Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy általános iskolai tanárnak...

Egy általános iskolai tanárnak miért kell beleszólnia abba, amit a gyerekek szeretnek csinálni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A 4 osztályos ált. iskolában volt egy tanárnőnk, aki mindig beleszólt a dolgainkba. Például szerettem a Tini Nindzsa teknőcöket (meg más is). Ilyen matricákkal díszítettem a tolltartómat. Mindig mondta szörnyülködve, hogy ilyeneket nézek. Az sem tetszett neki, ha valamelyik diák szeretett valamit gyűjteni. Egy lány pl. szerette gyűjteni a ceruza végére helyezhető radírfigurákat, ami gorillás és dinós volt, többféle színben lehetett kapni akkoriban. Neki azt mondta, ne gyűjtögessen ilyeneket.

Sok mindent el tudnék mesélni, hogy mi mindenbe szólt bele, amit szerettünk. A másik tanárnőnk mondta nekünk kedvesen, hogy nem kell vele foglalkozni, csak csináljunk azt, amit szeretünk. :)

6. osztályos koromig azt hittem, hogy csak nekem volt ilyen hülye tanárnőm. a 4. osztályos tesómtól megtudtam, hogy az ő tanárnője is beleszólt abba, hogy gyűjtik a gyerekek a kosárlabdás kártyákat. Be is hívta az igazgató urat, aki ki volt akadva, hogy a tanárnő minek szól bele a gyerekek dolgaiba. Hozzátette, hogy az ő lánya pl. szeret radírokat meg képeslapokat gyűjteni, és imádja a Garfieldot. Miért olyan nagy baj az? Úgyhogy arra kérte a tanárnőt kedvesen, hogy neki nincs jogai ilyesmibe beleszólnia.

Egy gimis barátnőm mesélte, hogy neki is volt hülye tanárnője, aki nem szerette, ha a gyerekek nem a hagyományos füzeteket használták, mint pl. ez: [link]

Sok gyereknek más-más borítójú füzete volt. Abban az időben elterjedt volt a Mickey Egeres meg a Dargay Attilás iskolafüzetek (sajnos ezekről nem tudok képeket mutatni). Azon is kiakadt, ha matricákat ragasztottak rá.

Egyik unokanővérem említette, hogy a fia tanárnője a gyerekek pólóviseletébe szólt bele. Volt akinek Pokémonos, Tom és Jerry-s vagy Verdás pólója volt, és a tanárnő mondta nekik, semmilyen figurás pólókat ne viseljenek. És ez kiverte a biztosítékot a szülőknél a szülői értekezleten.

Mit gondoltok, miért kell nekik beleszólniuk ebbe? Egyáltalán helyes dolog ez? Nektek van erről történetetek?

2014. jan. 4. 20:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan emberek, akik csak azért beszólnak, mert miért ne. Nem kell velük foglalkozni, Ha tanárról van szó, és emiatt negatívan kivételez veled, akkor kell szólni az igazgatónak, ő elrendezi a dolgot.
2014. jan. 4. 20:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is túlzás, amit felsorolsz. Olyan volt velem általánosban, hogy a tanár úgy általánosságban mondta, hogy ez meg az, de konkrétan nem beszélt le senkit semmiről. Amúgy a tini nindzsákhoz: egyik magyartanárunk inkább azt mondta, tanuljuk az ő neveiken a reneszánsz festőket. :D

Szóval nekem hál istennek nem volt ilyen rossz tapasztalatom, de szerintem igazad van. Mondjuk azt megértem, ha pl. abba szól bele, hogy hogyan vezessék a füzetet a kicsik, mert azt ott kell megtanulniuk, vagy hogy ne írjanak zselés tollal, mert a tanárnak kisül a szeme, ha olvassa.

Én gimiben utáltam, hogy az ofőnk folyton közösségi feladatokat csinált, hogy mindenki mindenkivel barátkozzon (32-en voltunk). Nem arról van szó, hogy nem bírtuk egymást, vagy bármi, de most mindenkivel nem lehetett barátkozni. neki az volt a mániája, hogy ne klikkesedjünk... -.- Az agyamra ment. Egyik osztálytársam kérdezte: ő talán az összes tanárral jóban van? Na hát épp ez az.

2014. jan. 9. 20:15
 3/3 Tom Benko ***** válasza:
Olyan 50 éves körülinek saccolom, és neki még az a fixa ideája, hogy csak úgy lehet valami jó, ahogy ő képzeli. Sajnos vannak ilyen tanárok. Addig nem szólhat bele, amíg nem vélelmezhető akár rövid, akár hosszú távon károsnak vagy egyéb módon problémásnak. Amúgy jó tanár minden ilyet ki tud használni a munkája javára, azaz a tanításra.
2014. jún. 1. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!