Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Néhány tanár általános iskoláb...

Néhány tanár általános iskolában mért akar egyest adni azért mert nem tudsz mondani sok mindent arról, hogy mit csináltál nyáriszünetbe? Egyáltalán mi köze hozzá?

Figyelt kérdés
2016. aug. 16. 09:39
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
0%
Ne feleselj velem, mert hátra kötöm a sarkad, sz.aros kölyök.
2016. aug. 16. 11:06
 32/60 anonim ***** válasza:
# 22: Nem hiszem, hogy kirúgnak/megbüntetnek a munkahelyen, ha nem beszélsz a magánéletedről.
2016. aug. 16. 11:07
 33/60 anonim ***** válasza:
100%

Már el is kezdődött az iskola? Hány napot aludtam át?

Egyébként nem tudom, most mi a szokás, de amikor én iskolás voltam, akkor ezt nem osztályozták, melyik az az iskola, ahol igen? Különben később nyelvvizsgán meg állásinterjún is lesz olyan, hogy valamiről beszélned kell összefüggően ott helyben, nyelvvizsgán abban a témában, amit kihúzol, állásinterjún például az eddigi tapasztalataidról, távlati terveidről. Ha nem történt semmi érdekes, beszélj olyanról, amit kevésbé tartasz érdekesnek, például szurkoltál-e az olimpián vagy az EB-n, láttad-e a Perseidákat, hogy haladtál a kötelező olvasmányokkal, jelentéktelennek látszó dolgokról is lehet mesélni. Egyszer például emlékszem, egy akkori osztálytársam arról mesélt, hogy milyen jó könyvet olvasott nyáron, az egész osztálynak felcsigázta a kíváncsiságát, pedig csak egy könyvről volt szó, nem valami egzotikus utazásról.

2016. aug. 16. 11:08
 34/60 Sunshinedoll ***** válasza:
88%

Általában fogalmazást szoktak ebből adni. Figyelj, ez könnyen szerzett ötös, ha tudsz általános iskolás szinten fogalmazni és helyesen írni. Olyan témáról kell írnod, ami könnyű, ráadásul azt írsz, amit akarsz, nem az a lényeg, hogy igaz legyen (de azért legyen reális). A legtöbb gyerek nem megy mindenfelé nyáron, a mai szülők agymenése az, hogy a gyerek egy napot sem unatkozhat otthon és táborról táborra hurcolják, anyagi helyzetet nézve sok gyerek egyáltalán nem jut el nyaralni.

Találj ki valamit, nem feltétlen kell igazat írnod, sőt.

2016. aug. 16. 11:08
 35/60 anonim ***** válasza:
0%
Felfogtam hogy, már nem tudsz mondani semmit miért kéne a tanár hülyeségét megcsinálni.Mert ha nem beír egy egyest veled meg nem lehet beszélgetni mer a hülyeséget erőlteted.
2016. aug. 16. 11:20
 36/60 anonim ***** válasza:
88%
Most nem azért, de a kérdezőnek azzal van baja hogy olyasmire kap egyest ami nem is osztályozható. Mi van ha egy diák családja nagyon szegény és mondjuk az egész nyara abból áll hogy segít az apjának dolgozni a földeken vagy bármi más. Vagy mondjuk még arra sincs pénzük hogy a szomszéd városba elmenjenek "nyaralni" miközben a többiek boldogan számolnak be a nyári élményeikről. Gondoljatok már bele hogy annak a gyereknek mennyi kedve lenne a nyárról beszélni. Ez nem dolgozat, vagy felmérő amit osztályozni lehetne. Amikor én voltam iskolás nálunk nem volt kötelező erről beszélni. Első órán a tanár megkérdezte hogy ki akar beszélni róla. Aki akart az elmondhatta mi történt vele a nyáron. De ilyet kötelezővé tenni? Ugyanez lesz Karácsony után, mikor majd arról kell beszámolnia milyen ajándékot kapott? És ha nem kapott semmit? Az is furcsa hogy szerintetek hazudnia kellene. Mondja azt hogy a Bahamákon voltak mikor nem is? Szép hogy már az általános iskolásoknak is hazudniuk kell.
2016. aug. 16. 11:20
 37/60 anonim ***** válasza:
100%
#37 Vannak még értelmes emberek, örülök.
2016. aug. 16. 11:32
 38/60 anonim ***** válasza:
44%
Nem a nyári élményeit osztályozza, hanem a szóbeli közlés képességét. Aki mondjuk felső tagozatos általános iskolás létére képtelen 10 értelmes mondatot összerakni, az tényleg tehet egy szívességet. Nem kell össze-vissza hazudozni a Bahamákról, de két és fél hónap alatt BIZTOSAN történt tízmondatnyi élmény egy gyerekkel még akkor is, ha mindennap a számítógép előtt döglött vagy a krumpliföldre járt kapálni.
2016. aug. 16. 11:44
 39/60 anonim ***** válasza:
53%
39-es! végre egy normális ember, én is ezt pofáztam nekik, de nem bírták felfogni. Sajnos manapság 10 mondat nagy kérés és még fel vannak háborodva rajta.
2016. aug. 16. 11:46
 40/60 anonim ***** válasza:
91%

Ha nagyon nem tudsz mit mondani, beszélj a játékról, milyen típusú játék, milyen szintre jutottál el, egyedül játszol vagy csapattal, van-e a játékban chat, és ott szoktál-e beszélgetni a többi játékossal, milyen stratégiád van... stb.

Van egy kolléganőm, nyilvánvalóan ő már nem iskolás, 40-es dolgozó nő, irodában, van egy huszonéves fia, ez a kolléganőm szokott online játszani pár játékkal, időnként még erről is képes hosszabban mesélni. Remélem, tudod hasznosítani a tippemet, nem kell semmilyen hazugságot kitalálni. Ha neked így telt a nyár, hát mesélj erről. Tökmindegy, csak ne legyél passzív kuka. Menni fog, ne aggódj. És akkor mi van, ha az osztálytársaid megszámlálhatatlan helyen nyaraltak? A te családodnak mások a lehetőségei, ne szégyenkezz emiatt, inkább abból építkezz, amikre neked volt lehetőséged. Mondjuk én is jobban el tudnám ezt képzelni egy évindító fogalmazás keretében, nálunk csak azt osztályozták, a szóbeli élménybeszámolót nem, de ha a ti iskolátok olyan, hát akkor alkalmazkodj ahhoz.

2016. aug. 16. 11:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!