Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek sem fair, amit az...

Szerintetek sem fair, amit az osztályfőnököm csinál?

Figyelt kérdés

Végzős vagyok gimiben. Az ofimról tudni kell, hogy kilencediktől nagyjából leszar minket, minden fontos dolgot más tanároktól/diákoktól tudtunk meg az eddigi 3 és fél év alatt. Ezzel eddig még annyira nem is volt baj, nyilván bosszantott minket, de elengedtük. Csak az a helyzet, hogy most már végzősök vagyunk, így ebben az évben sokkal több információra és támogatásra lenne szükségünk, mivel hogy ugyebár mi magunktól nem sok mindent tudunk. Szerintem az ofi dolga lenne a továbbtanulásról, az érettségiről és az ezekhez szükséges dolgokról beszélgetnie velünk és tájékoztatni minket.

Azonban ebben az évben (már 3 hónapja járunk iskolába) eddig egyszer esett szó továbbtanulásról, akkor is azt kérdezte meg, hogy hova tervezünk menni, van-e már valami tervünk.

Például az egyik barátommal is most tudtuk meg, hogy ügyfélkapu szükséges a továbbtanuláshoz. Természetesen nem az ofinktól.

Ez szerintetek se normális? Vagy más iskolába is ennyire magukra vannak utalva a diákok?

nov. 21. 21:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
53%

Ez legalább felkészít arra, hogy az egyetemen is kb ez van. nem olvastál utána, lemaradtál, így jártál. ez a szint.

nálunk se volt semmi, elénk rakta a felvit a tanár, azt kellett magadtól olvasni.

nov. 21. 21:08
 2/22 anonim ***** válasza:
30%
Nem az ofő dolga. Ott a net, felvi.Hu szépen utána kell járni. Ennyire nem lehettek életképtelenek.
nov. 21. 21:13
 3/22 anonim ***** válasza:
36%
Az osztályfőnöknek nincs köze a továbbtanulásotokhoz, nagykorú jogképes állampolgárok lesztek addigra, illetve aki még nem, annál a szülő dolga. A tanárnak az iskolai éveitekhez van köze, nem ahhoz, ami utána jön. Az érettségiről pedig milyen tájékoztatást vársz, mi az, amit nem tudtok? Az egyes tárgyakról a szaktanárok adnak tájékoztatást.
nov. 21. 21:17
 4/22 A kérdező kommentje:
De, ez egy ofi dolga. Nem vagyunk életképtelenek, csak éppen jól esne, ha egy felnőttel, aki benne van a témában tudnánk erről beszélni. Csakmert azt nem tudom mennyire tudjátok, hogy a felvételi rendszer megújult, a csodálatos felvi.hu meg semmire nem jó, mert már eléggé elavult, csomó funkció nem is működik rajta. Próbálkozunk használni, csak nemigen lehet rendesen.
nov. 21. 21:18
 5/22 anonim ***** válasza:
49%
Nincs benne a témában, a tanár kémiát vagy rajzot tanít. Semmi köze a felvételi rendszerhez, az egy iskolától független dolog. Pont ugyanonnan tud tájékozódni, ahonnan ti. Pláne nem tudja a felvi.hu-t korrigálni.
nov. 21. 21:27
 6/22 anonim ***** válasza:
55%
Az én gyerekeimnek közösen csináltak ügyfélkaput az osztállyal és megtanították őket a különböző felületek használatára, figyelmeztették őket a határidőkre stb. Az osztályfőnök is sokat dolgozott ezen, de az oktatások iskolai szinten zajlottak a végzősöknek. Volt tanulmányi felelős tanár is, aki ebben az időszakban a végzősökkel foglalkozott. Szerintem a szülők kérvényezzék sürgősen az iskola felé az igényt.
nov. 21. 21:31
 7/22 A kérdező kommentje:

"Végzős osztályban kiemelkedő feladata az érettségire/ szakmai vizsgákra történő jelentkezésirányítása."

"Figyelemmel kíséri tanítványai testi-lelki fejlődését, segíti őket problémáik megoldásában."

Életembe nem hallottam még olyat senkitől, hogy egy osztályfőnöknek ez ne lenne a feladata. Most utána is néztem, ezeket találtam. Ha valaki osztályfőnöki szerepkört tölt be, az nem egyenlő a sima szaktanári szerepel. Annál kicsit több dolga van ilyenkor sajnos.

nov. 21. 21:35
 8/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! Végre valaki érti, hogy mit próbálok mondani.
nov. 21. 21:36
 9/22 anonim ***** válasza:
54%
Ne hisztizz, szimplán utálod az ofőd, istenem de egy életképtelen nemzedék lett belőletek...
nov. 21. 21:39
 10/22 anonim ***** válasza:
57%

A továbbtanulásra jelentkezés nem tartozik bele a testi-lelki fejlődésbe. A problémamegoldás meg eléggé ködös, ételrecepteket is adjon, mert a gyerek nem tud főzni?

Az érettségire való jelentkezést majd fogja irányítani, ez novemberben nem aktuális. Pontosan mi az, amit nem tudsz az érettségivel kapcsolatban?

nov. 21. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!