Mi lenne ilyenkor (gyerek bántalmaz szóban gyereket) a helyes szülőként?
Egy nyilvános internetes fórumon, amit az osztálytársak és többeknek a szülei is látnak a gyerekek elkezdték egymást piszkálni a kissé viccestől az egészen komoly leszólásig. Egy gyerek osztja ki a többit, de szinte senki nem figyel rá. Viszont mostanában ez odáig fajult, hogy az egyik osztálytársra nagyon csúnyákat ír. Viszont senkinek a szülője és az ezt olvasó tanár se avatkozott eddig be a fórumon. Ez így helyes? Ti mit tennétek? Általános iskolások.
Nekem nagyon bántó az egész, szülőnek jeleztem, hogy mi történik, de annyival elintézték tud róla. Az összes gyerek ugyanúgy olvassa a bántást, egyikük írta ez nem helyes. De nem töröltette a gyerekkel a sértegetést. Ti mit tennétek?
Szülők is írhatnak oda be?
Ha igen, akkor én helyre raknám azt a gyereket és azt is kerek-perec leírnám, hogy apját-anyját is minősíti, ha ő bárkivel szemben is így viselkedik.
Olvassa csak ennek a gyereknek is az apja meg anyja, akadjanak csak fönn rajta nyugodtan!
Az ilyen piszkálódóknak az a legfőbb fegyvere, hogy a legtöbben nem mernek, nem akarnak visszaszólni, nehogy ők legyenek a következő céltábla. Ilyenkor kell hangosan és határozottan kiállnia valakinek, és helyre raknia az illetőt. A szülők is sunnyogjanak nyugodtan, legföljebb ők is kapnak éles megjegyzést, amiért hagyják, hogy a gyerekük ezt csinálja.
Lehet, hogy balhé és vita lesz, de legalább nem tudja akadálytalanul tovább csinálni a bántást az illető.
Nincs a gyerekeknek netes közösségi fóruma.
Ha lesz is csak szűk baráti csoport csak, amiben van 2-4 jobarát és nem az osztaly.
Kiskorúak fel se regisztrálhatnának pont ezért.
De szülői felügyelettel lehet csak minden ilyen is.
Be kell szüntetni a közösségi beszelgetéseket ha nem tudják a felnőttek szabályozni korlátozni az egészet
Ezt mindenképpen nézd meg a reagálás a rossz csak
Megszuntetgető az arrogancia kommunikációval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!