Koleszos vagyok, most kezdtem a kilencediket, de nagyon nem bírom. Mit tegyek? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Arany János Tehetséggondozó Programba vettek fel, Tatára, az Eötvös József Gimibe. Nagy álmom volt bekerülni ide, azt hittem, a kolesz is jó lesz. Én magam is tatai vagyok, de nem lehet visszamondani a koleszt, mert kötelező része, elmaradhatatlan tartozéka a programnak. Én viszont egyszerűen nem bírom. A régi osztályomba viszonylag jól beilleszkedtem, itt viszont olyannyira nem megy (pedig próbálkozok, de én nem vagyok "menő"), hogy depressziós lettem, és már azon gondolkodok, hogy nyugtatót kellene szednem. Beszéltem anyuval - ő azt mondta, fontosabb a lelki egészségem pár ingyen extránál. Ti hogy vagytok ezzel? Vannak köztetek, akik nem bírták a koleszt, és máshova iratkoztak? Lehetséges ez? Hogyan éltétek meg? Milyen hatással volt ez rátok nézve?2014. szept. 3. 20:38
1/13 anonim válasza:
A kolesz miért lenne kötelező?
2/13 A kérdező kommentje:
Mint írtam, a kolesz az Arany János program kötelező része, nem lehet visszamondani. :/ Ne kérdezd, miért, nem én találtam ki :S
2014. szept. 3. 20:44
3/13 anonim válasza:
Elhiszem,hogy nehéz,de ha mármost,ennyi stresszt sem tudsz elviselni és gyerek létedre a nyugtatókon jár az eszed,akkor mi lesz később? Az élet,a munkahely és a későbbi esetleges családi és más problémák sokkal nagyobbak és nagyobb kihatásúak,mint egy szaros kollégium. Most mindenképp menő akarsz lenni? Mi az ,hogy menő? Hogy a többiek nagy pofával,piával, bagóval,menő cuccokkal hirdetik a primitívségüket? Igen,lehet jóhogy kerülsz kínos és hülye helyzetbe,elismerem. De ne legyél te magad hülye,mint azok,akik kiugrálnak az ablakon,mert egy csapat barom cikizi őket.Ne akarj mindenáron megfelelni és hasonlítani.Tudsz konkrét példát írni,mi a baj?
4/13 anonim válasza:
És ha még csak most kezdted a kilencediket,(3 napja igaz?) akkor hogyhogy már nem bírod?
A legfontosabb az, hogy kialakíts egy baráti kört a szobatársaid és közted, a többi meg majd megy magától. Velem is így volt de hamar összehaverkodtunk. Ne add fel, és nemsokára már szeretni fogod a kolit! :)
6/13 anonim válasza:
Ha annyira nem megy ne erőltesd. Én haverom is járt egy olyan suliba ahol kötelező volt a kollégium, de az részen olyan jellegű iskola volt. Ő elég nagy party arc volt, de ő sem bírta 3 hónapnál tovább. Pedig nem voltak úgy bezárva mert volt kimenőjük meg minden.
Ha nem bírod inkább menj át másik iskolába, egyébként a mai világba mindegy az iskola neve, lényeg hogy az érettségi vagy az adott szakma papíron meglegyen.
7/13 anonim válasza:
Én biztos nem bírtam volna a kollégiumot. Szerintem anyukádnak igaza van. Büszke lehetsz magadra, amiért felvettek, de egy "átlagos" gimnáziumban is elérhetsz olyan eredményeket, hogy ne kerülj hátrányba a továbbtanulásnál.
8/13 A kérdező kommentje:
Nem, nem erről van szó, hogy bagóznak, vagy ilyenek, hanem arról, hogy egyszerűen én máshoz vagyok szokva. A régi osztályomba okosabb gyerekek jártak, itt viszont a szobámban is az a legfőbb téma, hogy ki kivel jár, milyen cuki ez a pasi. Lehet, hogy a korosztályomban ez a normális viselkedés, de én ezt nem tudom elviselni. Igen, kikészít a kolesz, de nem vagyok antiszociális, mert vannak barátaim, akikkel szoktunk röhögni, jól érezzük magunkat, de nem úgy, mint ezek. Plusz azért elég sok családi problémám volt életem során (apám a szemem láttára ütötte anyámat, néha engem meg a tesómat is, börtönben is volt, amiért rengeteget bántottak, szegény családból jövök), szóval azért nem lehet nyámnyilának nevezni. Ebben a koleszos tekintetben igen, ez tény, de nem tehetek róla, ha egyszer gyomorgörccsel megyek be. Nem csak 3 napja ismerjük egymást, mert együtt voltunk kétnapos és hatnapos gólyatáborban is. Nem jött össze, egyedül érzem magam, nem figyelnek rám, pedig próbálok bekapcsolódni beszélgetésekbe.
2014. szept. 3. 20:58
9/13 anonim válasza:
majd idővel változni fog a dolog, de ezért neked is tenned kell. megszokod az új környezeted, új barátokat szerzel és minden jó lesz, csak a kezdet nehéz. lehet későn érő típus vagy és téged még nem érdekelnek azok a dolgok, mint a szobatársaidat(pl. srácok, bulik)
10/13 anonim válasza:
Jaj,hát akor ez nem annyira gáz,mint gondoltam:D. Persze, hogy a psis dolgokon kezdik,mert ők is zavarban vannak és először ezzel próbának meg menőzni,ez a témam mindig bejön.Hidd el,futnak néhány kört és lenyugszanak. Ha pedig kérdezik,hogy veled mi van,mondd azt, hogy te az általánosban nem foglalkoztál a pisis fiúkkal,majd most. Tényleg nem lehetsz szerencsétlen,ha az eddigi életedet átvészelted,ne most bukj ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!