak fiúk vannak, ott óhatatlanul egészen más a hangvétel, a hangulat, mint

a vegyes társaságban. És ne legyenek kétségeid: teljesen normálisan állsz hozzá.

2021. jún. 18. 23:07
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Hulye vagy. Feszelyezve, elveszettnek erezne magat.
2021. júl. 20. 13:02
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

Én se mennék. És igen, ez szerintem szexista, de akkor is fontosabb a saját biztonságom, mint a pc-ség.

Én már sajnos menekültem olyan helyzetből, ahol 4 ismerős!!! fiú akart rám mászni, akkoriban voltunk 17 évesek, és osztálytársaim voltak, előtte nem is feltételeztem volna róluk ilyet. Úgyhogy ki van zárva, hogy én egyedüli nőként menjek valami nem kötelező programra több férfi közé.

2021. júl. 20. 18:05
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
nem kellett volna újraéleszteni ezt a kérdést
2021. júl. 20. 18:06
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

"Az ember egészséges ösztönei jól működnek. Arra kell hagyatkozni"

Nekem az ösztönöm mondja, hogy meneküljek ilyen helyzetből.

Ajánlom a Gift of Fear c. könyvet, pont erről szól, hallgass az ösztöneidre, és ne arra, hogy "á, nem lesz semmi".

2021. júl. 20. 19:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!