Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek mennyire jogos,...

Szerintetek mennyire jogos, helyes, ha betiltják a kávét és a koffeines teát egy gimiben (de közben energiaitalt be lehet vinni)?

Figyelt kérdés

Ehhez tényleg nem tudok hozzászólni... Nem az oviban vagyunk, ahogy nem is általános iskola alsó tagozatában. A gimnázium az a hely, ahová egyetem előtt járnak az 1-2 év múlva már választójoggal rendelkező fiatalok. A kávé és a tea is természetes koffeinforrás, semmi baj nincs azzal, ha valaki napi egyet, max. kettőt bedob. Nem ezt szokták vedelni az emberek, hanem a sokkal károsabb energiaitalt. Nem vagyunk fundamentalista mormonok, tudtommal az igazgató úr sem az, szóval semmi logikát nem látok benne.

17 éves vagyok, tea (vagy kávé/cappuccino) nélkül nem nagyon tudnék elviselni egykét napot. Három elég nehéz fakultációt viszek emelt szinten, amelyekből egy-egy emelt témazáró elég nehéz, rengeteget kell rá tanulni. Hiába kezdem tanulok óráról órára, hiába kezdem el napokkal előtte, előző nap szinte mindig belecsúszik az éjszakába az egész utolsó átnézése és akkor még nem beszéltünk a házi feladatokról a többi tantárgyból is. Emellett délutáni elfoglaltságaim is vannak: hangszer, emelt érettségi felkészítők, szakkörök, plusz nyelvórák. Vannak olyan napok, amikor 0. órával kezdek, illetve 9. óráim vannak, amelyek szintén baromi fontos órák, ahol fontos, hogy odafigyeljek. Még a "short sleeper" embereknek is kell kb. 5 óra alvás, nemhogy egy átlag embernek.

Teát, meg kávét, még a sportguruk is isznak...

Mennyire tartjátok ezt egy üdvözlendő döntésnek egy gimnáziumban?

febr. 1. 17:54
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
0%

26.

Hiába írod ezeknek, valami asszonysutyorgóból idesereglett értetlenek gyülekezete.

febr. 2. 10:05
 42/47 anonim ***** válasza:
17%

29.

Te szerencsétlen ugyan azt hajtogató végeredmény...

Mikor jártál faktos elitgimibe?

Mikor érettségiztél 2 tárgyból emelten?

Mikor jártál komoly egyetemi szakra?

A tankönyvek lebutítottak használhatalanok. Mikor volt a kezedben utoljára gimis tankönyv?

Az óraszámoknál a heti 5 tesi, meg a hittan a legfontosabb.

Milyen faktokra jártál heti hány órában te fogalmatlan?

😂😂😂

febr. 2. 10:27
 43/47 anonim ***** válasza:

Ó, wow... Veled valami nagyon nincs rendben, hogy ennyire rápörögsz a témára.

A következő 5 évben meg egy életre ki fogod magad égetni. :)

febr. 2. 12:04
 44/47 anonim válasza:

Úgy írok választ, hogy nem igazán olvastam el az előzőeket!

Én gimnáziumba jártam, rengeteg emelt fakttal már 10-11. osztálytól kezdve. Bár elég laza gimnáziumba jártam így kilehetett menni az épületből stb, de a mi időnkben sem volt a büfébe erős kávé, hellből is a kávés illetve a zéró cukros vagy milyen.

És viszonylag hamar ráfüggtem a kávéra mégha nem is egészséges, de ez ennyi idősen akkor sem egészséges (bár nem éhgyomorra jót tesz napi 1-2 az emésztésnek)

Sajnos vagy nem sajnos az oktatás és az iskolák egyre jobban rávannak kényszerülve arra, hogy ilyen szabályokat vezessenek be. Azért mert van az a réteg aki annyira rávan függve az energiaitalokra, kávéra hogy képesek minden szünetben inni. A dohányzásról nem is beszélve.

Itt most főleg te is ebbe tartozol.

Fakt ide fakt oda, én úgy gondolom hogy ez a generáció ami felnövekszik egyre rosszabb. Ha ennyire koffein függő vagy vigyél termoszba reggel előre lefőzött kávét, feküdj le időbe nem kell éjfélig tiktokozni, ha tudod, hogy csütörtökön témazáró ne szerda este tanulj rá. Igyál matchát. Hidd el előző generációk is kibírták az iskolát úgy, hogy nem volt hell meg kávé meg iqos hasonlók. Sőt ismerek olyan iskolát ahova a hellt sem lehet bevinni és nem általános iskola. Szerintem kicsit szedd össze magad!:)

Ha elmész egyetemre csak rosszabb lesz.

febr. 2. 15:42
 45/47 anonim ***** válasza:

Ha a büfében nem lehet kapni - ezt végülis az első iskola határozza meg - akkor vidd be termoszban. A termoszba hátizsákodban legyen, az ajtóban ne lengesd, ennyi. Idd meg szünetben.

Egyébként ez valami extrém vallásos suli? Az is egy megoldás lehet, hogy átmész máshová. A legtöbb helyen a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy mit iszol.

febr. 2. 22:27
 46/47 A kérdező kommentje:

#44.

Még a szövegértést sem voltál képes megtanulni. XD

febr. 8. 22:39
 47/47 A kérdező kommentje:

#45.

Az a vicc, hogy egyedül a mormonizmus fundamentalista értelmezései tiltják a kávé és a tea fogyasztását. A katolikus suliban még tartanak ünnepek körül kávé- és teadélutánt is.

febr. 8. 22:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!