Más is van itt rajtam kívül, aki nagyon rosszul érzi magát az iskolában? 16/L
Tudom, hogy még egy teljes hónap előttünk áll, de már most szinte görcsbe rándul a gyomrom, ha csak rá gondolok, hogy megint el fog jönni a szeptember. Azt vettem észre, hogy a legtöbb gyerek olyan lazán veszi. Semmin nem aggódnak, nem idegeskednek dolgozatok, felelések előtt, vagy ha mégis, akkor zseniálisan leplezik. Persze, lehetséges, hogy mások azért is érzik ennyire jól magukat a suliban, mert vannak barátaik, van kinek a társaságában eltölteni a szüneteket és beszélgetni. Viszont én egész nap csak a helyemen ülök, alig szólok valakihez, de ha próbálkoznék, akkor is levegőnek néznének, mert furcsának tartanak. Egy rejtélyes személynek, akiről kb. semmit nem tudni, mert alig szólal meg, csak akkor, ha kérdezik. Nos, az valóban igaz, hogyha érdeklődik felőlem valaki, akkor sem vagyok valami bőbeszédű, de én egyszerűen két mondatnál többet sosem tudok kinyögni magamból. Néha komolyan nem értem, hogy az osztálytársaim hogy tudnak ennyit beszélni és hogy van mindig témájuk. Bevallom, nagyon frusztrál az ottani egyedüllét, és ez már az osztályfőnöknek is feltűnt. Annyira kínosan éreztem magam, mikor megkérdezte miért nem barátkozom a többiekkel, miért vagyok mindig egyedül...Sajnos erre nem nagyon tudtam mit válaszolni neki. A nagyobb probléma viszont csak most jön. Rengetegszer előfordult már, hogy szétidegeskedtem magam egy felelés miatt. Előtte lévő nap konkrétan egész este sírtam, elaludni sem tudtam. Reggelente mindig kómásan ébredtem a kialvatlanság miatt. Rettegtem attól, hogy leégetem magam az osztály előtt. Felelés közben nem egyszer már elég észrevehetően remegett is a kezem és a zédültem, és ilyenkor úgy érzem, mintha zsibbadna a nyakam vagy nem tudom hogy mondjam és olyankor meg kell támasztanom a kezemmel. Borzalmas volt azt a 10 percet, negyed órát végig állni, amíg a tanár faggatott, ráadásul közben a többiek minden mozdulatomat végig nézték... A többieknél nem tapasztaltam hasonló tüneteket felelés közben. Van akinek még nevetgélni, mosolyogni is van ereje közben.
Volt/Van valaki hasonló helyzetben? Ti hogyan tettétek jobbá a napjaitokat az iskolában? Nem szeretném, ha a következő 3 évemet is szenvedés kísérné végig.
Köszönöm szépen, ha elolvastad!
Hallgass zenét. Vagy valamit csinálj magaddal.
Ha ennyire rossz valami az életedben, akkor ott bőven van tér annak, hogy valahol jó is legyen. Én azt javaslom, hogy kezdj el csinálni valamit szabadidődben, és nagyon meg fogod szeretni, és ezért még akár jó is lehetsz benne.
Másrészről meg amég felkelsz reggelente addig jól csinálod, nincs mi miatt aggódj.
Egy újabb osztályba való bekerülés*
Bocsi, ez lemaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!