Miért kell bunkónak és türelmetlennek lennie egy testnevelés tanárnak?
A testnevelés tanárom nagyon mogorva és bunkó, ott köt bele a diákokba ahol tud, velem úgy beszél mint a kutyával kb. azt látom rajta nagyjából hogy mivel én nem vagyok túl jó a labdajátékokban meg a tornagyakolatokban, egyenesen lenéz, bénának tekint és ennyi. (De ahogy írtam, másokkal se sokkal rendesebb)
Ezenkívül iszonyatosan türelmetlen, hamar felemeli a hangját is.
Miért kell ilyen mogorvának és bunkónak lennie egy tornatanárnak? Szerintem a testnevelés órák megtartásán kívül feladata lenne az is, hogy megszerettesse a diákokkal a mozgást, a sportot, de ez nem azt csinálja, hanem inkább megutáltatja a tornaórákat mindenkivel. Ha ilyen a stílusa biztos nem fogja a tornaóráit senki se szeretni.
A miénk is tapló volt, majd az őt követő is. Engem egyszer megbuktatott félévkor, mert pár gyakorlatból adott időn belül nem tudtam annyit csinálni, mint amennyi a lapján volt. Az nem volt mentség, hogy mindig is gyengébb voltam, légcsőszűkülettel, illetve hogy épp akkor sikerült nagyon megnyúlnom (168cm lettem 48kg-hoz). Sokszor megalázott, rühelltem is az órát. Az ofő meg azon poénkodott, hogy majd pótvizsgán ott fog mozizni, meg anyámnak azt hazudta, hogy nem tesizem, ezért buktam meg.
A másik meg korábban röp- vagy kézilabda edző volt, ha jól emlékszem, az összes órája abból állt, hogy vagy a fejünk felett ütögettük a labdát, vagy párba álltunk és egymásnak. Ami nagyon nem tetszett benne, hogy uszított, mindig le akarta győzetni a másikat.
Az általános iskolai tesitanárommal nem voltunk jóban, ő nem kedvelt engem és az érzés kölcsönös volt. Volt egy kedvence, egy nagyon jó alakú, sportoló csaj, mindenkinek olyannak kellett lennie, mint ő. Ez a tesi tanár megutáltatta velem a mozgást. Nem volt benne rosszindulatúság (azon kívül, hogy 8.-ban csomószor mondta, hogy nem lesz sokáig ilyen alakom, mert ő biztos abban, hogy el fogok hízni), de nem volt motivált, a kisugárzása is, mint minden 60 éves tesi tanárnak... Szóval utáltam mozogni, alig jártam be órákra, 3-mas átlagom volt egész felsőben. Én sem voltam motivált.
Gimnáziumban meg a világ legjobb fej tesi tanárát kaptam meg. Végtelen türelmes, kedves, vicces, viszont határozott és nagyon jól tanít. Meg fiatal, 30egypár éves, tele van energiával, nem unalmasak az órái. Miatta szerettem meg annyira a tesit, hogy laza 2 hónap után a fejembe vettem, hogy testnevelésből fogok érettségizni. Plusz órákra is bejárok. Semmi rosszindulatúság nincs benne, elszállva sincs magától. Ha beszélnek, mikor ő is beszél, nem ordibál, mint egy idegbeteg, hanem belefúj a sípjába és mindenki rájön, hogy el kéne kussolni. :D
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!