Miért b*sz most így ki velem az élet? Kimaradok mindenből.
Kollégiumban lakok, viszont el vagyok különítve 1 hete, mert elkaptam ezt a fos vírust... még van 1 hetem hátra elzárva. Viszont 1 hét alatt, annyi minden történt amíg elvoltam zárva, hogy arra szavak nincsenek. Emberek szakítottak, összejöttek, buliztak stb. Tegnap 3 nő, ma 4 nő hívott volna engem meg a haveromat inni, erre guess what: Nem tudok menni, mert be vagyok zárva egy szobába, fertőzöttként. Az egész félév alatt nemtörtént ennyi minden, mint most mikor karanténba vagyok... De miért? Hihetetlen... Mindenből kimaradok...
(Tudom ez sok embernél kifogja most ütni a biztosítékot, de légyszíves ne öljetek meg...Tudom azt is hogy nem ez a világ legnagyobb gondja. Aki szeret bulizni, az megérti. Én nem ítélem el azt aki nem szeret. Gépészmérnökin vagyok, ugyanúgy tanulnom kell, de néha azért jólesik kiengedni a gőzt, pont emiatt szeretek kolis lenni.)
14#
Itt nem az "időnkénti bulizásról" van szó. A kérdésed azt mutatja hogy neked a fő fókuszod a bulizás, ivás és haverokkal lógás.
Persze, hogy időnkénti szabad estéd vagy lusta napod.
Viszont jó jegyekkel nehéz szakon nagyon nem összeegyeztethető egy nonstop bulis lét, amikor az van a fókuszban.
A kérdést úgy írtad le mintha ebbe a kategóriába tartoznál vagyis legalább egy 15 éves érettségi szintjén kezelnéd a körülötted lévő drámát.
22
Itt azt kéne megérteni, hogy mindnekinek a saját nyomora a legfontosabb és a legnagyobb, és ez egy olyan helyzet most a világban, hogy mindegy, hogy objektíven téged mennyire érint az egész, teljesen jogosan akadsz ki és siránkozol egy kicsit. Normális, emberi dolog, mindenkiben ez van most. Nem jogos elvárni a másiktól, hogy fojtsa el a dühöt, amit érez, mert neki szerinted nincs akkora problémája.
Szomorúnak tartom hogy valakinek ezek az évek a legfontosabbak az életében.
Olyan mint amikor valaki nagyon menő a suliban, de neki ennyi az élet, a végén valami lecsúszott ember lesz aki elmondhatja magáról hogy egyszer kölyökkorában ő volt a véleményvezér, a jófej, a bulizós, a nagy valaki. Miközben ha kikerül a való életbe, többé semmi extra nem fog történni vele. Míg akit esetleg lúzeroztak és piszkáltak, szép karriert fut be, kényelmes életet biztosít magának, és remek családot hoz össze.
Annyira nem számítanak a sulis évek az életben... Aki menő volt az nem feltétlen lesz az, akit meg bántottak, abból is lehet még bárki ha tovább tud lépni.
Persze én is azt hittem azokban az években hogy az az élet és milyen érett felnőtt vagyok, aztán kikerülve rájöttem hogy pont annyit jelent az az időszak mint amikor még oviban tologatja az ember a csattogós lepkét. Annyival több és jobb a felnőtt élet, egyáltalán nem számít hogy mi van a tojáshéjas korszakban. Aki ezen most ennyire pattog, röhögni fog magán később.
#14 Elnézést, ha úgy jött le, hogy nekem a fő profilom a bulizás, mert egyáltalán nem így van. Abban teljesen egyetértek, hogy egy nehéz szakon nem lehet tartani a nonstop bulis létet. Épp ezért szomorkodom én is, hogy most van a zh időszak utáni 2 lazább hét, amikor lenne lehetőségem kicsit kiengedni, de ehelyett be vagyok zárva, fertőzöttként, és ezért esik ennyire rosszul. Egészen idáig, a félév elejétől én se nagyon mentem sehová, mert folyamatosan tanulnom kellett.
