Szerintetek sem fair, amit az osztályfőnököm csinál?
Végzős vagyok gimiben. Az ofimról tudni kell, hogy kilencediktől nagyjából leszar minket, minden fontos dolgot más tanároktól/diákoktól tudtunk meg az eddigi 3 és fél év alatt. Ezzel eddig még annyira nem is volt baj, nyilván bosszantott minket, de elengedtük. Csak az a helyzet, hogy most már végzősök vagyunk, így ebben az évben sokkal több információra és támogatásra lenne szükségünk, mivel hogy ugyebár mi magunktól nem sok mindent tudunk. Szerintem az ofi dolga lenne a továbbtanulásról, az érettségiről és az ezekhez szükséges dolgokról beszélgetnie velünk és tájékoztatni minket.
Azonban ebben az évben (már 3 hónapja járunk iskolába) eddig egyszer esett szó továbbtanulásról, akkor is azt kérdezte meg, hogy hova tervezünk menni, van-e már valami tervünk.
Például az egyik barátommal is most tudtuk meg, hogy ügyfélkapu szükséges a továbbtanuláshoz. Természetesen nem az ofinktól.
Ez szerintetek se normális? Vagy más iskolába is ennyire magukra vannak utalva a diákok?
Ez legalább felkészít arra, hogy az egyetemen is kb ez van. nem olvastál utána, lemaradtál, így jártál. ez a szint.
nálunk se volt semmi, elénk rakta a felvit a tanár, azt kellett magadtól olvasni.
"Végzős osztályban kiemelkedő feladata az érettségire/ szakmai vizsgákra történő jelentkezésirányítása."
"Figyelemmel kíséri tanítványai testi-lelki fejlődését, segíti őket problémáik megoldásában."
Életembe nem hallottam még olyat senkitől, hogy egy osztályfőnöknek ez ne lenne a feladata. Most utána is néztem, ezeket találtam. Ha valaki osztályfőnöki szerepkört tölt be, az nem egyenlő a sima szaktanári szerepel. Annál kicsit több dolga van ilyenkor sajnos.
A továbbtanulásra jelentkezés nem tartozik bele a testi-lelki fejlődésbe. A problémamegoldás meg eléggé ködös, ételrecepteket is adjon, mert a gyerek nem tud főzni?
Az érettségire való jelentkezést majd fogja irányítani, ez novemberben nem aktuális. Pontosan mi az, amit nem tudsz az érettségivel kapcsolatban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!