Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyetemisták vizsgaidőszakban...

Egyetemisták vizsgaidőszakban hazamennek az albérletből? Arra a közel 3 hónapra nem kell fizetni az albérletet?

Figyelt kérdés

2018. nov. 27. 21:08
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
92%
Nem megyünk haza. Legalábbis én nem,illetve egyik egyetemi ismerősöm sem. Ez nem így megy, a tulaj max kiadná másnak ha nem fizetsz, tök mindegy,hogy ott vagy-e vagy nem.
2018. nov. 27. 21:11
 2/28 anonim ***** válasza:
89%

Egyrészt ez nem így működik. Attól, hogy valaki nem tartózkodik épp az albérletben, még ugyanúgy fizetni kell...

Másrészt pedig a vizsgaidőszakban sokan vizsgáznak vagy tanulnak, nem szoktak feltétlenül többször hazajárni, mint amúgy. Van persze, aki hamarabb végez, vagy laza a vizsgaidőszak, viszont ha albérletben van, köti a szerződés, akkor hiába nincs ott, fizeti a részét.

Harmadrészt a vizsgaidőszak nem három hónapig tart, hanem max másfél.

2018. nov. 27. 21:12
 3/28 anonim ***** válasza:
91%
Kollégiumot is kell fizetni vizsgaidőszakban, albérletet meg pláne.
2018. nov. 27. 21:19
 4/28 anonim ***** válasza:
89%

Más, de mi külföldön béreltünk lakást - én általános iskolás voltam, anyámmal éltem és amikor nyáron hazajöttünk (engem már utolsó tanítási nap után tettek is fel a repülőre, mentem nagyszülőkhöz, anyám később jött utánam, amikor neki megkezdődött a szabija), bizony arra az időszakra is fizette az albit - hiába nem tartózkodtunk fizikailag a lakásba (de még az országban sem :D).

Szóval; "Arra a közel 3 hónapra nem kell fizetni az albérletet?" - De igen. Ahogy az egyik válaszoló írta, a szerződésben leírtakat kell követni. Vagy, felkeresni a főbérlőt, vele ezt megbeszélni és akkor max arra a 3 hónapra kiadja másnak a kecót.

2018. nov. 27. 21:25
 5/28 Metionin ***** válasza:
100%
Nem mindenki megy haza, de vizsgaidőszakban ugyanúgy fizetni kell. Ahol a főbérlő rendes, ott nyáron elég "fenntartási díjat" fizetni vagy van aki keres maga helyett lakót nyárra (pl. ha nyáron szakdolgozik az ember és az ő kolija nincs nyitva nyáron, másba meg nem akar menni, akkor addig albiba megy).
2018. nov. 27. 22:25
 6/28 A kérdező kommentje:
Miért,még nyárra is fizetni kell?Azt hittem akkor mindenki megy haza és következő évben új albérlet lesz
2018. nov. 27. 22:43
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

4 voltam

Kérdező, a hozzászólásodhoz;

Az ilyen szerződés lehet határozott vagy határozatlan idejű. Ergo határozott időnél a szerződésben benne van az is, mikor kell elmenned onnan.

Albérleti szerződésben benne van a bérbeadó minden adata, a bérlő minden adata, a kecó címe, hogy mennyi a bérleti díj (és hogy az fix vagy emelkedhet e) - és mindemellett az is, hogy hogyan és meddig kell befizetni MINDEN hónapban.

Most; ha te aláírtál egy határozatlan idejűt vagy határozott idejű, de a megállapodás szerint a nyáron is Ti vagytok a kégliben (akár fizikailag ott voltatok, akár a Balatonba lógattátok a lábatokat, akár Olaszországban gondoláztatok) akkor Ti kell, hogy fizessetek. Ha szerződés szerint csak nyár elejéig vagytok ott, akkor persze, hogy nem kell fizetni nyárra.

Az, hogy utána milyen albérletbe mentek; Te vagy Ti keresitek meg, nem az albérlettündér.

2018. nov. 28. 06:16
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Általában azért nem olyan könnyű nagyobb városokban albérletet találni (jó helyen, jó áron), hogy évente lehessen váltogatni.

Másrészt, ha már valaki egyetemre jár és megteheti azt, hogy albérletben él, akkor mégis minek menne "haza", mikor már van hol, külön lakni? Én mikor kollégiumban laktam (egyetemen), akkor se mentem haza, csak mikor bezárt a kollégium ünnepek miatt, illetve 1-2 havonta egyszer látogatóba. Most albérletben lakom, még mindig tanulok, magamat tartom el és eszembe se jutna hazajárni a látogatásokon kívül.

Szóval a kérdésre a válasz: Addig kell fizetni az albérletet, amíg igényt tartasz arra, hogy te bármikor ott lehess. A bérbeadónak azaz érdeke, hogy hosszútávra adja ki a lakást, nem pedig az, hogy fél évente cserélődjenek a lakók.

2018. nov. 28. 06:29
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Én Budapestről tudok nyilatkozni, itt a legtöbben nem mennek haza a nyári hónapokra, mivel ilyenkor tudnak sokat dolgozni, és a fővárosban bőven van diákmunka lehetőség ebben az időszakban. Ahogy én látom, ha nem számítjuk ide azokat, akiket a szüleik teljes mértékben támogatnak anyagilag, az albérletben lakók elég nehezen jönnek ki a pénzükből, sokat kell melózniuk suli mellett. Így nyáron sem tehetik meg, amikor a legtöbb pénzt tudják keresni, hogy hazamenjenek "pihenni". Főleg azért sem, mert luxus lenne évente váltogatni az albérletet, nem könnyű megfizethető, jó helyen lévő lakást találni, ha a lakótársakkal is jól kijönnek, az is jó érv a maradásra. Az pedig abszurd lenne, hogy minden szeptemberben teljes cuccal beköltöznek az adott városba, az adott albérletbe, minden júniusban teljes cuccal hazaköltöznek, aztán ősszel megint mennek...
2018. nov. 28. 09:41
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fizetnem kell, sot dragabb is par ezerrel, mert tel van es futeni kell.

Nyaron olcsobb es akkor is fizetnem kell.

Debrecen

2018. nov. 28. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!