Buktál már le puskázással? :D
Engem valahogy sosem kaptak el. Volt hogy nézett a tanár, de nem estem ki a "szerepemből", végül elfordult. Csak akkor lehetsz sikeres, ha tudsz is valamit az anyagból, vagy legalább tudod, mi hol van a puskán.
A matektanárom egyszer félrevont és mondta nekem, hogy tudja hogy puskázom, és de nem tudja hogyan, viszont rá fog jönni... De nem jött rá :D
20/N
Én még nem puskáztam, remélem nem lesz rá szükségem. :)
Az összes sztorit végigolvastam, halálra röhögtem magam. :)
Viszont osztálytársaimról van történetem.
1. Idén (8. o., 6 osztályos gimi): Osztálytársam földrajz topográfia előtt a kezére felírta a franciaországi helyszíneket, mert szerencsétlen nem tudta, hogy kell leírni. Elkezdtük írni a topográfiát, a tanár hátra ment, ahol az osztálytársam ült. Ránézett és látta, hogy valami kezére van írva. Rögtön kiküldte kezet mosni, Utána jól kiosztotta, hogy hogy merte a kezére írni a helyszíneket, szerencséjére nem kapott egyest.
2. Idén: Pót-történelemdolgozatnál osztálytársnőmnek a padtárs barátnője elkezdte suttogni a megoldásokat (félévi jegy múlt rajta). Akkor a töritanár kérdezi, hogy ugye nem a megoldásokat suttogja. Utána már nem tevékenykedtek. Ez az eset sem zárult 1-essel. :D
14/F
Iroalom óra előtt mindig angol volt. És szemét irodalom tamnárunk volt, aki mindig szívatott minket. Egyszer vagy 20-25 füzet-oldalból írtunk, de a főbb dolgokat angolul felírtuk a táblára. Persze az olyan szavakat amik minden nyelven ugyanazok, azokat hanyagoltuk, de egész sokminden ráfért. Irodalomtanárunk persze nem beszélt angolul. Bejött az osztályba, már égett a vágytól, hogy irathasson, és máris "gyerekek lapokat elő első kérdés..." Mi meg szépen leolvaszuk a válaszokat a tábláról. És majdnem mindenki 4-est írt :DD
Utána ezt a módszert sokszor alkalmaztuk. Feleltetésnél is. Csak akkor volt gond, amikor egyik osztálytársam magabiztosan kiállt felelni (táblán már fen volt az anyag) És a tanárnő letörölte... na akkor volt pofáraesés :D
Nagyon profi technikáim vannak, még soha nem buktam le úgy igazából. 2 féle van:
1. Van egy szív alakú, kinyitható medálom, ami mindig rajtam van. Ha ideges vagyok, mindig birizgálom, már a tanárok is megszokták, ezért föl sem tűnik nekik, amikor a második padban kihajtogatok belőle egy A/5-ös térképet (én és a föci két külön dolog vagyunk). Most így belegondolva nem is értem, hogy nem látják :D
2. A sima, világoskék tolltartómat év elején mindenkivel aláírattam. A jelenlegi állapota nem éppen nevezhető kulturáltnak, tele van rosszul megrajzolt szívecskékkel és hadseregnyi smiley-val. A puskát mindig ráírom, szép, cirádás betűkkel, utána szavanként szívecskéket is rajzolok. Soha nem buktam le vele.
Egy olyan eset volt, hogy nem is én puskáztam, de félreérthető helyzetbe kerültem. Még 6-ban ilyen angol vizsga próbatesztet írtunk (2 jegyet ért már ez is). Évfolyam szinten írtuk, külön padokat vonszoltak ki a terem elé, annyian voltunk, ezért a tanár ki-be járőrözött. A barátnőm az első padsorból egy zsebkendő galacsint dobott nekem, rajta az angol szavakkal, amiket nem értett, és persze, hogy abban a pillanatban jött be a tanár, amikor a kezembe fogtam azt az asztalon. Mentve a menthetőt, (túl) gyorsan belefújtam az orromat, hátha nem kéri el. Elkérte (Fúj...). A szerencsém az volt, hogy a barátnőm már előtte is rajzolgatott a zsepire, és a tanár a papír sarkába írt szavak helyett csak a nagy, középre rajzolt smiley-t találta meg. [Tanárnő: Ez mi kislányom? Én: Zsebkendő, náthás vagyok. T: és egész véletlen van rajta rajz? É: Igen, véletlenül. Csak ezt találtam... T: Fogadjunk, hogy a földön...] Szerencsére megúsztam.
Fizika TZ alatt a tanár mindig megkérdezte, h kimenjen-e mi meg ezerrel bólogattuk. És tényeg kiment. Persze mindenki füzet, könyv elő, írkálás minden. A tanár meg még kopogott is mielőtt belépett az ajtón xD
Kémián meg baromi könnyen lehette puskázni. Padon könyv kinvolt (nem kellett erakni) előttem egy nagydarab gyerek ült, a tanárnő meg az asztalnál jegyzetelgetett,néha nézett csak fel. Én lazán kinyitom a könyvet, és szépen kimásolom belőle ami kell. A tanárnő észre se vette...
Még egyszer elsőben puskáztam,mert nem tudtam,hogy melyik hónap hány napos,és a padomban volt egy ilyen kis naplócska,abba bele volt írva,és mikor kihúztam a padból,hogy megnézzem,a tanárnő odajött és elvette,de nagyobb gond nem lett szerencsére.
Egyébként én mindig nagyon jól puskázok,nagyobb lebukós sztorim nincs is,olyan számtalanszor volt,hogy az osztály írta a dolgozatot,síri csend volt,én meg a padból kihúztam a lapomat,és úgy csörgött,vagy hogy is mondjam,hogy csodálom,hogy a tanár nem hallotta meg. :D
Illetve van még egy történetem,de ez nem velem történt. Az egyik lány az osztályból puskázott,és minden jól is alakult,nem bukott le a doga írásánál,csupán csak ott volt a bökkenő,hogy az a lány abból a tárgyból mindig 2-es alja volt,és furcsa volt a tanárnak,hogy hogy tud ő 1 hibapontos ötöst írni,ezért következő órán kértem,hogy mondja el az anyagot,természetesen nem tudta,és beírta neki az egyest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!