Esti érettségin felnőttektől is elveszik a mobiltelefont?
Kizártnak tartom.
Dolgozatnál is csak azt tudom elképzelni, hogy ki kell rakni a tanári asztalra, ahonnan óra végén elvehetitek.
Rákerestem és azt írja a net, hogy a felnőttektől is elveszik.
Lehet jobb lenne otthon hagyni, ha tényleg ez van.
Felnőtt ember vagy. Felfogod ezt? Ha nem hagyod, nem veszi el. Annyit engedhetsz, hogy lenémitva lesz nálad. Ha ez így a sulinak nem oké. Kapják be...
Van már levelezős, távoktatós gimi is, be sem kell menni.
Ha ragaszkodna a majom, hogy elakarja venni a telefonom, ott fordulnék sarkon kiiratkozni. Botrány kíséretében.
Nincs olyan, hogy nem enged be.
De azt ne csináld, hogy munkaidőben jársz iskolába: vagy munka, vagy iskola. Vedd magad komolyan. Meg a munkát meg az iskolát is. Olyan nincs, hogy tudomásul vették a tanulásodat, de iskolaidőben bíznak rád ügyeletet.
#7 Oké az egy dolog hogy valaki felnőtt, de az arcoskodás ezt nem oldja meg.
Ha egy intézménynek van egy házirendje, amit az ott tanuló (felnőtt vagy gyerek, mindegy, a házirend mindenkire érvényes) nem tart be, akkor megszüntethetik tanulói jogviszonyát.
Mint ahogy te nem vagy köteles azt csinálni amit az iskola előír neked, úgy az iskola sem köteles fenntartani a tanulói jogviszonyodat.
De egyébként munkahelyeken is vannak dolgok amiket be KELL tartanod. A legnyilvánvalóbb példa a megfelelő öltözet. Hiába vagy felnőtt aki maga döntheti el hogy milyen ruhát visel, ha mit tudom én... Banki ügyintéző vagy és kapucnis pulcsiban + neonsárga rövidnadrágban jársz be, és nem vagy hajlandó megfelelő ruhát viselni, akkor egy idő után igenis kirúghatnak.
Most az hogy van-e értelme egyes szabályoknak, vagy nincs, az irreleváns. Igyis úgyis be kell tartani, különben te leszel az, aki sz0pik.
De lehet nem is lesz telefonelvétel felnőtteknél, ki tudja.
Én biztos nem járnék be így. Inkább a levelező, van pár suliban. Ne szórakozzunk már, itt látszik, hogy nem a gyerekek figyelme a lényeg, hanem hogy ne tudj a suliban videózni + csicskítás.
#8 Dress code-ot ne keverjük ide, függetlenül attól, hogy értelmetlen hülyeség, konkrét bajod nem lesz tőle, míg egy felnőtt általában a fél életét a telefonján tárolja (bár bankkártyaadatok stb már lehetnek a 16-18 évesek telefonjain is), bármi miatt elérhetőnek kell lennie, gyerekei vannak, lehet egyedülálló szülő és több felnőtt nincs is a gyerek életében, csak azt az egyet tudja keresni akit elérhetetlenné tesznek így, stb.
“Jobb” helyeken ahol pl nem lehet telefon az embernél, egyes (szar) munkahelyeken megoldják úgy, hogy mindenkinek külön zárható szekrénye van, ahol ott lehet hagyni. Ráadásul még régen amikor ilyen szigorú helyen dolgoztam egyszer, ezek a kis szekrények a recepción voltak, a biztonsági őrökkel szemben, ahol kamera is volt, szóval elméletileg nem kellett nagyon aggódni, hogy bármi bajuk esne a telefonoknak, és szünetre menet ki lehetett venni őket. Ez a sulis megoldás egy hatalmas vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!