Értem én mit akarsz mondani, de ez a fogalmazás ebben az formában eléggé sztereotípiákra épül. Nem értem, hogy miért nem lehet valaki huszonévesen egyaránt sikeres az egyetemen is, és a szociális életben is. Illetve ez nem arról szól, hogy ki menő meg ki nem menő. Nálunk nem attól lesz valaki az egyetemen menő, ha csak bulizik. Sőt... Meg attól hogy valaki egy nehéz szakon tanul, még az nem zárja ki azt hogy lazítson egy kicsit néha. (Jó, az orvosi nagyon egyénfüggő). Tudom, hogy nem számítanak a sulis évek semmit, és én nem is arra alapozok. Viszont most amíg a sulis éveimet töltöm, szeretném belőlük kihozni a maximumot, minden téren. Legyen az tanulás, munka, vagy bulizás. És nem értem, hogy ezzel mi a baj.
Illetve hozzátenném, hogy nagyon sok olyan ember van, akinek annyi az élete, hogy munka-munka és munka. Én felnézek ezekre az emberekre, mert általában ők azok, akiket suliban piszkáltak(nem mindig), vagy csak 0-24ben tanultak és végül ezek után sokra vitték. De én ezt nem tudnám csinálni, hogy csak egy dolognak élek az egész életemben.
#25 Hát ez már így is túl nagy sikert aratott, úgylátom :'D
Nagyon sajnálom ami veled történt... Remélem azóta minden jóra fordult veled, és helyrejött az életed. Most így belegondolva, teljesen igazad van, örülhetek, hogy ennyivel megúsztam(kopp-kopp). Még mindig rossz kicsit, de így már más, hogy látom, mennyivel rosszabb is lehetett volna.
Ennyi erővel hülyézzünk le mindenkit, akinek bármi problémája van és kimerte írni egy erre is szolgáló nyilvános fórumra. Elnézést, hogy egy kis megértést, tanácsot, és szemléletváltást vártam a problémám megoldásához. Nyilván igazad van, kiírtam a kérdést, viseljem a következményét, legyen az pozitív-negatív. Viszont én azt mondom, ha nem tudok egy adott kérdéshez semmilyen módon normálisan hozzászólni, akkor nem fogok, mert azzal nem segítem se a kérdezőt, se azokat a válaszolókat, akik segíteni próbálnak. Ez a te hozzászólásodra hatványozottan igaz.
Ez nem first world problem hanem ez komoly generációs probléma. Minden generációt szétb*sz most a vírus, főleg a még fiatalabb gyerekek még általános iskolások vagy az alattiak akikre nagyon nagy hatással lesz, a fejlődésükre, a szociális készségeikre, kib*szott depressziós felnőttek jöhetnek ki ebből, nagyon sok öngyilkos meg sorozatgyilkos potenciál van itt a dologban, tényleg most rengeteg mindenből kimaradnak a fiatalok köztük én is és emellett ahogy sokan mondják, ez a gyerekekben egy traumaként marad meg, ez már most egy traumatizált generáció ahogy a világháború is traumatizálta az akkori generációt.
Nincs hozzászokva az ember ezekhez, jelenleg nem enyhe korlátozások hanem háborús helyzet van csak nem kell gázálarcban rohangálna meg nem áll minden kapu előtt fegyveres katona. Konkrétan olyan beavatkozásokat amin életek múlnak halasztanak el emiatt a marhaság miatt, az orvosok elkezdtek fontossági sorrend szerint válogatni a betegek közt amit háborús helyzetben csinálnak, az egyészségügy összeomlásától tartanak miközben a hivatalos januári KSH adatok szerint 9x millió lakosból összesen csak 143ezer vagy mennyi fertőzőtt és kb 10ezer halott van amibe beleszámít mindaz is akit boncolás nélkül koronavírus által elhalálozattnak ítéltek azért mert az autóbalesete előtt kimutatták nála mondjuk, a grafikonon annyira miliméteresen kicsi rész a fertőzöttek száma hogy alig látni és ezek a hivatalos adatok. Ez nem halálos világjárvány, ez egy gyenge influenza. A középkorban az egyszerű megfázás is halálos volt mert olyan higiéniás szempontok voltak meg az orvoslás ott tartott, akkor most a taknyolás is halálos világjárvány? A spanyolnátha, a pestis, stb amiknek több tíz milliós halálos áldozata volt, ha most ez lenne a helyzet akkor mi lenne ha már most összeomlott az egyészségügy a 0,03 meg hasonló halálozási számarányok esetében? Rettegnek az emberek mert bemondják hogy 10ezer halott de azon már nem gondolkozik el hogy ez akkor lenne sok ha mondjuk egy kerületben vagy városban lenne ennyi. Az ország lakosságához képest ami több millió, ez elenyésző szám. Ha minden nap hasonlóképp bemondanák a statiszikát a közúti balesetben, alkoholban, dohányzásban, tüdő, érrendszeri, szív stb elégtelenségben, rákban elhunytakról akkor lehetne attól is rettegne, biztosan magasabbak lennének a számok mint ez, kész röhej.
