Szerintetek sem fair, amit az osztályfőnököm csinál?
Végzős vagyok gimiben. Az ofimról tudni kell, hogy kilencediktől nagyjából leszar minket, minden fontos dolgot más tanároktól/diákoktól tudtunk meg az eddigi 3 és fél év alatt. Ezzel eddig még annyira nem is volt baj, nyilván bosszantott minket, de elengedtük. Csak az a helyzet, hogy most már végzősök vagyunk, így ebben az évben sokkal több információra és támogatásra lenne szükségünk, mivel hogy ugyebár mi magunktól nem sok mindent tudunk. Szerintem az ofi dolga lenne a továbbtanulásról, az érettségiről és az ezekhez szükséges dolgokról beszélgetnie velünk és tájékoztatni minket.
Azonban ebben az évben (már 3 hónapja járunk iskolába) eddig egyszer esett szó továbbtanulásról, akkor is azt kérdezte meg, hogy hova tervezünk menni, van-e már valami tervünk.
Például az egyik barátommal is most tudtuk meg, hogy ügyfélkapu szükséges a továbbtanuláshoz. Természetesen nem az ofinktól.
Ez szerintetek se normális? Vagy más iskolába is ennyire magukra vannak utalva a diákok?
Nem tudjuk milyen papírokat kell kitölteni, ezt az ügyfélkaput sem tudtuk eddig, valaki azt sem tudja, hogy hova akar tovább menni, nem tudják ezen felül sokan azt sem, hogy az új pontozási rendszer hogyan működik, nem tudjuk, hogy melyik érettséginek kapjuk meg csak a 60%-át, nem tudjuk, hogy honnan kellene infókat szereznünk. Soroljam még?
Februárban kell leadni a jelentkezést, ami nincs messze.
Nem akarok vitatkozni veletek, csak nem értek azzal egyet, hogy ez nem az ő feladata lenne.
Tokre igazuk van azoknak, akik azt irtak, hogy ez nem az ofo dolga.
A felvi.hu-n tenyleg minden fent van. Es egyaltalan nem elavult, nemreg lett teljesen megvaltoztatva, mert igazodott az uj felveteli rendszerhez.
Egyetemi hataskor lett, hogy mire adnak intezmenyi pontokat, milyen erettsegiket fogadnak el stb. Nincs ember aki minden egyetem minden szakaval kepben van, hogy mit hogy erdemes, meg mi a kovetelmeny. Ennek szepen utana kell nezni, hogy milyen lehetosegeid vannak, milyen erettsegiket kell csinalnod, hogy tudsz tobb pontot szerezni. Ezeket mind megtalalod a honlapon. Elsore lehet nehez atlatni, es ha nem is ertheto minden akkor pl. van kalkulator a felvin amivel tudod probalgatni, hogy mit hogy szamol, ha beirsz eredmenyeket, nekem ez sokat segitett.
Mar csak azert is meg kell baratkoznod a felulettel, mert minden a felvi.hu-n keresztul tortenik. Nem kell semmit sem papiron beadni. A jelentkezesi folyamaton vegigvezet a honlap, sok segitseggel, ugyfelszolgalattal stb. ha elakadnal. Leirja mit kell feltolteni esetleg (egyre kevesebb mindent amugy).
A te jovodert egyedul te vagy a felelos, lehet ennek nem erzed a sulyat meg, de majd az egyetemen megfogod, es majd rohejesnek latod, hogy ezen az erettsegin porogtel. Nagyon eles valtas lesz, hogy ott konkretan tenyleg magadra leszel utalva.
Nem vagyok kiégett tanár. Sajnos rámsóztak egy 12-es osztályt. Nem lehetett elutasítani.
Te olyan dolgokat vársz el amihez én nem értek és nem is akarom megtanulni.
20 éve kicsit más volt a rendszer, értelek már titeket.
Azért nem értettem eddig, hogy miről beszéltek mert nálunk (nem csak a mi iskolánkba) minden osztályfőnök ezeket megcsinálta. Ez az alap, de látom nincs mindenhol így. Ezzel nincsen baj, csak nálunk nem ez a megszokott.
Miért lennénk sík hülyék mindenhez? Azért, mert nem vágjuk a megújult érettségi/felvételi rendszert és követelményeket?
Igen, tudom, hogy én vagyok a felelős a jövőmért, nem azt várom el, hogy érettségizzen le helyettem, és nem is azt, hogy bármit is csináljon meg helyettem, csak információkat szeretnék kapni.
Nem tudom, hogy mennyire tudjátok de ma már nem olyan könnyű egy normális egyetemre bekerülni. Egy szóval nem mondtam azt, hogy azt akarnánk, hogy tanuljon helyettünk, vagy döntse el hova menjünk tovább. Csak segítsen. Mivel állítólag a tanár a diákért van, és azért, hogy segítse az oktatását és a nevelését.
Mondom, azért volt furcsa nekem amit írtok, mert eddig csak olyan tanárokkal találkoztam (ofimon kívül), akik ezeket szívesen megcsináltak, mert számítottak nekik ennyit a diákjaik.
Feltettem egy kérdést, le lettem síkhülyézve és életképtelenezve. Én szerintem nem írtam semmi tiszteletlent, amiért így kellett volna válaszolni. Elfogadom a véleményeteket, csak én eddig mást tapasztaltam, azért volt számomra érdekes ez a helyzet az ofimmal. Köszönöm a válaszokat és a szép szavakat. Szebb napot! :D
Hogy fogsz így kollégiumba jelentkezni? Hogy fogsz így ösztöndíjat megpályázni? Hogy mész el Pannónia programmal külföldre tanulni?
Mindegyikhez szöveget kell értelmezni, intézni kell az ügyeket magadtól, járni a kormányhivatalma, és nem csinálja meg helyetted a TO néni vagy bácsi. 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!