Más is van itt rajtam kívül, aki nagyon rosszul érzi magát az iskolában? 16/L
Tudom, hogy még egy teljes hónap előttünk áll, de már most szinte görcsbe rándul a gyomrom, ha csak rá gondolok, hogy megint el fog jönni a szeptember. Azt vettem észre, hogy a legtöbb gyerek olyan lazán veszi. Semmin nem aggódnak, nem idegeskednek dolgozatok, felelések előtt, vagy ha mégis, akkor zseniálisan leplezik. Persze, lehetséges, hogy mások azért is érzik ennyire jól magukat a suliban, mert vannak barátaik, van kinek a társaságában eltölteni a szüneteket és beszélgetni. Viszont én egész nap csak a helyemen ülök, alig szólok valakihez, de ha próbálkoznék, akkor is levegőnek néznének, mert furcsának tartanak. Egy rejtélyes személynek, akiről kb. semmit nem tudni, mert alig szólal meg, csak akkor, ha kérdezik. Nos, az valóban igaz, hogyha érdeklődik felőlem valaki, akkor sem vagyok valami bőbeszédű, de én egyszerűen két mondatnál többet sosem tudok kinyögni magamból. Néha komolyan nem értem, hogy az osztálytársaim hogy tudnak ennyit beszélni és hogy van mindig témájuk. Bevallom, nagyon frusztrál az ottani egyedüllét, és ez már az osztályfőnöknek is feltűnt. Annyira kínosan éreztem magam, mikor megkérdezte miért nem barátkozom a többiekkel, miért vagyok mindig egyedül...Sajnos erre nem nagyon tudtam mit válaszolni neki. A nagyobb probléma viszont csak most jön. Rengetegszer előfordult már, hogy szétidegeskedtem magam egy felelés miatt. Előtte lévő nap konkrétan egész este sírtam, elaludni sem tudtam. Reggelente mindig kómásan ébredtem a kialvatlanság miatt. Rettegtem attól, hogy leégetem magam az osztály előtt. Felelés közben nem egyszer már elég észrevehetően remegett is a kezem és a zédültem, és ilyenkor úgy érzem, mintha zsibbadna a nyakam vagy nem tudom hogy mondjam és olyankor meg kell támasztanom a kezemmel. Borzalmas volt azt a 10 percet, negyed órát végig állni, amíg a tanár faggatott, ráadásul közben a többiek minden mozdulatomat végig nézték... A többieknél nem tapasztaltam hasonló tüneteket felelés közben. Van akinek még nevetgélni, mosolyogni is van ereje közben.
Volt/Van valaki hasonló helyzetben? Ti hogyan tettétek jobbá a napjaitokat az iskolában? Nem szeretném, ha a következő 3 évemet is szenvedés kísérné végig.
Köszönöm szépen, ha elolvastad!
Nagyon hasonló volt nekem is gimiben, de végül sikerült túlélnem a 4 évet. Annyi különbség volt, hogy én talán nem stresszeltem ennyire a felelés előtti nap, de ott az órán, amikor a tanár azt nézegette, hogy kit hívjon ki felelni, mindig remegtem és gyorsan vert a szívem, nagyon rossz volt. Nekem is volt olyan, hogy megkérdezték, hogy miért nem barátkozok másokkal, sőt néha próbáltak bevonni egy-egy dologba, például elhívtak egy rendezvényre, de én amikor csak lehetett távol tartottam magam az iskolától és az ottani emberektől, mert tudtam, hogy nem tudnék normálisan viselkedni előttük.
Ha van kedved, írj privátban, szívesen beszélgetek. Nekem biztosan jól jött volna valaki gimis koromban, akinek elmondhattam volna a gondjaimat.
Ha vágsz társaságra, idővel lesz. Ez biztos.
Amire most nagyon kell figyelned, hogy maradj érdeklődő hétköznapi dolgok iránt, és tanulj a lehető legtöbbet. Az álltalános tudás magabiztosságot ad. Később nagyon jól jöhet!!!
Én itt rontottam el. Ma sem érdekel semmi, nincs miről beszélnem...
Vagy ha van valami ami tényleg érdekel, ásd bele magad. Keress hasonló érdeklődési körrel rendelkezőket ez egy erős kapocs lehet.
Én is hasonló cipőben járok/jártam mint te.
A gimiből még hátravan 1 év és csak remélni tudom, hogy nem úgy fogom ezt a maradék egy évet átvészelni, mint ahogy eddig.
Mellesleg én már váltottam sulit, neem éppen a kiközösítés volt a főok, viszont ahová most kerültem, ott elég sok a bunkó és... szépen fogalmazva "értetlenek". :D
Vannak olyan diákok, akik "H A V E R O K", de azért van ennyire kiemelve, mert ők is csak a számomra unalmas és teljesen értelmetlen témákról tudnak beszélni, nem beszélve arról, hogy nagy antiszociálisok.
