Ajándék az oktatónak - mikor?
Vizsga után adtam neki egy apróságot, hasonló indíttatásból (azt hiszem, akkor már csak papírozni kellett visszamennem hozzá).
" Vigyem vizsgára az ajándékot, és ha sikerül, adjam oda, ha nem, nem?"
Ez is jó ötlet, csak ne lássa a vizsgabiztos, és ne kérje el. :)
Na nálam ilyen nem volt. Az oktatóm célzásként szemrebbenés nélkül tudatta velem, hogy szoktak neki adni egy kis ajándékot, hol ezt, hol azt... A többit meg rám bízta, hogy veszem e vajon a lapot.
Amikor vizsgáztam, vizsga előtt mindig négyszemközt beszélt a vizsgabiztossal. Közölte vele, hogy buktasson meg a legapróbb hibáért is. Ugyanis, akkor veszek tőle további órákat. Úgyhogy nekem csak negatív tapasztalatom van ezzel kapcsolatban.
A helyedben óvatosan kell kezelném, ezt a "nagyon bírom az oktatómat" állapotot. Mi van, ha csak Te érzed így?Amíg le nem vizsgázol, addig semmi sem biztos.
Az oktató megtanítja a vizsgához szükséges alapokat, Te pedig megpróbálod végrehajtani, amit elvárnak tőled. Amíg tanuló vagy, addig ennyi a kapcsolat, és nem több.(szerintem)
Aztán -ha minden rendben, és úgy látod jónak- jogosítvánnyal a kezedben megkeresed, átadod az ajándékot, és megköszönöd a munkáját.
Ha ettől korábban próbálkozol, az kellemetlen szituációkat szülhet........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!