Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Más is van itt rajtam kívül,...

Más is van itt rajtam kívül, aki nagyon rosszul érzi magát az iskolában? 16/L

Figyelt kérdés

Tudom, hogy még egy teljes hónap előttünk áll, de már most szinte görcsbe rándul a gyomrom, ha csak rá gondolok, hogy megint el fog jönni a szeptember. Azt vettem észre, hogy a legtöbb gyerek olyan lazán veszi. Semmin nem aggódnak, nem idegeskednek dolgozatok, felelések előtt, vagy ha mégis, akkor zseniálisan leplezik. Persze, lehetséges, hogy mások azért is érzik ennyire jól magukat a suliban, mert vannak barátaik, van kinek a társaságában eltölteni a szüneteket és beszélgetni. Viszont én egész nap csak a helyemen ülök, alig szólok valakihez, de ha próbálkoznék, akkor is levegőnek néznének, mert furcsának tartanak. Egy rejtélyes személynek, akiről kb. semmit nem tudni, mert alig szólal meg, csak akkor, ha kérdezik. Nos, az valóban igaz, hogyha érdeklődik felőlem valaki, akkor sem vagyok valami bőbeszédű, de én egyszerűen két mondatnál többet sosem tudok kinyögni magamból. Néha komolyan nem értem, hogy az osztálytársaim hogy tudnak ennyit beszélni és hogy van mindig témájuk. Bevallom, nagyon frusztrál az ottani egyedüllét, és ez már az osztályfőnöknek is feltűnt. Annyira kínosan éreztem magam, mikor megkérdezte miért nem barátkozom a többiekkel, miért vagyok mindig egyedül...Sajnos erre nem nagyon tudtam mit válaszolni neki. A nagyobb probléma viszont csak most jön. Rengetegszer előfordult már, hogy szétidegeskedtem magam egy felelés miatt. Előtte lévő nap konkrétan egész este sírtam, elaludni sem tudtam. Reggelente mindig kómásan ébredtem a kialvatlanság miatt. Rettegtem attól, hogy leégetem magam az osztály előtt. Felelés közben nem egyszer már elég észrevehetően remegett is a kezem és a zédültem, és ilyenkor úgy érzem, mintha zsibbadna a nyakam vagy nem tudom hogy mondjam és olyankor meg kell támasztanom a kezemmel. Borzalmas volt azt a 10 percet, negyed órát végig állni, amíg a tanár faggatott, ráadásul közben a többiek minden mozdulatomat végig nézték... A többieknél nem tapasztaltam hasonló tüneteket felelés közben. Van akinek még nevetgélni, mosolyogni is van ereje közben.

Volt/Van valaki hasonló helyzetben? Ti hogyan tettétek jobbá a napjaitokat az iskolában? Nem szeretném, ha a következő 3 évemet is szenvedés kísérné végig.

Köszönöm szépen, ha elolvastad!

2017. júl. 30. 22:22
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg valóban vannak, csak sajnos a közvetlen környezetemben még nem találkoztam ilyennel...Ezért próbálkozom itt interneten beszélgetni, barátkozni több-kevesebb sikerrel.
2017. aug. 5. 05:34
 32/40 anonim ***** válasza:

#/30

Sokszor én is azért lógok a neten, hogy találják valakit magamnak, de szerintem meg kellene próbálnunk személyes kapcsolatok is kialakítani.

Mostanában azon vagyok, hogy teljesen ÚJ kapcsolatokat kezdjek számomra idegenekkel.

Csak még nem találtam meg a megfelelő helyet ahol számomra értelmes emberekkel találkozhatnék.

2017. aug. 5. 11:23
 33/40 anonim válasza:
Én sem várom annyira a sulit mert mindig szekálnak és beszólnak nekem .
2017. aug. 17. 22:45
 34/40 anonim ***** válasza:
33-as, ezzel foglalkozni kéne. Iskolapszichológus tud segíteni. Körbe kéne járni az okokat, és hogy mi az, amin te tudnál változtatni.
2017. aug. 17. 23:03
 35/40 anonim válasza:
Na mi újság , hogy tellik az első hét? Jobban betudsz illeszkedni?
2017. szept. 8. 16:54
 36/40 anonim ***** válasza:
Még egy het tel el de en minden nap sirok utalok oda jarni.Aki kivancsi arra hogy milyen egy senkinek lenni akit levegonek neznek akkor a csak kerdezzen engem.🙂🙃
2017. szept. 8. 18:08
 37/40 anonim ***** válasza:

# 32/ vagyok

Nekem már most elegem van a suliból.. :D

Most lettem végzős, jön az érettségi és rengeteg a tétel, plusz a trehány osztályom semmit sem változott - ugyan úgy nem tudnak viselkedni.

Már azon gondolkodom, hogy menjek e egyáltalán szallagavatóra. :D

2017. szept. 9. 00:55
 38/40 anonim ***** válasza:

Az első évemben jól éreztem magam a suliban, de nyár alatt/év végén valami megváltozott, vagy nem tudom, vannak, akik teljesen máshogy viszonyulnak hozzám, mint eddig. Meg már most nehéz az egész, hulla fáradtan érek haza minden nap, sírtam nem is egyszer.

Nem mondom, hogy nekem akár csak feleannyira is nehéz, mint nektek, mert van azért, aki kedvel, csak nem vagyok hozzászokva ehhez a helyzethez.

2017. szept. 9. 07:49
 39/40 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Most láttam meg, hogy az elmúlt 1-2 napban is érkeztek válaszok. Köszönöm szépen mindenkinek, aki írt. :) Hát, az a szomorú helyzet, hogy sajnos semmi változás nem történt az előző évekhez képest, és szerintem nem is fog. Azt hiszem, hogy az osztályon kívül kellene megpróbálnom barátokat keresni, mert ebben a közösségben biztos, hogy nem fog sikerülni. Valakin egyértelműen látszik, hogy utál, csupán azért, mert más vagyok, mint a többiek és folyton csendben vagyok. De megpróbálom a beszólásokat, negatív megjegyzéseket figyelmen kívül hagyni. Most már igyekszem kizárólag a tanulmányaimra koncentrálni, bár már most látom, hogy nagyon nehéz lesz úgy beosztanom az időmet, hogy mindig mindent meg tudjak csinálni, megtanulni. Azt szűrtem le a kommentekből, hogy elég sokan járnak hasonló cipőben, mint én. Ez egyrészröl jó érzéssel töltött el, hogy nem vagyok egyedül, másrészről viszont sajnálom is ezeket az embereket. Én mindenkinek sok sikert kívánok ehhez a tanévhez! Remélhetőleg ez is hamar el fog röppeni, akárcsak a többi! :)
2017. szept. 9. 20:31
 40/40 anonim ***** válasza:

# 37/ vagyok :D

Neked is sok sikert ehhez a tanévhez! :)

Igen, próbálj meg sulin kívül ismerkedni másokkal, pl könyvtárban ha meglátsz vkit, nyugodtan menj oda hozzá, vagy rendezvényeken, előadásokon, ahol jó érdez magad. :)

Minden jót! :)

2017. szept. 9. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!