Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Néhány tanár általános iskoláb...

Néhány tanár általános iskolában mért akar egyest adni azért mert nem tudsz mondani sok mindent arról, hogy mit csináltál nyáriszünetbe? Egyáltalán mi köze hozzá?

Figyelt kérdés
2016. aug. 16. 09:39
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó,hogy nem tudok 10 mondatot,csak ötödikbe nekem leesett,hogy ennek a tanárnak nem jó a sablonszöveg.De a kamut nem birom hitelesen előadni,és azon is kiakad a anár,ha kamuzol.Azzal meg,hogy nem érdekes dolgokról próbálok kinyögni valamit,azzal időt veszek el azoktól akik szivesen beszélnének.Amúgy nem úgy osztályoz,higy lehet erre ötöst kapni akár,hanem vagy semmi vagy egyes.De fogalmazást legalább nem irat.
2016. aug. 16. 11:57
 42/60 anonim ***** válasza:
81%
Ti meg azt nem értitek meg hogy ilyet NEM is lehet osztályozni. A tanár (elvileg) nem adhat szubjektív beszámolóra jegyet csak akkor ha az a tanterv része vagy kapcsolódik a tananyaghoz. Szâmtalam módon lehet erősíteni a beszédkézséget. Tartsanak kiselőadásokat költőkről iradolom órára. Királyokról töriórára vagy bármi más. Tudnia kell 10 percig beszélni de az ne személyes témában legyen. És igen, a gyerek mondhatja azt hogy ő erről nem akar beszélni egy egész osztály előtt.
2016. aug. 16. 12:01
 43/60 anonim ***** válasza:
28%

" A tanár (elvileg) nem adhat szubjektív beszámolóra jegyet csak akkor ha az a tanterv része vagy kapcsolódik a tananyaghoz."

És hány tanári tantervet olvastál már?

2016. aug. 16. 12:24
 44/60 anonim ***** válasza:
38%
Sajnos a múltban is és a jelenben is a magyar oktatási rendszer a társadalom szelektálására volt és van is kihegyezve. A fő céljuk nem az, hogy az életre felkészítsenek és hasznosítható tudást adjanak a birtokodba, ez csak a másodlagos cél, hanem hogy saját érdekeiknek megfelelően manipulálják és szabályozzák a társadalmat. Az aki túlságosan tehetséges visszafogják nehogy véletlenül is föléjük kerekedjen, azt aki valamiért máshogy képzeli el az életet mint ahogyan ők előírják nyomorba taszítják. Az egész oktatási rendszer úgy ahogy van egy hihetetlenül gigantikus hazugságon alapszik, hogy ők a jók akik mindent megadnak neked és érted léteznek, ugyanakkor a legtöbbeknek az a célja, hogy egy szolgai, nekik kiszolgáltatott, öntudatlan társadalmat hozzanak létre és aki kicsit is kilóg a sorból azt azonnal eltiporják. Legyen az szabad gondolkodású, eltérő nemzetiségű, szokatlan nemi identitású vagy szexuális felfogású, sőt, esetleg phátrányos helyzetű fogyatékkal élő ember. Ezeket és még másokat is csak megalázzák és beledöngölik a földbe, mert a tisztelt pedagógustársadalomnak így tetszik és a hatalmuknál fogva azt tehetnek amit akarnak. És magasról tesznek az ifjúságvédelemre meg hasonlókra, csak az érdekki őket, hogy amennyire csak lehet beleavatkozhassanak a társadalom természetes foltamataiba és ők mondják meg merre terelődjön a folyómeder. A saját érdekeinek megfelelően persze. P3kdául, hogy kizárólag az saját gyermekeik, családtagjaik kerülhessenek magasabb, vezető pozíciókba. És aki veszélyt jelenthetne rájuk, abból pillanatok alatt rossz tanulót, depressziós, szem3lyiségzavaros gyereket csinálnak. Erre már nagyon rég óta megvan a jól bevált recept. Tisztelet a kivételnek természetesen, amiből nagyon kevés van.
2016. aug. 16. 12:30
 45/60 anonim ***** válasza:
55%
A 44-es jól írja. Az iskola arra jó hogy eltüntesse az egyéniségeket és belesüppessze a társadalmi masszába.
2016. aug. 16. 12:33
 46/60 A kérdező kommentje:
Nem teljesen igaz,hogy a tanárok a rokonaikat juttatnák előre.Engem pépdául a nagynéném is tanít(az más kérdés,hogy se tanárként nem birom se rokonként)és pozitív értelemben nem kivételezik velem,ami amúgy nem baj
2016. aug. 16. 12:36
 47/60 anonim ***** válasza:
8%
A 44-es igen jól összefoglalta azt, hogy mire is megy ki a játék valójában. Aki ezt nem így látja, az bizony egy birka.
2016. aug. 16. 13:00
 48/60 anonim ***** válasza:
Vannak kivételek, én is ismertem becsületes és nagyon is tiszteletre méltó tanárokat, akiknek még a klasszikus hivatástudat erényük volt és szeretettel, emberiséggel fordultak a gyerekek irányába. De sajnos ez nem a többség és őket is elnyomják azok, akiknek szó szerint aljas szándékaik vannak. Jól, tudom, 3 évig volt szerencsém iskolában dolgozni és láttam amit láttam. Illetve mivel fejlődési rendellenességgel születtem, gyerekként a saját bőrömön is megtapasztaltam mindezt. Hiába csináltam meg bármit ugyanolyan jól mint bármelyik másik gyerek, akkor is én egy–két jeggyel mindig rosszabbat kaptam.
2016. aug. 16. 13:04
 49/60 anonim ***** válasza:
*emberiességgel
2016. aug. 16. 13:05
 50/60 anonim ***** válasza:
10%

Menjetek el ti pedagógusnak és mutassátok meg, hogy kell csinálni szerintetek. Felszólít a tanár, beszélsz, mit kell ezen túlragozni?

Tanárgyerekként nőttem fel és senki nem kivételezett velem pozitívan, sőt, volt olyan tanítóm, aki még rá is szállt a kollégái gyerekeire és csak még jobban szívatott minket és többet követeltek tőlünk, mint a többiektől.

Tisztában vagyok vele, hogy vannak alkalmatlan pedagógusok, de azért manapság még a lelkiismereteseknek is nagy kihívás ez a szakma. Kérdező, ezzel a kéréssel a tanár nem kér tőled lehetetlent, és olyat se, ami valami szabályba ütközik, válaszolsz a kérdésére a legjobb képességeid szerint, ha téged szólít fel, és kész. Ne gyűjts be egy fölösleges elégtelent csak azért, mert nem akarsz beszélni, vagy esetleg szégyelled, hogy nektek nem úgy telik a nyár. Egyébként ezt is elmondhatod, hogy ti nem vagytok olyan jómódúak, így nem tudtok utazgatni, ez nem szégyen, aztán majd később törekedhetsz rá, hogy olyan munkád legyen, hogy a te gyerekeid emiatt ne szégyenkezzenek mások előtt. Találd fel magad.

Egyébként meg az sem biztos, hogy majd téged fognak felszólítani, lehet, hogy most kivételesen a lelkeseket kérdezik meg.

2016. aug. 16. 13:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!