Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek hogyan reagálna...

Szerintetek hogyan reagálna erre a tanár?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, hogy alapvetően emberfüggő nyilván, de tételezzük fel, hogy a tanár (egyetemen) nem ad ki túl sok mindent magáról, néha kicsit zárkózottabbnak tűnik, de ennek ellenére szívesen segít bárkinek, nagyon kedves, aranyos, tud viszonylag közvetlenebbül is viselkedni/beszélni órán kívül, bár akkor se IGAZÁN közvetlenül.

Na most szerintetek egy ilyen ember hogyan reagálna arra, ha egy hallgató kerek-perec elmondaná neki őszintén, hogy mennyire vonzódik hozzá (ez már néha arra is kihat, hogy nehezebben tud koncentrálni az óráján), stb.? Szóval ha őszintén megbeszélné vele a felé irányuló érzéseit? Vagy ezt inkább nem ilyen módon kellene intézni? Vagy sehogy nem kellene intézni, csak "szenvedni"?

Kíváncsi vagyok a véleményekre, és légy szíves, ne támadó hangvételű, megvető kommenteket írjatok, hanem tényleg segítsetek! Előre is köszi szépen!

21/L

2016. febr. 24. 19:03
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Sok, teljesen konkrétan inkább nem írnám le. 40-es férfiről van szó.
2016. febr. 24. 22:01
 12/24 anonim ***** válasza:
84%
Hát, őszintén szólva komoly kapcsolatot akkor ne várj ettől. :(
2016. febr. 24. 22:24
 13/24 A kérdező kommentje:
Nem is beszéltem komoly kapcsolatról, csak meg szeretném oldani valahogy a problémámat.
2016. febr. 24. 22:34
 14/24 A kérdező kommentje:
Mert jelenleg így nagyon nem jó. :(
2016. febr. 24. 22:36
 15/24 anonim ***** válasza:
84%

Amúgy megértem, mit érzel. De hidd el (és most jön a sablonos duma :D) ez csak fellángolás, nem lehet igazi, amit érzel iránta, hiszen nem is ismered. És hidd el, ezt a dolgot nem lehet megoldani. Ez tévképzet, hogy lehet tenni valamit, ami enyhíti a feszültséget, ami benned van. Nem, nem lehet tenni semmit. A korábbi hozzászólásaimban azt hittem, hogy max. 35 éves pasiról van szó, de 40 körüli az nagyon öreg ahhoz, hogy kapcsolatban gondolkozz vele 21 évesen.

Fellángolások mindig vannak, de tudatosítsd magadban, hogy nincs realitása a dolognak. Bár érzések ellen ilyen racionális gondolkodással semmire nem lehet menni, könnyen okoskodok én most. Mondhatnám azt is, hogy az apád lehetne (és ő úgy gondolkodik sztem rólad, hogy a lánya lehetnél), úgyhogy nincs mit tenni.

2016. febr. 25. 00:15
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb megoldás az őszinteség ebben az esetben, de csakis négyszemközt, mert valóban kellemetlenséget-botrányt válthat ki az évfolyamon belül.
2016. febr. 25. 11:14
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

Elképzelhető, hogy jobban félti az állását, meg a szakmai jóhírét, mint bízzon benne, hogy nem csak poénból beszivatod.

Én is voltam tanár. Sok diáklány incselkedik, és az is lehet hogy eleinte komolyan gondolja, de ha a tanár egy ilyen "lehetőségre" meggondolatlanul rámozdul, és ez kiderül az iskolában (mert kiderül!) abból komoly botrány is kerekedhet. Ilyenkor persze a diáklányok is megrémülnek, és a saját becsületüket védik, inkább mindent arra a "szemét, pedofil" stb tanárra kennek.

Az iskola maga is félti a hírnevét, szóval nem fog addig nyomozni, hogy mi igaz a sztoriból, amíg tovább terjednek a pletykák, hanem rövidre zárja a dolgot: ha kell, inkább megválik a tanártól, így megmutatva, hogy ez egy komoly intézmény és az ilyen eseteket nem hagyja következmények nélkül.

Szóval a dolog ennyire bonyolulttá is válhat, illetve a tanár ezt is igyekezhet elkerülni már jó előre.

Ha MÉG MINDIG komolyan gondolod, hogy befűznéd a tanárt, akkor azt csakis intézményen kívül, és a legnagyobb diszkréció mellett tudnád megtenni, -- semmiképpen nem a saját óráin.

Vagyis egy csomó titkos utánajárás, hogy magánidejében merre szokott járni, hol lehetne "véletlenül" összefutni, milyen társasággal tölti a hétvégéit, stb. De milyen hülyén tenné ki magát, ha idő előtt lebuknál, hogy nyomozol utána? Akkor mit mondanál, hogy miért is? :D

2016. febr. 25. 13:42
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Előző, a Kérdező egyetemista lány, egyetemen a tanárok simán lefeküdhetnek a hallgatókkal, ebben semmi nincsen. Max. annyi következménye szokott lenni, hogy a hallgatók között pletyik alakulnak ki, de szakmailag semmilyen következménye nincs az egyetemi tanárra nézve. Középiskolában más a helyzet, mert ott a törvény bünteti, ha egy pedagógus "viszonyt" alakít ki a diákjával, de az egyetemen két felnőtt emberről van szó, senkinek semmi köze, hogy mit csinálnak.
2016. febr. 25. 14:10
 19/24 anonim ***** válasza:
87%

Én sem a viszonyról beszélek, hanem a pletykákról, meg az irigyek fúrkálásairól. Rosszindulat az rosszindulat, és ezzel az egyetemi tanárnak is számolnia kell. Aztán a diáklány sose mossa le magáról, hogy mindig csak azért kap jobb jegyeket, mert éjszaka "megszolgálta", ugye érrrrted.... ide képzelj egy kaján, gonosz kacsintást. A professzor úr macájának nyilván előre le van zsírozva a diplomája.

Az iskola attól a tanártól is megszabadulhat, akinek csak "kétes híre van", és ugyanúgy nem kezd el nyomozgatni, hogy mi igaz belőle. Nem is dolga, meg minek is kockáztatna. Nem fegyelmmivel rúgják ki persze, legalábbis nem ebben az ügyben, hanem szép diszkréten megoldják. Hidd el, hogy megvannak a módszereik.

2016. febr. 25. 14:17
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen megint a válaszokat! Azt viszont ismét hangsúlyoznám, hogy NEM GONDOLKOZOM KAPCSOLATBAN, egyszerűen csak annyira vonzódom hozzá, hogy "beleőrülök". Tudom, hogy őt igazán nem ismerem, engem egyszerűen csak az egész lénye/kisugárzása/mindene vonz, illetve az, amit eddig megismertem belőle. És arra gondoltam, hogy ha ezt őszintén megbeszélem vele, talán kicsit megkönnyebbülnék vagy nem tudom. Persze az tény, hogy - bár kicsit sem vagyok ilyen típus - neki képtelen lennék nemet mondani, abban biztos vagyok. De alapvetően semmi ilyesmi célom nem lenne, csak valahogy végre kicsit megkönnyebbülni/javítani a helyzetemen, már amennyire lehetséges.
2016. febr. 25. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!