Van joga a tanárnak orán elvenni a naplod?
"Nincs joga. Elvileg semmit sem lenne szabad elvennie tőled, még a mobilod sem, akár megcsörren, akár játszol vele az órán, ugyanis az a te tulajdonod."
Te zseni, a tulajdonát nem sértette senki. Az iskola házirendje szerint órán nem lapozgatunk naplót. Ha igen, a tanár azt az adott időszakra (órára) magához veheti. Ez minden oktatási intézményben így van.
Inkább ne jogászkodj, mert nagyon nem megy neked...
Inkább kussoljál!
A tanárnak, attól, hogy tanórát tart éppenséggel, ez még nem ruházza őt fel plusz jogokkal, ergo nem veheti el a tulajdonát, se egy percre, se többre.
A házi rend meg nem törvény, csak útmutató.
Mégcsak nem is elvette, hanem kivitette veled, szóval...
Beleolvasni nem kellett volna.
Én is ezt mondtam. Ez a lényeg, hogy nem elvette, hanem odaadta. Innentől fogva nem vonható a tanár felelősségre.
A házirend egy dolog, de a magántulajdonhoz védelméhez kapcsolódó jogait attól még nem írhatja felül. Tudod, van egy hierarchia a törvénykezésben és körülbelül a legalján található a házirend.
Tehát még kényszerített is...
Ez is szerepel a házirendben talán...?
Persze tök jogos.... -.-
"Érdekes dolgok ezek. Anno úgy volt ha jól emlékszem, hogy még a táskánkba sem nyúlhatott bele, ha valami eltűnt az osztályból, mindenkinek ki kellett pakolnia és úgy nézte végig a dolgokat. "
Táskába belenyúlni sokkal nagyobb dolog. :)
Szerintem van joga hozzá, mert az óra idejére vette el, amíg ettől semmi kárt nem szenvedtél, hiszen órán úgysem foglalkozhatsz vele. Belelapoztál, ezért vette el, és igen, ehhez joga van. Azt meg enm tudom, hogy olvasott bele, ha közben végig órát tartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!