Igazolhatatlan hiányzásra nem is adtam igazolást – ez bunkóság vagy frappáns válasz?
Szalagavató. Nem az enyém én még csak 11-es vagyok de ott kell lenni. Tanár közli hiányozni senki nem hiányozhat, mert igazolást nem fogad el!! (Persze kérdés mi az hogy nem fogad el, orvosit ha feje tetejére áll is el kell fogadjon de mindegy)
Én nem mentem el, szartam az egészre. Köv hétfőn ordít: hiányoztál! Megmondtam hogy nem fogadok el igazolást!
Erre megkérdem: milyen igazolást? Miért adtam tán igazolást? Nem. Akkor mit nem fogad el? Nem fogom igazolni mert maga mondta nem lehet igazolni, hát leszarom írjon be amit akar aztán menjen dolgára.
Beírok egy szaktanárit!! Mondom írjon amit akar, írjon be kettőt egyszerre, csak húzzon már innen.
Erre fehér lett mint a fal majd vörös aztán elrobogott semmit se szólt.
Azóta se kaptam semmit még egy beírást se.
11 es voltál: nem nem vállalom el azokat a munkákat ahol szakmailag marhaságot kérnek. Nem adom a jóhírem pillanatnyi pénzekért, mert akkor hosszútávon rontanám ezekkel a melókkal a hitelemet. Szóval bocs... Az alázat meg nem az, hogy másoknak bólogatsz a hülyeségére, hanem hogy szakmailag fejlődsz folyamatosan tanulsz, javítod magad, fejlesztesz stb.
Amúgy a tanár eleve zsarolással állt a kérdéshez, hogy nem fogad el semmit... és tudod terroristákkal többen nem tárgyalunk ...
17-es!
Akkor biztosan azért kezdted kisbetűvel a mondataid nagy részét, mert elfoglalt vagy...
Egyébként egy iskolában vannak szabályok, amiket -tetszik, nem tetszik- be kell tartani. Munkahelyen is vannak, akkor is, ha a főnökről van szó.
Ja, és persze van olyan is, hogy tisztelet. Beletartozik pl. az is, hogy egy kis tizenéves diák nem pofázik vissza, plána nem úgy, ahogy a kérdező tette (ha tette, de én erősen kétlem) egy tanárának.
22 es.... Igen az iskolában vannak szabályok. pl az is egy szabály, hogy a nem tanulmányi időben lévő program nem kötelező :) szóval egyéb kérdés?
a mondatokat azért kezdem kisbetűvel, mert nem hivatalos levelet szerkesztek, nem is tudományos cikket írok, és nem megrendelővel tárgyalok, se főnökkel... De érdekes, hogy ha elfogynak az észérvek jön a formai kötözködés..
szóval mégegyszer. A nem iskolaidőben lévő program nem kötelező. Eleve nem zsarolhat a tanár, hogy ő semmit nem fogad el. Szalagavató, gólyabál lehetőség, normális helyeken még jutalom is jár a szervezésben való részvételért.
Hát igen már itt sántít az egész. Nem fogad el igazolást? AZ tök jó nem is fogadhat el mert egy szombat esti iskolaidőn kívüli eseményen nincs is mit igazolni. Ha megyek illik megköszönni hogy segítek hiszen erre semmi se kötelez.
Ha meg nem megyek hát így jártak.
Mégis elképesztő pofátlanság ha belegondolunk hogy a szombat estémet áldozzam azért hogy segítsek de ha nem akkor meg ordítás? Miért fizetik az időmet talán?
Bunkó voltál.
Igen, én is baromságnak tartom, hogy muszáj elmenni, és igazolást se fogad el. Introvertált létemre mindig is utáltam az ilyen rendezvényeket, amire muszáj elmenni. Ha csak simán nem mész el, és vállalod, hogy beír, az a te dolgod. De beszólni nem kellett volna a tanárnak, hogy "húzzon már innen".
"Nagyon sajnálom, hogy a tanárok nem verhetik a diákokat"
Lehet, hogy a kérdező bunkó, de te se vagy különb! Verni a diákokat? Hol élsz te, és hányadik évszázadban?
Verni a diákokat?
Ahogy írtam. Engem személy szerint nyugodtan lehet verni egy feltétellel: viszonzás!
Egy így korrekt egy szó nem érhet ezért engem. Egy pofon. OKé jöhet. De visszakézből megy is a másik.
Addig mersz vagánykodni amíg emberedre nem találsz. Ha rendőrrel találkoznál és felszólítana valamire neki is elkezdenél 'frappáns' válaszokat adni? Lesznek pofonok amiket nem fogsz tudni vissza adni, mert az élet oszt ki neked párat. És vagy lenyeled és mész tovább vagy hőböröghetsz utolsó napjaidig fölöslegesen. Hiába van igazad azzal sokszor nem érsz semmit, mert lesz olyan aki nagyobb aki erősebb akinek nagyobb hatalma van vagy csak simán többen vannak. Azt hiszed erős vagy, mert bemertél szólni egy tanárnak és nem volt egyenlőre következménye? Minél tehetetlenebb valaki annál hangosabb vagy bunkóbb. Azt hiszed a csekkeket bunkósággal fogod befizetni?
Na ne röhögtess!
Majd 10-20 év múlva kíváncsi lennék mennyi pofont fogsz benyalni az élettől és milyen igazi akadályokat fogsz tudni leküzdeni.
Ha rendőrrel találkoznál és felszólítana valamire neki is elkezdenél 'frappáns' válaszokat adni?
Na nézzük.
A rendőr azt kéri hogy igazoljam magam adjak személyit. Erre joga van szó nélkül megteszem.
A rendőr azt kéri hogy álljak féllábon mert CSAK mert ő azt mondta. Erre nincs joga el is küldöm a retekbe ha rendőr ha nem.
Kb ennyi.
Azért nehogy már én teszek szívességet valamivel és még le vagyok cseszve ha nem!!! Azért álljunk már meg!
A szomszéd szól hogy bocsi arrébb kéne húzni a szekrényt egyedül nem bírom tudnál segíteni? Ez bizony egy szívesség. Ha megteszem köszönet illet érte, de ha nem a szomszéd akkor se szedheti le a fejem hogy mi az hogy nem segítek.
Dolgom nekem ez? Nem. Ez szívesség! Vagy megteszem vagy nem és az atyaúristen se kérheti számon ha nem, akkor miért nem. Mert én úgy döntöttem hogy nem azért nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!