Szóval ha itt most lenne Magyarországon mondjuk 5-6 millió fertőzőtt és 2 millió halott, amikor már tornyokban égetnénk az utcákon a hullakákat egymásra pakolva benzinnel, mert ahogy háborúban is az emberi munkaerő túl értékes ahoz hogy tömegsírok kiásására pazarolják, na akkor mi lenne? Ha már most összeomlott a világ az 1% alatti halálozásoktól?
Nem világjárvány meg halálos vírushelyzet van itt hanem a harmadik világháború, az első világháború is erről szólt, a nagyhatalmak és dinasztikus nemzetállamok felszámolása, a területek újraosztása és a gazdasági átrendeződés. Most mit mondanak, hogy ez a Great Reset, a gazdaság újraindítása, ez az egész semmi másról nem szól, mint hogy csináljanak egy világválságot, az országokat csődbe vigyék és hitelfelvételre kényszerítsék, eladosítsák ahogy azt a korábbi világháborúkban tették, a vállakozásokat szintén csődbe viszik, a családokat szétrombolják az hátrahagyott vállalatokat, ingatlanokat pedig olcsó pénzért bekebelezik. Ez erről szól és ebben benne van az is, hogy a jelenegi társadalmi szemléletet masszívan átformálják annak aki hagyja magát és ahogy mondtam, jelenleg egy traumatizálált generáció van születőben, nagyon sokan PTSD-hez hasonló tüneteket fognak produkálni, mert nagyon sokan nem bírják el ezt a terhet, hogy bele vannak kényszerítve ebbe a helyzetbe, elvesztenek mindent, nem tudják fenntartani magukat, rosszabb esetben éheznek, konkrétan életeket, vállalkozásokat, családokat, akár több generáció munkáját tették tönkre, sokan lettek öngyilkosok már most.
Már nem lehet mit csinálni, ha most mindenki fogná és felakasztaná ezeket a vezetőket akik egyébként emberiség elleni büncselekményeket követnek el illetve rendeletekben korlátozzák a szabadságot ami sok ország alkotmányával szembemegy, az EU ahogy korábban az első világháborúban a szövetségi jegybank, elkezdtek fedezetlen pénzeket nyomtatni hogy hitelezni tudjanak az országoknak ahogy anno a FED tette ezt az USA-val, ugyanaz meg le most újra csak most nem katonákkal meg tankokkal.
A károk már visszafordíthatatlanok, most hasonló kezdődött el ahhoz mint az népességrobbanás, az emberiség teljes létszáma kb 50 év alatt megkétszereződött és minden évvel exponenciálisan növekszik, újabb 50 éven belül már közel 14 milliárdan lehetünk a Földön ha csak nem lesz itt sürgősen egy két népírtás vagy mesterséges világjárvány vagy háború.
Itt most a gazdaságban akkor károk keletkeztek amik több évtizedekig nem hozhatók helyre és ez egyre rosszabb lesz, már most nem lehet mit tenni ez ellen. A másik, a fedezetlen pénznyomtatás, mert ugye minden ország csak annyi pénz nyomtathat amennyi aranyfedezete van, egyébként alkotmányellenes mindenhol. Ez pedig nagyon egyszerű, minnél több van valamiből annál értéktelenebb, ahogy a pénz az emberi élet is. Az egyéneket felváltották a tömegek, az aranyat a bankjegy, stb, ez a pénznyomtatási őrület amibe most az EU vagy valamelyik tagállama belekezdett ez még nagyon visszaüthet. Lehet pont mire úgy ahogy kilábalnánk ebből, addig fog beütni ez a hatalmas infláció, ez a rengeteg fedezetlenül forgalomba helyezett papírpénz és nagyobb gazdasági válság lesz mint az elmúlt 200 évben valaha.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!