Kellett egy kis idő még rájöttem - ahol nem érzed jól magad, oda inkább ne menj.
Ezért is nem nagyon tartom velük a kapcsolatot.
Jó persze a sulit nem éri meg e miatt kerülni!! Oda járni kell, de ha tényleg nem tudsz ott hozzád illő, megértő, kedves barátokat találni, akkor próbáld meg ezeket a barátokat máshol megtalálni. :)
És fontos, hogy jól érezd magad, mert az ad egy belső kisugárzást, amivel majd vonzani tudod a hozzád illő embereket. :)
Mellesleg felmerült bennem egy olyan kérdés, hogy nem lehet, hogy csak azt hiszed, hogy nem kedvelnek? Mert említetted, hogy van, hogy próbálnak ismerkedni veled, csak neked esik nehezedre egy kicsit ismerkedni.
# 23/ vagyok
Igaza van az előttem lévőnek, nagyon fontos hogy legyen önbizalmad.
Mivel nyár van, lehet sokat pihenni. Próbáld meg az idődet pihenéssel eltölteni és ne azt figyeld, hogy vajon mi lesz majd megint, mikor vissza mész majd suliba szeptemberben.
Mellesleg én is ezt csinálom.:)
Vannak olyan haverok (ugye) akiket letiltottam tegnap, mert beláttam, hogy csak hátráltatnak abban amit szeretnék csinálni. Tipikus energiavámpírokká tudnak néha válni.
Így egyedül járok ki minden nap az erdőbe, ma is megyek :) és nagyon jó!!
Felfedezel új dolgokat és közben megismerheted magad. Úgymond.. Saját magadat állítod saját magad elé. Csak te vagy ott és senki nincs aki beleszóljon abba mit-hogy csinálsz.
Azt csinálsz ott amit akarsz és addig ameddig akarod. :)
Szerintem ez tök hasznos.:)
De ez csak egy példa volt. Csinálhatsz ezenkívül bármi mást is, amiben örömet lelsz.
A lényeg: Ne hagyd, hogy mások elszívják az energiádat! Helyezd saját magadat előtérbe, azt nézd neked mi a jó!:)
Ami meg a visszahúzódszkodást illeti.. Én is ilyen voltam/vagyok.
Néha nekem is nehezen jönnek a szavak mikor idegenekkel kell beszéljek.
De rendszeres gyakorlással ez is fejleszthető, csak fontos hogy ne add fel! Eleinte nehéz, mert nem vagy beleszokva, de ezek csak kezdeti nehézségek, akadályok.
De szerintem első lépésként saját magadat ismerd meg, az előnyeidet, miben vagy jó, miben vagy tehetséges, mi az amit szívesen csinálsz stb. akár az álltalam mondott 'erdőbe járásos módszerrel' is kipróbálhatod.:))
Bocsi, kicsit hosszú lett.:)
Előző vagyok..:DD
Még annyit, hogy mostanában jöttem rá egy nagyon jó módszerre, hogy lehet a beszédkészséget fejleszteni. Pontosabban adta valaki ezt az ötletet, ez pedig a videózás, vlogolás. :D
Minden alkalommal, mikor kimegyek túrázni, előveszem a telót és elkezdek felvételbe beszélni. MINDENRŐL, BÁRMIRŐL ami eszembe jut. Legyen az suli, tanulás, távoli célok, a mai napom stb. teljesen mindegy, a lényeg, hogy beszélj. És ezt csak te hallod, mintha saját magadnak mesélnéd a veled történteket. Nagyon szépen ki kelet így beszélni magadból olyan dolgokat, amik zavarnak.:)
Természetesen nem kell feltölteni sehová, rögtön a felvétel után törölheted is, vagy esetleg a gépedre feltöltöd és ott őrizgeted. Később esetleg mikor már összegyűlt néhány, visszanézed mennyit fejlődtél. És amúgy csodálkozva fogod tapasztalni, hogy minél több felvétel elkészítése után, annál bátrabban fogsz beszélni. :)
Én még ott tartok, hogy még nem merem visszahallgatni a felvételeimet. :DD
De már van rengeteg. :D
# /27 vagyok
# /28 nah üdv a klubban!! :D:)
Nekem se megy az angol és mi is kapunk egy új tanárt szeptemberben. xD:) véletlen lenne? :P:D
Amúgy kedves kérdező, sosem vagy egyedül!:)
Lehet vannak olyan helyzetek mikor azt hiszi az ember, hogy igen, mert annyira rossz, kilátástalan a helyzet, de mindig vannak olyanok, akik hasonló cipőbe járnak és megértenek. :) csak észre kell venni őket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!