Esti érettségin felnőttektől is elveszik a mobiltelefont?
"Az, hogy értelmes - e a szabály, vagy sem, az irreleváns".
Na, itt a baj!!
Ha az idióta szabályokat nem fogadnák el gondolkodás nélkül a birkák, akkor meggondolnák a főatyaúristenek, hogy mit próbákhatnak lenyomni a torkotokon!
Biztos nem adnám oda. Nem vagyok telefonfüggő és nem venném órán elő, de gyerekeim vannak, nonszensz a gondolat is, hogy nem tudnak elérni, ha gond van, vagy szünetben nem tudok nekik hazacsörögni, hogy minden oké-e. És ahogy mások is írták, emailek, netbank, még a céges feladatkezelő app is ott van a telómon, ki vállalja a felelősséget, ha eltűnik?
Odáig értem valamilyen szinten, hogy az iskolás gyerekektől elveszik AZ ÓRA IDEJÉRE, de már ott is nonszensz, hogy szünetben nem használhatják. De felnőttektől?? Hát normálisak?? És mondom még egyszer, ez nem a telónyomkodásról szól. Igen, tudom, régen nem volt okostelefon, mégis éltünk, én is léteztem már abban a világban is, nem telefonnal a kezemben nőttem fel. De most már van, ehhez alkalmazkodtunk, erre vagyunk sok szempontból berendezkedve, nem oké, hogy elveszik.
"elvileg külsős ellenőrök ellenőrizni is fogják őket, hogy betartják-e"
És mégis hogyan? Bekopognak az órára, és átkutatják majd mindenkinek a zsebeit, meg a táskáját?! Az szsvsz. jogszerűtlen. Maximum a házirendet tudják megnézni, hogy papíron miként van ez levezetve. Ott meg írhatnak akármit. Meg egyébként is, simán mondhatja az adott pedagógus, hogy ennyi telefont szedtünk össze. Ha 2 db, akkor 2 db.
Ha meg előre bejelentetten ellenőrzik, akkor meg max. arra a napra jelképesen összeszedik, vagy kiteszik a diákok, ahol egyébként nem, aztán mintha mi sem történt volna. (Kb. mint amikor a traffipax előtt direkt lelassítok, és utána ugyanúgy nyomom neki - effektus...)
Nem kell odaadni. Felnőtt ember vagy, munkával. Én pl szoktam ügyeletes lenni, ha hív a főnököm majd nem megyek be dolgozni, mert a dirinél van a telefon? Mi a fa sz ez? Ovi?
Pofán kell röhögni, aki el akarja venni, aztán ott hagyni a francia. Ezt mindenki megcsinálja, aztán meg se fogják ezt kísérelni, ennyi.
Saját munkahelyemen akkor telefonozok, amikor akarok. A főnök se szól érte, pedig szokta látni.
Én is hülyeségnek tartanám, ha elvennék, ettől függetlenül hülyeség itt háborogni, hogy "felnőtt ember vagyok" meg "ha a gyerekeim nem tudnak elérni".
Kismillió munkahely van, ahol vagy a munkahely egész ideje alatt vagy bizonyos (több órás) helyzetekben nem lehet mobilt használni. És ők is kibírják.
Pl. egy egyedülálló anya ismerősöm éppenséggel bírónő. El tudod képzelni, hogy tárgyalás közben megcsörren egy bírónak a mobilja, és miközben a tárgyalás folyik, és ő megtárgyalja, hogy a gyerekének mi gondja akadt?
De nálunk is természetes volt, hogy egy szimpla értekezlet esetén nem visszük be (vagy lehalkítjuk) a mobiltelefonunkat. És nem ment ki soha senki azért, mert rezgett a mobilja. A főnök ki is akadt volna rendesen.
És akkor még nem beszéltem a szalag mellett vagy speciális öltözetben dolgozókról, ahol eleve nem viheti be a mobilját. Csak szünetben lehet őt elérni vagy tudja visszahívni azt, aki kereste.
A mobiltelefon előtti világban is voltak gyerekeik a dolgozóknak, és föl se merült, hogy mindig azonnal elérhető legyen a szülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!