Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyetemisták vizsgaidőszakban...

Egyetemisták vizsgaidőszakban hazamennek az albérletből? Arra a közel 3 hónapra nem kell fizetni az albérletet?

Figyelt kérdés

2018. nov. 27. 21:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Jezusom
2018. nov. 28. 14:33
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha ez így menne, akkor egy ember se adna ki albérletet egyetemistáknak :DD

A lakástulajdonosok nem a máltai szeretetszolgálat, hogy ingyen fenntarthasd a lakásukat hónapokra, azért, hogy aztán suliidőben ott lehess, és akkor abban a pár hónapban fizess normálisan.

Természetesen fizetni kell vizsgaidőszakban és nyáron is. A vizsgaidőszak egyébként (sajna) sehol nincs 3 hónap, szép is lenne :D

2018. nov. 28. 15:53
 13/28 A kérdező kommentje:
Ha ilyen bonyolult ez az albérletesdi,szerintem inkább el se megyek egyetemre.A tököm akar annyi pénzt kifizetni albérletre.Egyáltalán miből
2018. nov. 28. 16:11
 14/28 anonim ***** válasza:
76%

Amúgy ez már off, de lehet a kérdező úgy képzeli ezt el, hogy amikor XY megy az egyetemre, akkor jelezheti is, hogy ő "igényt tart e koliszobára vagy albérletre" és, így az egyetem intézi az albérletet is - ergo csak bejelöli, hogy igen, szeretne albit és az egyetem meg kiküldi neki hogy akkor ebben a tanévben itt fogsz lakni, ennyit kell fizetni és a szobatársai is így random lesznek kiválasztva, ha mondjuk egyedül jelentkezik.

Ha valóban így gondolod kérdező; nem így működik. Az egyetem nem biztosítja neked az albit 9 hónapra és küld minden tanév kezdetén új lakásba.

Ha albérletbe költöznél, keresel kiadó albérletet saját magad. Az egyetemnek semmi köze ehhez. A tulajnak pedig semmi köze az egyetemhez - így az albérleted és a tanítási szünetek nem kapcsolódnak össze.

2018. nov. 28. 16:19
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ilyen bonyolult ez az albérletesdi,szerintem inkább el se megyek egyetemre." - Az albérlet meg az egyetemi tanulmányaid nem függnek össze. Nem tudom, hogy mi köze pl az orvosi egyetemnek az albérlethez. Egyetemre nem azért megy az ember, mert albérletbe költözne, hanem, hoyg elsajátítsa a tudást, ami később az állásához szükséges lesz.

Ha nem akaarsz albérletben lakni, lakhatsz pl koliban is.

"A tököm akar annyi pénzt kifizetni albérletre. Egyáltalán miből" - vannak diákmunkák, senki sem a pénzfáról szedi le a termést érettségi után.

2018. nov. 28. 16:25
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Vagy pedig olyan egyetemre jársz, ahova otthonról is be tudsz járni (nem minden egyetemistának kötelező albérletbe költöznie, az akkor van, ha pl Pécsről jelentkezel egy Pesti egyetemre és így egyszerűbb, ha Pesten találsz lakást, mint 4 órát vagy mennyit utazgatni. Ha pl a VI kerületből Pesten jelentkeznél az ELTE-RE, nincs szükség albira. hacsak nem akarsz már szabadulni otthonról.
2018. nov. 28. 16:30
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked ez bonyolult, akkor hagyd az egyetemet. :) Ott is kell ám sok mindenért fizetni még akkor is, ha államilag támogatott képzésben tanulsz.
2018. nov. 28. 19:51
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha emiatt nem akarsz menni egyetemre, akkor ne menj. Szerinted ez itt kit érdekel? :D
2018. nov. 28. 20:20
 19/28 anonim válasza:
75%

Ha hazautazol akar 1 honapra is...de azt szeretnéd, h az albérletdbe mehezs vissza, akkor fizetned kell.

Ha nyarra utazol haza an lehetkseged fenntatani az alereted (ha elegedett voltal vele), ebben az esetben megbezzeled a tulajdonossal es ugyanugy fizeted a dijat a nyariszubetben, mintha ott laknal..elonge, h igy barmikir meg ki is hasznalhatod a lehetoseget azaz a lakast hasznalhatod :)

2018. dec. 2. 09:51
 20/28 A kérdező kommentje:
Nyáron miért laknék albérletben?Ha hazamegyek,legalább a rezsit nem kell fizetnem.Úgy terveztem hogy hétvégén is hazamegyek
2018. dec. 2. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!