Egy tanárnak van joga megütni egy kisiskolást úgy is hogy van oka rá?
Figyelt kérdés
2014. jan. 10. 18:44
1/5 anonim válasza:
Hát meg ezt fogalmaznod sikerült nagyon most…
Amúgy semmilyen körülmények között nincs joga megütni, amennyire én tudom. Se úgy, hogy van rá oka, se úgy, hogy nincs. (Persze olyasmi előfordulhat, hogy véletlen megüti, mert nem látja az ajtó mögött, vagy valami hasonló, de erre is meg kell próbálni odafigyelni.)
2/5 A kérdező kommentje:
A kérdést úgy értettem hogy pl. a gyerek vergődik a tanár óráján, nem fogad szót, és a tanár erre megüti.
2014. jan. 10. 19:03
3/5 anonim válasza:
Azért, mert a tanár alkalmatlan a nevelésre, nem kell megütni a gyereket. Nyilán mindenhol vannak szocializálatlanabb gyerekek, de nekünk is voltak olyan tanáraink, akiknek az óráját még ők is normálisan végigülték, egy mukk nélkül.
4/5 anonim válasza:
Sajnos nem ütheti meg, mert a gyereknek "jogai vannak, és rögtön rohan az ombucmanhoz". A "sajnos"-t nem úgy kell érteni, hogy szerintem agyba-főbe kéne verni a gyereket okkal-ok nélkül, hanem ezzel a tilalommal csökkent a tanárok tekintélye; jóformán a diák elküldheti a tanárt a "k***a a****ba", a tanár pedig csak annyit reagálhat, hogy szépen visszamosolyog rá, mert még ha csúnyán is néz, várhatja a retorziót. Addig, amíg ez a joguk megvolt, legalább a diákok féltek attól, hogy kaphatnak verést, ha nem jól viselkednek.
5/5 Dobrai Eniko válasza:
Nem nincs még akkor sem ha negyo nyomós az ok!!!NINCS SEMMI OK!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!