Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Milyen szabályok vonatkoznak...

Milyen szabályok vonatkoznak az iskolában a telefon használatra, ha már befejeződött aznap a tanítás, és nincs több kötelező órája valakinek?

Figyelt kérdés

Asszem ilyen kérdéssel még nem találkoztam, de nekem eszembe jutott, és kíváncsi vagyok.

Ugye a rendelet szerint tanítási idő alatt van korlátozva a telefonok, és egyéb okoseszközök használata az iskolában, a legtöbb leírt komment alapján ez úgy valósul meg, hogy az első óra elején/érkezéskor szedik be, és az utolsó óra végén, vagy utolsó óra után lehet visszavenni, kivétel a tanítási célú használat.

Viszont a kérdésem, hogy mi a helyzet akkor, ha még az iskolában van éppen az uccsó órája után is, nem kötelező jelleggel?

Mikor én jártam középiskolába, akkor ilyesmik jutnak eszembe, amik miatt még maradtunk, hogy pl. délután 2 osztály közötti focimeccset (amolyan házi csapatbajnokságot) megnéztünk a tornateremben, vagy éppen a másik osztályba járó haverunkat vártuk meg, aki később végzett, mert aznap volt a délutáni duplatesije, vagy csak szimplán több órája volt. Illetve én ebédelni is - amíg le nem szoktam a menzakajáról - utolsó óra után mentem el. Ilyesmi esetekre gondolok.

Ezesetebn tehát amikor már letelt a kötelező tanítás, de még fakultatív oknál fogva várakozik/marad valaki a suliban, mi vonatkozik a telefonok használatára? Ilyenkor is tilos, vagy ha visszaadták-visszavettem az automatikusan azt jelenti, hogy aznapra letelt a korlátozás?

szept. 5. 16:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%
Akkor is tilos neked, kicsi vagy még.
szept. 5. 17:05
 2/14 anonim ***** válasza:
27%
Lényegtelen,ne vigyél telót a suliba és a kérdés megoldva.
szept. 5. 17:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ki a franc indul el manapság otthonról telefon nélkül? Egy gyereket pláne nem engednék úgy.

szept. 5. 17:36
 4/14 anonim ***** válasza:
13%

Adsz neki egy nyomogombosat azt kész.

Ne rííjá már.

szept. 5. 17:40
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mit old meg? A rendelet nem tesz különbséget, nem csak az okostelefon tilos.

szept. 6. 06:40
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

A rendelet az internettel rendelkező eszközöket tiltja,ha jol tudom.

Hogy ne az óráról lájvozzanak,meg videózzák a tanárt,meg ilyenek.

Magyarán az órára figyeljen és ne másra.

Tehát vagy visz okosezközt,helyette elég egy sima telo ha van valami.

Vagy viszi az okostelot és mikor beér akkor kikapcsolja és elrakja a táskába,majd suli végén ujra hasznalhatja.

Mert amugy mi ezzel a rendelettel a problémád?

szept. 6. 07:23
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor rosszul tudod. Nem csak az okoseszköz tilos.

szept. 6. 07:25
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
De mi ezzel a problémad,hogy nem használhatja a suliban a telót?
szept. 6. 08:45
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért gondolod, hogy bajom van azzal hogy nem telefonozhat suliban? Szerintem egyedül az dühítő hogy nem vállalják a felelősséget az elkobzott készülékekért.

szept. 6. 09:13
 10/14 anonim ***** válasza:
44%

Hát igen az érdekes kérdés,hogy mi lesz ha baja lesz.

Esetleg alternativ megoldást lehet használni.

Szerintem amugy ha nem adja le,de a taskajában van kikapcsolva akkor nincs gond.Meg ha azt mondom,hogy nincs nálam teló akkor atkutatnak?

Vagy iskolán kívül tárolni valami megörzöben.

Ezt amugy már évekkel korábban el kellett volna kezdeni,akkor nem lenne ekkora felháborodás.Meg szigorubban kellett olna kezelni a mobilhasználatot a suliban,órán.

Nagyon elszabadultak ezek a kölkök.

szept. 6. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!