Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Néhány tanár általános iskoláb...

Néhány tanár általános iskolában mért akar egyest adni azért mert nem tudsz mondani sok mindent arról, hogy mit csináltál nyáriszünetbe? Egyáltalán mi köze hozzá?

Figyelt kérdés
2016. aug. 16. 09:39
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
46%

Ezt mindig gyorsan és okosan elpufogtatják a társadalomba beilleszkedni képtelen emberek/gyerekek, és ezzel elrendezettnek tekintik a kérdést. De arra sosem gondolnak, hogy túl sok gyerek gondolja magát különlegesnek, kicsike zseninek, kiválasztottnak vagy csodálatosnak. Miközben ez inkább csak egy illúzió. Mert mire a gyerek felnő, rájön, hogy valójában minden ember egyforma, csak a körülményei mások. Egy iskolában lehetetlen a gyerekek finomhangolása, képtelenség egy ilyen intézményesített rendszerben minden gyerekben megtalálni és fejleszteni a csak rá jellemző tehetséget. Persze lehet köpködni a tanárokra, meg el lehet gondolkozni az egyéni felelősségen, a szülő felelősségén. De belátom, felelősséget másra áttolni mindig könnyebb, mint magunkba nézni.

2016. aug. 16. 13:49
 52/60 anonim ***** válasza:
73%
Nem értem miért nem történelmi személyekről kér vagy költőkről 10 mondatót.A diákot sem érdekli ö mit csinál a szabadidejében.
2016. aug. 16. 13:50
 53/60 anonim ***** válasza:
85%
Mi egyszer vissza kérdeztünk a tanártól, hogy maga mit csinált a nyári szünetben, erre azt a választ adta, hogy semmi közünk hozzá. Miközben azelőtt az osztály összes tanulójának el kellett mondania.
2016. aug. 16. 14:22
 54/60 anonim ***** válasza:
41%

2 dolog érdekli ilyenkor egy tanárt:

1. Merre nyaralt a gyerek, mennyi pénze van a szüleinek, van-e pénze különórákat venni?

2. Van-e bármi más esély a szülőket megzsarolni a gyerek által elmondottakkal?

Szóval vigyázz miket mondasz el. Jobb azt mondani amit hallani szeretnek: Tanultam, olvastam, sportoltam, anyukámnak segítettem mosogatni.

2016. aug. 16. 14:24
 55/60 anonim ***** válasza:
19%
Én pl. képes lettem volna beilleszkedni, ha a tanáraim is úgy akarták volna. Csakhogy nem akarták úgy és nem is tettek semmit ennek érdekében. Inkább arra törekedtek, hogy távol tartsanak a többiektől amennyire lehetséges mivel egy sérülten született gyerek nem volt egyenrangú a többi gyerekkel. Nyolcadikban osztálykiránduláson pl. nekem külön asztalhoz kellett ülni vacsorázni, nem ülhettem oda ahhoz az asztalhoz ahol a széplányok ültek, mert ahhoz az asztalhoz csak az ő ivadékaik és ismerettségi körükbe tartozó osztálytársaink ülhettek oda. Nekünk meg jó messze, a legsötétebb sarokban terítettek asztalt. Nekik külön, tányéronként szolgálták fel a vacsorát és gyertyafényes asztalnál ültek. Nekünk meg odacsesztek egy tál levest, hogy nesze, merjetek magatoknak belőle. Pedig tudtommal mindenki ugyanannyi pénzt fizetett be az osztálykirándulásra. Örökre meghatározó élmény maradt ez számomra, hogy én nem ülhettem oda ahhoz az asztalhoz, ahol az a lány ült aki nekem tetszett és akibe kis tini fejjel szerelmes voltam. De az ő gyerekeik odaülhetett, meg a gazdag szülők gyerekei szintén odaülhettek.
2016. aug. 16. 14:41
 56/60 anonim ***** válasza:
32%

Nagyon sokat tudnék mesélni neked köcsög tanárokról, igazgatókról, akik teljesen alaptalanul különböztetik meg a gyerekeket, de tudod, amit te csinálsz, pont ugyanaz az ostoba általánosítás, mint amit veled csináltak. Így te se vagy különb azoknál, akik akkor bántottak, sőt... Te pontosan tudod, mennyire szar dolog megkülönböztetve/kiközösítve lenni, mégis ugyanazt a f**kodást csinálod, csak a másik oldalról. Így azért nem egyszerű az élet..

2016. aug. 16. 14:56
 57/60 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, simán csak be kell számolni a nyaradról? Akkor mond el 10 mondatban, hogy nem mentél sehova.

Ha meg tényleg egy elmesélt nyaralásra kíváncsi, akkor tanár létére kéne annyi sütnivalójának lennie, hogy konkrétan egy valós, vagy egy kitalált nyaralást irat el veletek.

"Gyerekek, írjatok el egy valós vagy egy kitalált nyaralást."

Most ez így nem lenne sokkal egyszerűbb? A gyerek mesél valamit. Ha tényleg nyaralt, akkor inkább arról mesél, minthogy kitaláljon egyet. Ha meg nem nyaralt, akkor gondolkodnia kell, aztán meg fogalmaznia. Mindenki jól jár, a tanár is örülhet, meg a gyerek is. Ennyi kompromisszumnak kell lennie tanár és tanuló között. Kérdező, ezt nyugodtan mond meg a tanárnak.

Érdekes, hogy milyen pitiáner dolog miatt egyeseket adnak. Ha meg egy tanuló kitépi a kezéből az ellenőrzőt, a tanár visszareagálni se tud. Az biztos, hogy én nem adnék ilyenért egyest, sokkal inkább a magatartásra mennék rá, de az igaz, hogy felnőtt korodra 10 mondatot kell tudnod beszélni a semmiről is. Írd, ami eszedbe jut, a kettest csak megadja rá.

2016. aug. 16. 18:34
 58/60 A kérdező kommentje:
57-es nem úgy osztályozza azt.Vagy egyes vagy semmi...
2016. aug. 16. 21:13
 59/60 anonim ***** válasza:
38%
Én úgy gondolom ezek után, hogy az egyes nem a szövegnek szól, hanem hogy ellenkezel. Mi lesz veled később felnőttként?
2016. aug. 16. 21:36
 60/60 anonim ***** válasza:
7%
Felnőttként erős lesz, aki kiáll saját és mások jogai mellett az elnyomás és jogtalanságok ellen.
2016. aug. 16. 21:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!