Milyen szabályok vonatkoznak az iskolában a telefon használatra, ha már befejeződött aznap a tanítás, és nincs több kötelező órája valakinek?
Asszem ilyen kérdéssel még nem találkoztam, de nekem eszembe jutott, és kíváncsi vagyok.
Ugye a rendelet szerint tanítási idő alatt van korlátozva a telefonok, és egyéb okoseszközök használata az iskolában, a legtöbb leírt komment alapján ez úgy valósul meg, hogy az első óra elején/érkezéskor szedik be, és az utolsó óra végén, vagy utolsó óra után lehet visszavenni, kivétel a tanítási célú használat.
Viszont a kérdésem, hogy mi a helyzet akkor, ha még az iskolában van éppen az uccsó órája után is, nem kötelező jelleggel?
Mikor én jártam középiskolába, akkor ilyesmik jutnak eszembe, amik miatt még maradtunk, hogy pl. délután 2 osztály közötti focimeccset (amolyan házi csapatbajnokságot) megnéztünk a tornateremben, vagy éppen a másik osztályba járó haverunkat vártuk meg, aki később végzett, mert aznap volt a délutáni duplatesije, vagy csak szimplán több órája volt. Illetve én ebédelni is - amíg le nem szoktam a menzakajáról - utolsó óra után mentem el. Ilyesmi esetekre gondolok.
Ezesetebn tehát amikor már letelt a kötelező tanítás, de még fakultatív oknál fogva várakozik/marad valaki a suliban, mi vonatkozik a telefonok használatára? Ilyenkor is tilos, vagy ha visszaadták-visszavettem az automatikusan azt jelenti, hogy aznapra letelt a korlátozás?
Igen, átkutathatnak.
2000-ben kezdtem a sulit, már akkor is tilos volt telefont használni (csak nem vették el), egyáltalán nem most kezdték el.
Átkutatni csak rendőr teheti meg,még egy katonának sincs hozzá joga,nemhogy egy tanárnak..de ez mellékes.Pláne ha elmúlt 18 a tanuló.
Akkor nagyon félvállról vették,ha azóta tilos és ilyen szinten eldurvult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!