A tanárnak van joga megütni egy kisiskolást még úgy is hogy oka van rá?
Figyelt kérdés
2014. jan. 11. 11:47
2/22 anonim válasza:
egyértelműen NEM a tanár semmilyen esetben nem ütheti meg a diákot
3/22 anonim válasza:
Természetesen nincs. Nagyon kevés helyzetben van "jog megütni egy másik embert". Talán csak a küzdősportok a kivétel ill. a jogos önvédelem. Ezesetben egy felnőtt üt egy gyereket, aki ráadásul tanár, igencsak az állásával játszik az illető. Egy rakás fegyelmező eszköze van, a testi erőszak nincs közte. Ha nem tud uralkodni magán, ne menjen tanárnak, illetve ki kell rúgni, ha mégis elment.
4/22 A kérdező kommentje:
Abban az estben hogyha pl. nem hagyja abba a beszélgetést a tanár kérésére sem akkor?
2014. jan. 11. 11:58
6/22 anonim válasza:
sok mindent tehetett volna de az ütés nincs köztük
7/22 anonim válasza:
A diáknak joga van semmibe venni a tanár kérését? Olyan jó hogy minden gyerek és szülő tudja mik a diákok jogai, de a kötelességekről gőzük nincs.
8/22 anonim válasza:
nem ütheti meg ebben az esetben vagy ki kéne küldeni az osztálybol vagy elültetni az osztálytárs mellől
9/22 anonim válasza:
Tegnap nem kaptál kielégítő választ?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Amúgy NEM, NINCS joga. Kirúgtak érte?
10/22 bumbi02 válasza:
Joga nincs, de szerintem erkölcsi alapja van. No nem egy olyanért, hogy beszélgetnek a diákok. De saját magamról is tudom, hogy általános iskolában megérdemelten kaptam pofonokat, vagy "pajesz-tépést"... Mert sokszor pofátlan voltam. Manapság, meg ha meglegyintenek egy diákot, már az összes híradó azzal van tele... Pedig nem olyan rég jártam én se általános iskolába, (20 éves vagyok).....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!