Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit lehet tenni ilyen esetben?...

Mit lehet tenni ilyen esetben?(osztályfönök ajándéka)Ti soknak gondoljátok vagy nem?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet,hogy az osztálytársaim szülei kitalálták,hogy kávéfőzöt fogunk adni be is kellett fizetni 10 ezer forintot.Aztán most mindenki kezdi ,hogy azt csak a szülők adták és ,hogy az osztálynak is ki kell valamit találni.A többiek kinéztek valami 30000 forintos ilyen ládát amibe pia dohány meg cigi van.Igazából szerintem közönséges ajándék mert lehetne személyesebbet adni.Illetva az ofőnk így "titkolja vagy talán szégyelli" hogy cigizik és az utcán is dugdossa ha találkozol vele szóval szerintem kellemetleb lenne neki cigit adni.Bekéne még ezért adni pluszban 2 ezer forintot ami még talán nem is lenne sok de azért 12 ezer forint szerintem sok fejenként.Az osztálytársaim nem tudják elfogadni hogy én ezt így gondolom rajtam kivül még 1 ember gondolja így.Mindenkinek ki lett kérve a véleménye vagyis lehetőséget adtak,hogy elmond neked mi erről a véleményed viszont mikor kimondtuk azt hogy nem szeretnénk ezt akkor csak ordibálni tudtak velünk.Meg csak azt akarja mindegyik,hogy nekik legyen igazuk.Viszont nem értem minek kérdezték meg akkor mások véleményét ha nem tudják elfogadni,hogy nem mindenki ugyanazon az állasponton vannak mint ők.Én elfogadom ha nekik ez jó de nekik nem sikerült elfogadniuk.Igazabol ti mit gondoltok erről az egészről nálatok mikor ballagtatok 8.-ból vagy 12.ből akkor ti milyen értékben adtátok az ajándékot?Szerintetek 12 ezer forint sok vagy csak én gondolom így?

jún. 5. 16:06
A kérdező szavazást indított:
Én is soknak gondolom ezt a pénzt
Nem gondolom soknak
Kifejtem válaszban
22 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Milyen iskola ez, hogy százezreket költötök az ofő ajándékára meg dohányt vennétek neki? Miért nem raksz szóközt a pont után?
jún. 5. 16:27
 2/9 Katona Dius ***** válasza:
Mi (oké, ez 13 éve volt) kb 3-4 ezer forintot adtunk be 12.ben. Abból vettünk neki ajándékot, már nem is emlékszem, mit.
jún. 5. 16:27
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Akkor adják nélkületek az ajánďékot. Ennyi.🤷🏼‍♀️
jún. 5. 16:31
 4/9 anonim ***** válasza:
12%
A ti nevetek nem lesz rajta az üdvözlőlapon. Max kisbetűvel
jún. 5. 16:32
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Igazából egy ajándéknál nem az áron van a hangsúly, mert szívből adod.

De mindkét ajandék személytelen. Még a szülőkére azt momdom, hogy oké... de... Tanítványok inkább olyat adnak, ami emlékezteti a tanárt az osztályra, pl feliratos/nyomtatott bögre.

jún. 5. 17:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Túlzás az érték is, meg hogy szülők és diákok külön adnak. A világon minden ember a tárgyi ajándékaival csak a gigantikus szeméthalmokat növeli. Írjatok neki egy dalt egy szál gitárral kísérve, énekeljétek el, vegyétek fel a telefonnal és küldjétek el. Legalább abból nem lesz földbe porladó mikroműanyag szennyezés, felesleges csomagolóanyag, fennakad a fák ágain, ha szétfújja a szemétdombot a szél, meg veszélyes hulladék. Mert a sok százezres kávéfőzőből meg akármilyen ajándékdobozból ez lesz, ráadásul néhány év múlva, amikor elromlik/megunja.
jún. 5. 18:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyon gáz. Eleve a külön “diák” ajándék is, mert már bocs, de mindannyiótokat a szüleitek tartanak el, tehát valamilyen szinten akkor is minimum közös anyagi téren a dolog, ha valaki a diákmunkás pénzét adja be erre. De gondolom, ebből van kevesebb.

Eleve rengeteg az anyagi teher az utolsó évben, szalagavató, tabló, bankett, netán szerenád, extra osztálykirándulás stb stb, ezek többnyire az osztálypénzen felül fizetendők. Ekkora összeget leszakítani ajándék címszóval nettó pofátlanság. Azon felül, hogy gondolom, 20-an legalább vagytok, minimum 200 EZER Ft egy kávéfőzőre egy személynek meg max a családjának??? Hát nekem meg tollas a hátam, hogyne. A feléért baromi jó automata gépeket lehet már kapni, az egyszerűbb kapszulásokról nem is beszélve. Ha meg valami szuper presszógép kell az ofőnek, azt nem az osztályának kell állnia. De ha ilyen igénye van, akkor esélyesen magának akarná kiválasztani a típust.

A másik ajándék összege lenne a reális, de mondjuk ha nem cigizik nyilvánosan, akkor tuti nem adnék neki dohányterméket, pláne hogy abból aztán végképp szeretik az emberek maguk kiválasztani a megfelelőt.

jún. 13. 13:05
 8/9 anonim ***** válasza:
16%
7, a mai diákok 16 éves koruktól dolgoznak, az a fizetés ami meg bejön abból meg ha ajcsit vesznek ahhoz a pénzhez köze sincs a szülőnek.
jún. 13. 13:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Látom, muszáj kötekedni (netán tiéd az 1-es válasz is?), nem mintha valaki osztott volna neked lapot, mivel a válasz a kérdezőnek szólt. Majd ő eldönti, mennyire hasznos számára. Neki válaszolj, ne másoknak szövegelj.

Nem, nem dolgozik a középiskolások többsége, mert 18 év alatt eleve alig van hely, ahova felveszik, másrészt nem szorul rá, ha meg mégis, akkor létszükséglet az a kis pénz, nem ofő kávéfőzőjére kell elkölteni. És de, a szülőnek baromira van köze hozzá, mit akar befizettetni az osztály, SZMK (az ugye eleve a SZÜLŐI Munkaközösség), pláne a diákokkal. Ez nem egyetem, ahova önálló felnőttek járnak és mindent maguknak intéznek. És de, van köze a szülőnek a középiskolás gyereke keresetéhez is. Nem veheti el nyilván, de ne tegyünk már úgy, mintha nem ő tartaná el, a gyereknek meg a saját extráira kell maximum költenie. Na hát itt elvárás lenne, hogy tanárnak menjen ajándékra, jogosan lép közbe. Befizetheti a gyerek, a szülőt is megkérheti, de ezt senki sem teheti kötelezővé.

jún. 13. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!