Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyetemisták vizsgaidőszakban...

Egyetemisták vizsgaidőszakban hazamennek az albérletből? Arra a közel 3 hónapra nem kell fizetni az albérletet?

Figyelt kérdés

2018. nov. 27. 21:08
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
100%

El kell szomorítsalak, mert a hétvégéket is ki kell fizetni, akkor is ha nem vagy ott.

Én speciel nyáron is az albérletben laktam, mondjuk én nem kizárólag az egyetem miatt költöztem másik városba, nagyon sok egyetemista barátom szintén nem ment vissza a szülőkhöz nyárra, mondjuk mind dolgozunk is az egyetem mellett teljes állásban.

De nem igazán tudom és értem, hogy mi bonyolult ebben az albérletezésben..

2018. dec. 2. 14:05
 22/28 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem egy rakétatudomány; a lakástulaj nem az albérletben eltöltött napjaidat számolja fel hanem az időszakot, ameddig igényled az albit. Abban nem emelik ki külön, hogy hétvégente nem laksz ott. Ha Te 9 hónapra aláírsz egy szerződést, nyáron nem kell fizetned, de cserébe albid sincs. Ha határozatlan idejű szerződést írsz alá, akkor nyáron is fizetsz. Mindkét esetben a havi összegbe, amit fizetned kell, a hétvégét is beleveszik. Olyat nem mond neked, hogy ebben a hónapban fizess kevesebbet mert semelyik hétvégén sem voltál itt.

Ez nem azt jelenti, hogy a hétvégéid nem töltheted máshol, ergo nem zárja rád péntek délután a tulaj az ajtót és nyitja ki hétfő hajnalban. :D

2018. dec. 2. 16:34
 23/28 mage00 válasza:
100%

Mindenképpen csak szerződéssel vegyél ki bérletet (albérlet már nem igazán létezik, ahogy főbérlő se).

Ha határozatlan időre kötitek, akkor felmondhatsz a szerződésben foglaltak szerint és akkor nem kell fizetned vizsgaidőszakban és nyáron, de ez esetben új bérletet kell keresned minden egyes alkalom után.

Másik lehetőség, ha határozott időre kötitek, akkor a szerződés lejáratáig fizetned kell a bérletet. Ez például szólhat a vizsgaidőszak végére és akkor nyáron nem kell fizetned, de szeptembertől akkor megint új bérletet kell keresned. Esetleg olyanba néha bele szoktak menni bérbeadók, hogy diákok júliusban és augusztusban csak fél havi díjat fizessenek.

Azt se árt tisztázni a szerződésben, hogy 1 év után hogyan változik a bérleti díj, nehogy az legyen, hogy sokat akar emelni a bérbeadó és emiatt kelljen szeptember elején új bérletet keresni.

Ha neked ez bonyolult akkor nem menj egyetemre, mert egy rendes szakot nem fogsz tudni elvégezni, büfé szakot meg felesleges. Akkor inkább tanulj ki egy rendes szakmát és ha jó leszel benne nem fogsz kevesebbet keresni egy átlag diplomásnál.

2018. dec. 4. 11:40
 24/28 anonim válasza:
pfff ilyen hülye és értelmetlen kérdést. Hány éves vagy?? :DD
2018. dec. 5. 19:51
 25/28 A kérdező kommentje:

És miből fizetitek az albérletet?Mi prolik vagyunk,nincs pénzem erre.

A hülye egyetem meg nem ad kollégiumot.Csak nagyon kevesen kapnak

2018. dec. 5. 20:51
 26/28 anonim ***** válasza:
Diákmunka
2018. dec. 6. 12:22
 27/28 Metionin ***** válasza:
Diákmunka, diákhitel, ösztöndíj. Van aki a kolit meg a kaját is abból fizeti, mert otthonról nem kap semmit. Plusz ha valaki jól tanul, lehet szakkollégista és akkor a lakhatás megvan + sok szakkoli ad ösztöndíjat is. Csak ott teljesíteni kell, különben kiraknak. Én diákmunka + ösztöndíj + szakkoli kombóval toltam.
2018. dec. 6. 12:47
 28/28 anonim ***** válasza:
"És miből fizetitek az albérletet?" - Kérdező, ezt nagyon sokszor leírták az e kérdés alatti hozzászólásokban; diákmunkvából.
2018. dec. 6. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!